Abril 2017 @ca #

Viure a la província de Tarragona

Un territori de contrast

La província catalana de Tarragona posseeix una varietat paisatgística i una indústria tan diversa que es converteix en un enclavament perfecte no només per adquirir una segona residència sinó per establir-se durant tot l’any. Mar i muntanya; ceps i arrossars; naturalesa i cultura. Tarragona és terra d’acollida i de desenvolupament.

Una Costa Daurada que fa honor al seu nom, un interior abrupte que viu una regeneració econòmica gràcies a la revaloració dels seus vins i un passat històric i comercial que durant segles ha fet brillar el seu territori són només algunes de les raons per les quals la vida a la província de Tarragona mereix ser gaudida amb tota la seva intensitat.

Tarragona i Reus, entre vestigis romans i arquitectura modernista

Tarragona, la capital de la província, pot vanagloriar-se de ser una de les capitals de la Hispània romana i mantenir uns vestigis arqueològics tan importants que li han valgut per figurar en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Muralles, circ i amfiteatre recorden el seu passat esplendorós però les indústries petroquímiques i el seu port, amb una important activitat de transport industrial i de mercaderies (és el destí d’un ramal de la línia de ferrocarril que recorre el corredor mediterrani) ha convertit a la ciutat de Tarragona en un dels eixos econòmics del Mediterrani.

 

I si es parla d’economia i comerç no podem oblidar-nos Reus. El seu aeroport, a escassos minuts del centre del municipi, és un dels punts d’entrada del tràfic turístic de la província. Però la seva internacionalitat ve de lluny: l’expressió “Reus-París-Londres” és un recordatori de l’esplendor comercial que va viure aquesta localitat al segle XIX; Reus era un dels tres mercats del món que fixaven el preu dels destil·lats. I si a això li afegim que els reusencs van inventar el vermut i van veure néixer al genial arquitecte Antonio Gaudí, la seva glòria no ha fet més que créixer.

 

Monjos i vi

El monestir Escaladei, cor de la comarca del Priorat, és la primera cartoixa de la Península Ibèrica. El rei Alfonso II el Cast va cedir els terrenys als cartoixans de la Provença i aquests van construir la monumental edificació que va modificar totalment la forma de vida de la comarca. Van ser també els monjos els que van saber adonar-se del potencial de la terra de la zona, escarpada i aspra i els que van portar al segle XII els coneixements i les tècniques per desenvolupar una florent viticultura. Si el vi del Priorat ja gaudia de fama fa segles què no dir d’ara; la Denominació d’Origen (D.O) Priorat és coneguda internacionalment i alguns dels seus vins s’han confirmat com els millors del món.

 

Arròs i naturalesa al Delta de l'Ebre

La desembocadura de l’Ebre, el riu més cabalós d’Espanya, ha format un dels aiguamolls més extensos i fèrtils de la conca mediterrània. Els arrossars (els seus grans posseeixen Denominació d’Origen) ocupen 20.000 hectàrees a les quals se li uneixen les 7.736 hectàrees que conformen el Parc Natural del Delta de l’Ebre i des del 2003 Reserva de la Biosfera. Dunes, salines, canyars, canyissars i les espigues de l’arròs (visibles al setembre, moment de la recol·lecció) són tot un espectacle al que s’uneixen aus tan vistoses com el Blauet o els flamencs.

Tria Tarragona

El Catllar

Urbanització composta per 10 xalets adossats i 7 habitatges unifamiliars independents, de 4 i 5 dormitoris i 3 banys. A deu minuts de la ciutat de Tarragona i al costat del camp de Golf Costa Daurada.

[+]més
Deltebre

Promoció d’habitatges de 1 i 3 dormitoris i 1 i 2 banys amb terra de parquet, cuina moblada al centre del municipi, a pocs metres de l’Ajuntament.

[+]més
Tarragona

Habitatges d’1 a 3 dormitoris amb cuina moblada i parquet, en una zona ben comunicada amb tots els equipaments i serveis i a només 15 minuts de la platja.

[+]més
La tradició de menjar calçots

La cuina catalana ha exportat internacionalment i amb gran èxit el pa amb tomàquet però els calçots (tiges de cebes tardanes) han transcendit de l’àmbit alimentari per convertir-se en tota una tradició gastronòmica festiva. La localitat de Valls, on els seus calçots posseeixen Denominació d’Origen (D.O), es converteix a principis de febrer en un formiguer de persones disposades amb pitet (tot un ritual) a donar bon compte d’aquest humil vegetal untant-ho en un saborosíssima salsa romesco. Però no només aquest municipi de la comarca Alt Camp ret homenatge al calçot: una de les activitats hivernals dels catalans és reunir-se amb amics per celebrar una calçotada en la qual no poden faltar els vins del Priorat i del Penedès.