Gener 2018 #48

Viure a la província de Toledo

Una província a la riba del Tajo

Situada al centre peninsular, Toledo és una de les cinc províncies que configuren la comunitat autònoma de Castella-La Manxa. Un gran patrimoni cultural i arquitectònic, un impressionant entorn natural i molt bones comunicacions amb Madrid fan d’aquesta regió una de les més interessants per establir-hi una residència.

Riquesa natural

La vall del Tajo, al seu pas per la província, defineix una extensa plana on s’estableixen les principals poblacions –Talavera de la Reina, Malpica, Puente del Arzobispo– i la pròpia capital: Toledo. Un paisatge que permet als toledans i a tot tipus de visitants gaudir d’una àmplia varietat d’activitats a l’aire lliure. Per exemple, les Barrancas de Burujón, amb penya-segats i escarpats xaragalls, es coneixen com el ‘Canyó del Colorado Espanyol’ o les reserves naturals del Complex Lagunar de Villafranca de los Caballeros, la Laguna de Peñahueca i la Laguna de La Albardiosa són joies naturals ideals per a la observació de la flora i fauna.

Toledo, ‘capital de les tres cultures’

La ciutat de Toledo aglutina una àmplia diversitat de serveis, bones comunicacions i una gran riquesa cultural. Declarada Patrimoni de la Humanitat el 1986, la capital de la província també es coneix como ‘la ciutat de les tres cultures’ per haver congregat a cristians, jueus i musulmans durant segles.

Poblacions amb encant

A la província que s’estén per la plana de la Manxa trobem pobles amb un gran patrimoni històric com Consuegra, San Martín de Montalbán, el Toboso, Tembleque o Oropesa. La majoria d’aquestes poblacions compten amb uns trets arquitectònics típics de la zona –balconades de fusta, casones, molins de vent– i són especialment atractius per aquelles persones interessades en residir en llocs singulars que transporten a èpoques passades. Consuegra, per exemple, atresora 12 típics molins de vent manxecs. El Toboso, per la seva part, posseeix construccions tradicionals de paredat i en el seu casc urbà s’hi troba el Museu-Casa de Dulcinea que emula l’època de Cervantes.

Tria la província de Toledo

Alameda de la Sagra

Promoció d’habitatges tipus pis i dúplex de 1 i 3 dormitoris i de 1 a 3 banys al centre d’Alameda de la Sagra, una localitat molt ben comunicada i a només 25km de Toledo. Els habitatges inclouen garatge i traster i estan equipats amb calefacció i doble vidre.

[+]més
Carmena

Promoció d’habitatges situats al centre de Carmena, de 2 a 3 dormitoris, i 1 o 2 banys. Els habitatges tenen una superfície des de 57 m² i inclouen plaça de garatge en gairebé tots. Es tracta d’una promoció molt pròxima a Toledo i emplaçada en una bonica zona de la comarca de Torrijos.

[+]més
Recas

Promoció d’habitatges de 1, 2 i 3 dormitoris, amb 1 o 2 banys molt ben connectada amb línies d’autobusos i propera a un hospital. L’edifici compta amb ascensor, i els habitatges estan equipats amb aire condicionat i calefacció, i inclouen garatge.

[+]més
Gastronomia toledana

Toledo va ser declarada Capital Espanyola de la Gastronomia el 2016. Aquest guardó va reconèixer la riquesa de la cuina de tota la província, basada sobretot en la carn de caça. Una de las delícies són las carcamusas amb patates, carn guisada que pot combinar-se amb conill, arròs o all. Les sopes d’all o gaspatxo són un dels plats preferits, mentre que el reconegut massapà de Toledo és el rei de les postres.