Març 2014 #10

Viure a Corvera

Corvera és una pedania situada al camp de Múrcia, a vint quilòmetres de la capital i al costat de la serra de Carrascoy, la serra del Port i el camp de Cartagena, amb paisatges mediterranis propers a les platges de la Manga del Mar Menor. És un territori ideal per gaudir de passeigs a peu, a cavall o amb bicicleta tant a la serra com a la vall, ja que està considerat com el pulmó del municipi de Múrcia. La zona també compta amb paisatges de característiques semidesèrtiques amb rambles o torrents d’aigua procedents de la serra.

Corvera limita al nord amb Sangonera la Verde i El Palmar, a l’est amb Baños y Mendigo, a l’oest amb Carrascoy i al sud amb Valladilises, Lo Jurado i Fuente Álamo de Múrcia. Des del segle XV, la seva història va estar lligada a grans senyors i terratinents i, durant el segle XVIII, la vila va ser una de les més importants de Múrcia.

Platges i esports aquàtics

A uns vint minuts amb cotxe des de Corvera, es troben les platges de la Costa Càlida, un territori mediterrani amb microclima càlid i escasses precipitacions durant tot l’any. Comprovaràs que el sol i els esports nàutics són característics de la Regió de Múrcia.

La costa s’estén 250 quilòmetres i inclou el mar Menor, llacuna d’aigua salada de 170 quilòmetres quadrats. També Águilas i Mazarrón són llocs d’especial interès i de tradició marinera, amb una variada oferta d’activitats a l’aire lliure com ara el busseig, el kite surf, els cursos de vela o les excursions amb vaixell.

Cartagena a la badia

A uns trenta quilòmetres de Corvera cap a la costa trobem Cartagena, una important ubicació estratègica que va convertir la ciutat en un port de cultures. Amb una arquitectura militar destacada, Cartagena compta amb un interessant patrimoni i amb atractius festivals musicals.

També Llorca destaca en aquesta regió interior del sud-est espanyol. Coneguda com la Ciutat dels Cent Escuts, destaca l’arquitectura medieval i barroca i té edificis emblemàtics, com ara el Convent de la Mercè, el Palau de Guevara, la Plaça d’Espanya o la Col·legiata de Sant Patrici. També són famoses les processons de Setmana Santa, declarades Festa d’Interès Turístic Internacional.

Naturalesa i camps de Múrcia

El paisatge de Corvera inclou pins, alzines i gran varietat d’arbustos.

Compta, a més a més, amb tradicionals àrees de cultius de secà, amb cereals, carxofes, pèsols i melons i espècies arbòries com són l’ametller, el garrofer i l’olivera.

Les llebres, les guineus i els conills formen part de la fauna característica d’aquesta zona de la geografia murciana, encara que el més nombrós és el grup de les aus.

Abunden en aquesta zona espècies com ara la perdiu, la merla, la tórtora, el pit-roig, el mussol, el rossinyol o el tudó. 

Tria Corvera
T'agradaria viure al camp de Múrcia? Aquí tens tres propostes a la teva mida a Corvera.
San Félix
Corvera, Múrcia

Aquest edifici t’ofereix habitatges de 2 i 3 dormitoris en una zona tranquil•la propera al golf i al centre de salut. Els apartaments compten amb dos soterranis amb pàrquings i trasters, també disponibles.

[+]més
Corvera Golf
Corvera, Múrcia

A la urbanització Corvera Golf Country Club, aquests 27 apartaments, un àtic i 2 baixos amb jardí compten amb sistema de calefacció central, terrasses àmplies, zones verdes, piscines i pistes de tennis i pàdel.

[+]més
San Nicolás
Corvera, Múrcia

Aquests habitatges de 3 dormitoris i 2 banys tenen 85 m2, armaris encastats, preinstal•lació d’aire condicionat, planta baixa destinada a pàrquings i trasters i porter automàtic.

[+]més
Cuina típica

La cuina tradicional de Corvera és la pròpia del Camp de Múrcia. Predominen els plats de caça: llebre i conill amb arrossos o fregits, amb all cabañil o amb allada. També abunden els guisats d’origen castellà com ara el conill a la cassola. Les migas i la matança del porc formen part també de les tradicions culinàries més antigues del lloc, sobretot quan se celebren les seves festes patronals en honor de la Verge del Roser.

També les verdures tenen el seu protagonisme, amb amanides fresques, de pebrots i albergínies rostides, les samfaines o els guisats de carxofes i mongetes, mentre que són postres molt típiques les frutas de sartén.

Observatori, aeroport i golf

Per als amants de l’astronomia, és molt interessant l’observatori astronòmic municipal, la Murta de Corvera. Lluny de la il•luminació urbana, és el millor lloc per descobrir el cel de Múrcia. Aquesta regió destaca també pels camps de golf. N’hi ha més de vint entre l’interior i la costa, i és un lloc de visita freqüent per als amants d’aquesta pràctica esportiva. Finalment, el nou aeroport internacional de la Regió de Múrcia s’anuncia com la porta d’entrada al sud-est espanyol, amb una comunicació còmoda, pràctica i eficaç, tant per als passatgers com per a les companyies que hi operaran.