Març 2016 #27

Viure a Lleó

Ciutat monumental

Situada al nord-oest de la comunitat autònoma de Castella i Lleó, en aquesta ciutat es combinen paratges naturals, rics en flora autòctona i fauna centreeuropea, amb un patrimoni històric i cultural molt variat. Lleó és un indret amb un atractiu monumental i una gran varietat d’activitats lúdiques.

Un valuós llegat històric i artístic

Lleó, parada obligada del Camí de Santiago, conjumina tradició i modernitat en un mateix lloc. Entre el conjunt monumental que la ciutat posa a disposició de turistes i residents destaquen les muralles fortificades, d’origen romà, que envolten la ciutat; la catedral, una de les joies de l’estil gòtic del nostre país, i la Reial Col·legiata de San Isidoro, exemple del romànic. L’estada es completa amb un passeig pel parc Quevedo, el pulmó verd de la ciutat, la plaça del Grano i els carrers del Barrio Húmedo, al casc antic.

Temperatures fredes i pluges irregulars

La climatologia lleonesa és mediterrània, de tipus continental, suavitzada els mesos d’estiu per la proximitat de la serralada Cantàbrica. Les temperatures oscil·len entre els 12 i els 20 ºC i es registra una mitjana anual d’11 ºC a la capital.

 

En general, s’observa un clima fred, a causa de l’altitud de la zona i a la caiguda freqüent de neu de novembre a maig. Els canvis d’estació són bruscs i molt característics, amb primaveres i tardors curtes, hiverns llargs i freds, i estius curts i calorosos. Les precipitacions són irregulars i més freqüents durant la tardor i la primavera, i menys a l’estiu.

Esports de muntanya

L’oferta esportiva de la zona és molt àmplia; es pot anar a córrer per boscos i muntanyes, gaudir de la bicicleta de muntanya i, fins i tot, fer excursions amb cavall. Els punts més idonis per fer aquestes activitats són el Parc Regional i Nacional dels Pics d’Europa; les Medul·les, amb restes arqueològiques d’explotacions romanes d’or, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, o la serra dels Ancares, Reserva de la Biosfera de la Unesco.

 

La riquesa paisatgística també fa possible practicar esports de muntanya com ara l’escalada o l’alpinisme. Cal destacar especialment les coves de Valporquero, que es bifurquen en sis sales de formacions geològiques espectaculars.

Tria Lleó

Et recomanem tres promocions a Lleó perquè triïs la que més et convingui
Lleó

Els habitatges d’aquesta promoció estan equipats amb calefacció, armaris encastats, parquet i videoporter. Inclouen un traster.

[+]més
Lleó

Amb superfícies fins a 85 m2, els pisos d’aquesta promoció tenen 2 i 3 dormitoris, 2 banys, pàrquing i traster.

[+]més
Lleó

En ple centre de Lleó trobem aquesta promoció d’habitatges amb 2 dormitoris, 2 banys, cuina i un ampli saló amb sortida al balcó. Tots tenen traster.

[+]més
Bullits, sopes i el famós botillo

Una de les aficions dels lleonesos és “sortir de vins o de tapes”, a fer tastets als bars més concorreguts de la ciutat. Presumeix d’una gastronomia tradicional, en la qual sobresurten les chacinas, especialment la cecina, i els plats calents, que permeten afrontar les baixes temperatures.

El bullit maragato i les sopes d’all amb truites són algunes de les especialitats més destacades. El bullit maragato s’ingereix a l’inrevés: es comença per la carn i s’acaba amb el brou. Un altre dels plats que ha donat fama a la regió és el botillo, acompanyat de berza, xoriço, orella i morro de porc.  En rebosteria, algunes de les postres més típiques són les mantecadas i les pastes fullades d’Astorga, els llaços de San Guillermo de Cistierna, els imperials de la Bañeza i els gustosos nicanores de Boñar.

Lleó és un indret amb un atractiu monumental i una gran varietat d’activitats lúdiques.