Gener 2016 #22

Mijas és un dels pobles més atractius de Màlaga. Encimbellada a la serra, la població, declarada Conjunt Històric i Artístic, ofereix una preciosa panoràmica de la Costa del Sol, una excepcional gastronomia marinera, un meravellós patrimoni cultural que arrenca dels orígens àrabs i una oferta lúdica excepcional per als amants del golf, els esports nàutics o la hípica. Mijas és, en definitiva, un racó pintoresc on combinar la tranquil·litat del nucli antic del poble, amb el cosmopolitisme de la seva zona costanera.

Temperatures suaus i poca pluja

Si alguna cosa caracteritza la climatologia de Mijas és la suavitat de les seves temperatures beneïdes per la proximitat al mar. La temperatura mitjana anual és de 18 ºC, amb uns estius que no són gaire calorosos i uns hiverns en què les gelades són anecdòtiques. A les zones més altes de la serra les temperatures són, lògicament, més baixes, amb una mitjana anual de 10 ºC. Pel que fa a la pluja, Mijas es caracteritza per l’escassetat de precipitacions, amb uns 600 ml anuals com a molt.

Un ric patrimoni històric

Mijas és un poble blanc d’origen àrab. S’han de visitar obligatòriament les restes de l’antiga muralla àrab, on es situa un dels miradors més bonics i impressionants de tota la costa malaguenya. En el poble hi ha moltes esglésies, com ara l’ermita de la Verge de la Penya, excavada en una roca; l’església de la Immaculada, que es va construir sobre les ruïnes d’una antiga mesquita i que avui destaca pel campanar. També són interessants les ermites de Sant Antoni i la del Calvari. A més a més, el poble té una de les places de toros més singulars d’Espanya per la seva peculiar forma ovalada. Una altra de les atraccions de Mijas és els tradicionals rucs-taxis, autèntic símbol del poble des que els primers turistes van arribar a Mijas a mitjans dels anys seixanta del segle passat.

Fires, carnestoltes i Setmana Santa

A Mijas, com a tot Andalusia, són molt amants de les fires, que es solen iniciar amb una cavalcada i en les quals no falten ni competicions esportives, ni exhibicions eqüestres, ni carpes per ballar el tradicional fandango de Mijas. Les més populars de la població són la Fira de Sant Antoni (gener), la Fira de Santa Teresa (octubre) i la Fira de la Cala (juliol).

També són populars a Mijas la Cavalcada de Carnestoltes, que se celebra cada febrer, i la Setmana Santa, especialment quan el Nazareno del Dulce Nombre beneeix els seus devots a la plaça de la Llibertat de Mijas.

Tria Mijas
Tres promocions perquè triïs la que més et convingui a Mijas
Calanova Grand Golf
Mijas

Promoció d’habitatges d’1, 2 i 3 dormitoris situats al costat del club de golf i a tan sols 10 minuts de la platja. Disposen d’àmplies zones comunitàries: dues piscines, pista de pàdel, zona infantil, club social i zones verdes.

[+]més
Urbanització Riviera del Sol
Mijas

Xalets adossats amb parcel·la privada. Situats al costat del Camp de golf de Miraflores i a tan sols 2 km de la platja.

[+]més
Urbanització Buenavista
Mijas

Promoció d’apartaments i xalets adossats de 3 dormitoris i 3 banys, situats a Mijas.

[+]més
Terra de peix i sopes

Aquest poble costaner té una gastronomia basada en el peix. En aquest sentit, el pescaíto frito i els espetos de sardines són dos dels plats imprescindibles en la cuina d’aquesta localitat malaguenya. El pescaíto frito mijeño es prepara amb un assortiment de peixos blancs i blaus tallats en trossos molt petits, arrebossats amb farina i fregits amb abundant oli bullint.

També són típiques de Mijas les sopes com ara la sopa de peix, elaborada amb peixos blancs; la sopa de tomàquet, ideal per acompanyar cloïsses o musclos, o les sopes cachorreñas, fetes amb pells de taronges seques, oli, pa, sal, vinagre i suc de taronja.

Golf, platges i hípica

Mijas és una de les principals poblacions de l’anomenada Costa del Golf, un dels centres més importants d’Europa a causa de l’elevat nombre de camps de golf d’aquesta zona de la província de Màlaga. La vall del golf de Mijas, per exemple, compta amb 5.600 hectàrees dedicades a camps de golf. Un altre dels atractius són els 12 quilòmetres de platges, amb les del Faro o Calahonda com dues de les més destacades per practicar tot tipus d’activitats nàutiques. Finalment, un altre lloc imprescindible és l’hipòdrom, que l’estiu reuneix nombrosos afeccionats en les seves graderies i que és un autèntic referent a tota Espanya.