Abril 2016 @ca #28

Viure a Orihuela

Orihuela, ciutat de contrastos

Orihuela, capital de la comarca de la Vega Baixa del Segura, és una zona on platges d’aigües cristal·lines i sorra daurada contrasten amb paisatges muntanyencs espectaculars.

Un nucli històric amb cinc monuments nacionals

El llegat monumental d’Orihuela es focalitza en el barri antic. Una zona poblada, caracteritzada per carrerons estrets i cases de colors i estils variats. El nucli històric de la ciutat, declarat conjunt històric i artístic l’any 1969, reuneix cinc monuments nacionals així com diversos edificis considerats béns d’interès cultural. El col·legi i l’església de Sant Domingo; la catedral d’Orihuela, aixecada sobre l’antiga aljama; el palau episcopal, de façana barroca i influències franceses; l’església gòtica de Santiago, on hi ha un orgue del segle XVIII únic a tot el país, i l’església de Santa Justa i Rufina són les cinc joies històriques que hi ha a Orihuela.

 

Per als amants de la literatura, no pot faltar la visita a la casa museu Miguel Hernández, on el poeta va viure amb la seva família des dels quatre anys. Es tracta d’un habitatge de principis del segle XX que conserva el pati, el rafal i l’hort tal com era quan va néixer el conegut poeta oriolà.

Horta i muntanyes

Orihuela té a l’esquena la serra d’Orihuela, la de Callosa de Segura i Redovà, la d’Hurxillo, la d’Escalona, la del Crist i la serra de Pujàlvaret. Totes  envolten la rica horta d’Orihuela, un ecosistema únic del qual només hi ha 10 exemples similars a tot el planeta. També hi trobem el palmerar de Sant Anton, el segon palmerar més gran d’Europa, situat als peus de la serra d’Orihuela.

Costa

Orihuela i el seu terme municipal ofereixen 18 quilòmetres de costa, on abunden petits penya-segats, platges de sorra fina i cales poc concorregudes. Les més conegudes són les de Punta Prima, la Zenia, Cap Roig i la platja de Glea. Altres paratges marítims, com les cales de la Mosca i l’Estaca, són ideals per relaxar-se i trencar amb la rutina. Pel que fa a la pràctica d’esports nàutics, disposa de dos ports esportius: el de Devesa de Campoamor i el de Cap Roig.

Tria Orihuela

Et recomanem tres promocions a Orihuela perquè triïs la que més et convingui
Orihuela

Molt a prop del Reial Club de Golf Campoamor Resort hi ha aquests habitatges de 2 i 3 dormitoris. Disposen de piscina comunitària i club social.

[+]més
Orihuela

Promoció de pisos d’1 i 2 dormitoris amb una plaça de garatge inclosa. La urbanització, propera a la platja, disposa de dues piscines, zones enjardinades i club social.

[+]més
Orihuela

Els apartaments i xalets adossats d’aquesta promoció disposen de 2 dormitoris i 2 banys, plaça de garatge i piscina comunitària. Situats a tan sols 10 minuts amb cotxe de la platja.

[+]més
Gastronomia mediterrània de caràcter tradicional

La cuina oriolana es basa en receptes tradicionals, en les quals no falten les hortalisses de l’horta. Destaquen els brous i potatges, entre els quals s’ha d’esmentar el bullit amb pilota, servit en tassa com a aperitiu. Altres plats populars es basen en els arrossos; el més conegut és l’arròs amb crosta, que tradicionalment es cuina en una cassola de fang, foc de llenya i amb crostera, una tapadora metàl·lica que s’utilitza per donar el toc torrat que li dóna el nom.

Molta de la rebosteria típica es fa en convents de clausura, com els pastissos de glòria, les almojàbanes – d’origen àrab- , gemmes, ossos de sant o les boles per al dia de Sant Anton.

 

Orihuela és una zona on platges d’aigües cristal·lines i sorra daurada contrasten amb paisatges muntanyencs espectaculars.