Maig 2017 #40

Viure a la província de Huelva

La increïble fusió del mar amb l'interior

La província de Huelva és un territori fèrtil i ple d’al·licients paisatgístics i gastronòmics. Són molts els incentius que inclou el seu territori i sobretot els seus productes, la saborosa maduixa i l’exquisit pernil. Fronterera amb Portugal, amb Extremadura pel nord, amb el límit natural de Sierra Morena i amb l’Oceà Atlàntic al sud, aquesta província andalusa mereix reivindicar-se com un enclavament ideal per viure.

La importància de l'horta i de la costa

Encara que el gruix de la població de Huelva es concentra a la ciutat de Huelva, que és la capital, moltes altres localitats ofereixen raons, no només per a una visita sinó per establir-se. Lepe, el segon municipi més poblat, és conegut pel cultiu de maduixes que ha generat una important activitat a la zona. Encara que la fama de les maduixes la tinguin els leperos és a la localitat de Moguer on més cultius es concentren. El cert és que entre aquestes dues poblacions i l’anomenada “franja fresera” Huelva s’ha convertit en la segona productora del món d’aquesta fruita només superada pels Estats Units.

 

I del vermell del fruit al daurat de la sorra de les platges de la Costa de la Llum. La platja de Matalascañas, de Mazagón, d’Isla Canela, del Rompido o Punta Ombría són destins turístics de primer ordre, però també llocs de peregrinació els capvespres quan el paisatge de Huelva es torna màgic.

Riotinto

La riquesa de les terres de Huelva ja era coneguda pels ibers, fenicis, musulmans i romans que es van sorprendre del color d’un dels seus rius i que van saber veure la riquesa mineral que amagaven les seves aigües. Les mines de Riotinto poden ser visitades ja que tant la mà de l’home com la naturalesa han deixat una petjada insòlita en el seu paisatge. Si el visitant creu que es troba a un altre món no va molt errat: la NASA ho va escollir com a hàbitat per estudiar la vida a Mart.

El Parc Natural de Doñana i el Rocío

Una part d’extensió de terreny de Doñana pertany a Cadis i Sevilla, però la gran part del territori que ocupa la reserva ecològica més gran d’Europa està situada a Huelva. Patrimoni de la Humanitat i Reserva de la Biosfera, el Parc Nacional de Doñana és un veritable paradís on conflueixen diversos ecosistemes (platja, dunes, vedats, maresmes…) i pas obligat de les aus migratòries que es desplacen del continent africà a Europa.

 

Però si hi ha una època de l’any en què aquest territori pateix una afluència massiva de visitants és durant la Romeria del Rocío. El poblet d’Almonte amb la seva ermita del Rocío es converteix en la meta del pelegrinatge amb un milió de persones que recorren a peu, en carruatge o a cavall el fascinant paisatge cada any set setmanes després del diumenge de Pasqua.

Tria Huelva

Ayamonte

Urbanització d’apartaments de 2 i 3 habitacions amb dos banys, cuina moblada i plaça de garatge. Cuidades zones enjardinades i piscina comunitària.

[+]més
Ayamonte

Promoció de xalets adossats i apartaments de 2 i 3 dormitoris i 1 o 2 banys. Els habitatges estan equipats amb preinstal·lació d’aire condicionat, armaris encastats i cuina moblada. Piscina i zones enjardinades comunes.

[+]més
Lepe

Complex residencial amb àmplies zones verdes en el casc urbà de Lepe, a només 15 minuts de la platja. Els habitatges consten de 3 o 4 habitacions, es distribueixen en dues o tres plantes i inclouen garatge i traster.

[+]més
El rebost d'Espanya

Huelva ha ostentat durant molt temps el qualificatiu de “rebost d’Espanya”. La pesca d’Isla Cristina i les seves famoses gambes blanques, les maduixes i el producte més conegut i desitjat internacionalment: el pernil amb Denominació d’Origen de Jabugo. Porcs de raça ibèrica criats en llibertat a la devesa, alimentats amb gla i assecats a l’aire sa de Sierra Morena. Un menjar al que pocs es poden resistir.