Novembre 2017 #46

Viure a Sevilla

Sevilla, una ciutat exposada al món

La capital sevillana és una de les ciutats espanyoles amb més projecció internacional. Més enllà dels tòpics, Sevilla es postula com una urbs cosmopolita totalment adaptada al nostre temps que brinda una àmplia varietat d’oferta residencial.

Una barreja de contrastos

La ciutat que lloen els poetes i que embadaleix als estrangers manté un centre històric i una monumentalitat impossible de superar. El seu barri antic és el més extens del nostre país, però el nucli urbà que emergeix a la vora del Guadalquivir també és una ciutat administrativa i financera, ja que a Sevilla hi ha una part important de les institucions administratives d’Andalusia. La implantació de l’AVE el 1992, amb la primera línia directa amb Madrid, ha modificat completament la vida a la ciutat. La ràpida connexió amb la capital ha propiciat que els desplaçaments cap a aquest nucli urbà s’hagin intensificat.

L’essència de Sevilla està als seus carrers

La millor manera de sentir Sevilla és caminant. Fa una dècada es va implementar el carril bici i des d’aleshores moltes de les persones que utilitzaven al vehicle privat per desplaçar-se han substituït els fums del motor pels pedals. La ciutat disposa de més de 60 línies d’autobusos i d’una línia de metro. Una altra de les grans qualitats de Sevilla és que posseeix totes les avantatges d’una capital de província. La seva població supera els 700.000 habitants, però no s’ha deixar engolir pel ritme frenètic de les grans metròpolis. La climatologia convida a passejar, viure i disfrutar de cada racó de la ciutat. Tanmateix, coneixedors com són del seu termòmetre local, eviten les primeres hores de la tarda, moment del dia en que els seus carrers apareixen estranyament buits.

Els barris sevillans

És inevitable parlar dels barris de Sevilla; ens els recorden fins a tres coples; “Ay, barrio de Santa Cruz; ay, plaza de Doña Elvira”. A banda dels famosos barris de Triana o de La Macarena, com tota ciutat en constant transformació Sevilla ha vist com s’han modificat els seus eixos comercials. El carrer Sierpes, al nucli antic, continua sent la via més popular i on s’apleguen els comerços més emblemàtics, però el barri de Nervión, a l’est de la ciutat, és el nou eix comercial i de negocis i una de les zona preferides per residir-hi.
Per a qui pensi que Sevilla és una ciutat plena de tòpics, res com visitar el barri de La Alfafa, on art i cultura han florit com el gessamí. Els sevillans l’han batejat com “El Soho Benita”. Una altra zona que ha canviat notablement és La Alameda de Hércules: si en els anys noranta era una zona degradada, ara s’ha convertit en el districte més in.

Tria Sevilla

Burguillos, Sevilla

Promoció de xalets adossats en una zona residencial de Burguillos. Distribuïts en 3 dormitoris, 2 o 3 banys, diferents altures i equipats amb armaris de paret.

[+]més
Sevilla

Casa de 2 altures totalment reformada situada en un dels barris més emblemàtics i tranquils de Sevilla. Disposa de 4 dormitoris, 3 banys, garatge, i està equipada amb armaris de paret, calefacció, doble vidre i aire condicionat en totes les estances.

[+]més
Sevilla

Baix exterior situat en una zona tranquil·la a prop de col·legis, comerços i del recinte on se celebra la Feria d’Abril. L’habitatge disposa de 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada i aire condicionat. També compta amb un traster comunitari i un pati comunitari d’ús per a dos veïns.

[+]més
Contrastos gastronòmics

Els restaurants i bars més cool competeixen porta amb porta amb els establiments tradicionals atraient a un públic heterogeni. Les elaboracions més modernes captiven a bohemis i artistes. Però la Sevilla universal, la dels passejos en barca amb pel Guadalquivir, la Feria, la Semana Santa, el tapeo i els rebutijos hi segueix present, de manera que s’hi ofereixen dues cares completament diferents d’una mateixa ciutat.