Octubre 2014 @ca #16

Gaudí, la platja i el clima mediterrani: aquests són els aspectes de Barcelona que atreuen milions de turistes cada any. Tanmateix, la Ciutat Comtal és molt més que això. Barcelona és cosmopolita, moderna, dinàmica i creativa; una ciutat acollidora on es pot trobar una alta qualitat de vida. Amb el benestar dels seus habitants com a motivació, Barcelona s’ha anat transformant aquests últims anys sobre la base de dos eixos: innovació i sostenibilitat. És la primera smart city (o ciutat intel·ligent) del territori espanyol i un referent internacional en l’ús de les tecnologies per a la gestió intel·ligent de la ciutat. La mobilitat sostenible és un dels seus objectius principals. Per a això, ha implantat una xarxa ortogonal d’autobusos, semàfors intel·ligents o camins escolars, a més de promoure l’ús de vehicles elèctrics. La xarxa de carrils bici i el servei públic de lloguer de bicicletes l’han convertit en destacada ciutat bike friendly.

Ciutat de tendències

A Barcelona ha arrelat amb força el coworking: va ser una de les primeres urbs europees que es va sumar a aquest corrent. Bona part dels espais de treball col·laboratiu es concentren al barri de Gràcia. També ha guanyat força la tendència eco: han augmentat les tendes que ofereixen aliments ecològics o de proximitat i els horts urbans. També han proliferat els mercats ambulants sostenibles, de segona mà o vintage: al costat dels remodelats Encants, trobaràs propostes com ara el Flea Market o Lost & Found.

En el terreny gastronòmic, pots assaborir una hamburguesa gurmet, sortir de tapes per Gràcia o fer el vermut a la Barceloneta. Potser, fins i tot, hi podràs portar la teva mascota: ara, els animals tenen més facilitats per accedir al metro.

Barris que destaquen

Gràcia es manté entre els barris de moda. Compta amb una important oferta d’oci, gastronòmica i cultural, especialment en teatre. Sense oblidar la seva famosa festa major, durant la qual els veïns decoren els carrers. També mantenen la seva popularitat el Raval, amb les seves propostes artístiques i tendes singulars; el Born, zona moderna per excel·lència, o la Barceloneta, el barri mariner. Entre les zones en alça destaquen Sant Antoni, on conviuen locals de moda amb trets tradicionals, com és el mercat dominical de llibres i objectes de col·leccionista; Poblenou, que vol esdevenir el nou centre artístic i empresarial, o Poble Sec, amb una creixent oferta de restaurants i bars de tapes.

A l'aire lliure

L’esport et dóna l’oportunitat de gaudir de Barcelona des d’un altre punt de vista. Si ets corredor o ciclista, la ciutat t’ofereix infinitat de rutes. També pots jugar al streetball a l’Espanya Industrial, patinar al Fòrum, fer un partit de voleibol de platja a la Nova Icària o practicar ioga i tai-txi a la Ciutadella. Fins i tot pots fer escalada a la Foixarda, on trobaràs el rocòdrom públic més gran d’Europa. A poca distància de Barcelona tens diversos llocs per practicar activitat física en plena naturalesa: la carretera dels Aigües, amb unes vistes espectaculars de la ciutat; el parc natural de Collserola, paradís per a excursionistes i amants de les bicicletes de muntanya, o el delta del Llobregat, que té un espai natural protegit.

Tria Barcelona
Viure a Barcelona i en les millors condicions? Aquí tens alguns exemples
Pamplona
Barcelona

Situades al Barri el Parc i la Llacuna del Poblenou, Barcelona al costat de la recentment remodelada Plaça de les Glòries, aquests habitatges d’1, 2 i 3 dormitoris estan equipades amb parquet flotant en roure amb sòcol blanc. Els banys, cuina i safareig són de gres porcelànic.

[+]més
Pontils
Barcelona

Promoció d’habitatges de 2 dormitoris i 1 bany equipades amb fusteria exterior amb doble acristallat, porta d’entrada amb fulla blindada i proveïda de pany de seguretat, cuina moblada i equipada. Cada habitatge compta amb una plaça de garatge, i una d’elles a més amb traster.

[+]més
Edifici Mestre Nicolau
Barcelona

Edifici singular situat en una de les zones més prestigioses de la ciutat. La promoció està composta per 17 habitatges de 2-3 dormitoris, 70 places de garatge, 10 places de garatge de moto i 23 trasters. Acabats d’alta qualitat.

[+]més
Oci i cultura per a tots

Sempre ve de gust redescobrir els encants arquitectònics de la ciutat, visitar els edificis modernistes, amb la Sagrada Família com a emblema, o recórrer les Rambles i aturar-se al mercat de la Boqueria i el Liceu. L’oferta cultural i artística de Barcelona és molt més extensa, com demostren centres de referència com són el CCCB, la Filmoteca o el CaixaForum. S’hi han sumat nous equipaments com ara el Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats, el Born Centre Cultural, l’Antiga Fàbrica Damm o la Fàbrica Moritz, juntament amb nous museus, com el Miba, d’idees i invents, o el Blau, de ciències naturals, sense oblidar-nos del del Barça. A més a més, Barcelona acull esdeveniments internacionals tan variats com ara el Mobile World Congress, els festivals de música Primavera Sound i Sonar o el Circuit Festival, la trobada més gran d’oci europeu de gais i lesbianes.

Els nens com a protagonistes

Molts locals ofereixen plans perquè els adults gaudeixin sense deixar de costat els més petits. A més a més, hi ha interessants propostes infantils en museus i entitats de tota mena. En alguns cinemes fan sessions per a nens (Verdi Kids) o pares amb bebès (Maldanins). I alguns festivals musicals s’adapten a les famílies, com és el Piknic Electronik. La ciutat compta amb nombrosos parcs que captivaran els nens. El de la Ciutadella, que acull el Zoo, és un clàssic. Altres opcions són els jardins de Joan Brossa i el parc infantil de Tràfic, tots dos a Montjuïc; el laberint d’Horta o el parc de la Creueta del Coll, fantàstic a l’estiu perquè disposa de piscina pública. També els pots dur al parc d’atraccions del Tibidabo.