Setembre 2014 @ca #0

Redescobrir la ciutat amb ulls nous. L’oferta cultural, lúdica i gastronòmica de Madrid és molt variada: permet gaudir dels seus valors més emblemàtics, però també pot sorprendre amb racons desconeguts i propostes alternatives. Qui s’anima a descobrir Madrid des del cel? Des del telefèric es tenen unes vistes impressionants de la ciutat. A més, molts terrats i terrasses obren les seves portes; en algunes fins i tot s’hi pot menjar.

Barris amb carisma

Al centre de la capital es poden trobar alguns dels seus barris més significatius, tots amb personalitat pròpia. Des del Madrid dels Àustries, amb el seu important patrimoni històric i artístic, fins al barri de Chueca. A Malasaña, barri alternatiu i canalla, hi conviuen les últimes tendències creatives amb propostes d’èpoques passades. Allà es poden visitar botigues vintage o el Madrid Me Mata, el bar-museu de la “Movida”. Un passeig pels seus carrers permet descobrir la iniciativa social Rebrota Malasaña, que pretén reverdir el barri a través de jardins i horts als balcons.

Lavapiés ofereix una àmplia oferta cultural, amb nombroses galeries d’art, llibreries i sales de teatre. Presenta propostes de gran format, com les del Museu Reina Sofía o La Casa Encendida, i altres de més modestes, com la del jove Teatro del Arte. Pel que fa al TriBall, o Triángulo de Ballesta, s’erigeix com una avantguardista zona comercial i d’oci.

Mercats de moda

A Madrid estan sorgint mercats que recullen propostes innovadores i alternatives. Com el de la Buena Vida, que promociona aliments ecològics, artesans i de proximitat; el de Motores, amb una oferta d’oci integral en el Museu del Ferrocarril, o la Central de Diseño, que aposta per tendències sostenibles i accessibles.

La ciutat dels més petits

Madrid posa a l’abast de les famílies infinitat de plans. Poden visitar el jardí botànic amb els nens, acostar-los a la cultura egípcia al temple de Debod o portar-los a veure el tradicional relleu solemne de la Guàrdia Reial. També els pot resultar divertit pujar al tren de jardí del Museu del Ferrocarril, descobrir la col·lecció d’autòmats de The Robot Museum, admirar els dinosaures del Museu de Ciències Naturals o conèixer la Casa Museu del Ratolí Pérez. I el passeig de Camoens, al parc de l’Oeste, es transforma cada cap de setmana en una pista per a patins i bicicletes.  Qui vulgui explorar els voltants de la ciutat pot optar per visitar el parc natural de Peñalara o el castell dels Mendoza, a Manzanares del Real.

Tria Madrid
Vols viure a la zona més ben comunicada del país amb els millors equipaments?
Residencial Alcalá
Alcalá de Henares

Situada a la zona de Ensanche de Alcalá, està formada per habitatges en construcció de 2, 3 i 4 dormitoris amb traster i places de garatge. Es troba en una urbanització tancada, amb control d’accés, piscina, pista de pàdel i zona de jocs infantils.

[+]més
Las Villas de Colmenar
Colmenar Viejo

Las Villas està composta pre xalets aparellats, tots equipats amb armaris de paret, cuina moblada i parquet. Tenen piscina comunitària i zona de jocs infantils. Estan molt ben comunicats.

[+]més
Torrejón de Ardoz - Edifici Río Ebro
Torrejón de Ardoz

Aquesta promoció disposa d’habitatges de 2, 3 i 4 dormitoris amb plaça de garatge, traster, zones comunitàries, gimnàs i piscina. Estan molt ben comunicats, a només 30 minuts de l’aeroport i 15 d’un camp de golf.

[+]més
Gastronomia castissa

No es pot estar a Madrid i no tastar algun dels seus plats típics, com el “cocido”, l’entrepà de calamars o els “callos”. Tampoc no s’ha de perdre l’oportunitat de sortir de tapes i seguir la ruta de les tavernes centenàries de la ciutat. Una altra alternativa és anar al mercat de San Miguel, al costat de la plaça Mayor, que ofereix degustacions de tapes a més d’activitats culturals i d’oci. L’última tendència és acompanyar les tapes amb un vermut. I és que aquest aperitiu tan tradicional ha tornat a posar-se de moda. També s’ha implantat amb força l’afterwork, un costum adoptat de Londres i Nova York que vesteix de glamur el típic acte de prendre alguna cosa amb els companys en sortir de la feina.

Madrid verd i insòlit

Més enllà de monuments típics, museus i zones turístiques, la capital ofereix altres rutes interessants menys conegudes. Diverses empreses i particulars organitzen recorreguts curiosos com el del Madrid misteriós, que revela llegendes d’edificis com el Banc d’Espanya o el palau de Linares, o el de l’antiga ciutat musulmana de Mayrit. Sense sortir de la ciutat, hi ha moltes opcions per gaudir de la natura. A més de l’emblemàtic parc del Retiro, són interessants el roserar del parc de l’Oeste, que acull varietats de rosa de tot el món; la Quinta de los Molinos, amb centenars d’ametllers que mostren un preciós espectacle quan floreixen, o els romàntics jardins del parc del Capricho. També formen part d’aquest llegat verd Madrid Río, que ocupa els marges el Manzanares amb zones naturals i instal•lacions esportives, i l’Anell Verd Ciclista, una via de traçat circular que envolta el nucli urbà.