Març 2017 #38

Viure a la Costa Blanca

La Costa Blanca, sol i benestar tot l'any

Des de Dénia fins a Pilar de la Horadada s’estén una de les línies de costa més atractives del nostre país. La bellesa dels seus paratges i els immillorables serveis de les seves poblacions són algunes de les raons per les quals ubicar a la província d’Alacant una primera o segona residència.

Benidorm, molt més que gratacels

Corria l’any 1893 quan l’ajuntament de Benidorm va editar el seu primer fulletó per atreure visitants als Baños de la Virgen del Sufragio. Pionera en promocionar i fomentar el turisme de la zona, aquesta població es va convertir en una de les destinacions d’estiueig preferides durant dècades. Actualment, la ciutat s’ha erigit com una localitat on conviuen habitants de múltiples nacionalitats. La millora dels equipaments, centres sanitaris, escoles, associacions culturals i una xarxa de comunicacions immillorable han convertit Benidorm, en un nucli ideal per a viure tot l’any.

 

Per contemplar el paisatge de la ciutat res millor que pujar fins al mirador del Tossal, antic assentament iber, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) el 1984 i comprovar la bellesa del port, el castell de Santa Bàrbara i l’illa de Benidorm.

Un litoral per viure

Benidorm no és ni de bon tros l’únic lloc on residir a la Costa Blanca. Alacant és una altra bona opció ja que compta amb unes excel·lents connexions amb tota la línia costanera i amb la resta de comunitats autònomes. A més a més, la capital de la província gaudeix d’una agradable climatologia durant tot l’any, el que aporta una gran qualitat de vida als seus habitants.

Altres poblacions que ofereixen interessants atractius són Calpe, Altea, Torrevieja, Villajoyosa o El Campello que des de fa dècades han estat considerades destinacions ideals per gaudir de les vacances. Actualment, però, aquests municipis s’han convertit en lloc de residència per a molts estrangers i espanyols, atrets pel sol i la platja, que viuen i treballen gaudint dels plaers de residir en localitats tranquil·les que compten amb tots els serveis de les grans ciutats.

Moros, cristians i el Misteri d'Elx

Les festes de Moros i Cristians, que se celebren a moltes localitats alacantines durant els mesos de juny i agost són una magnífica oportunitat per allunyar-nos de la línia costera i conèixer millor les belles poblacions de l’interior. La festivitat, d’especial ressonància al municipi d’Alcoi -declarada Festa d’Interès Turístic Internacional-rememora la batalla que va enfrontar els alcoians amb el cabdill àrab Alazraq. D’altra banda, destaca El Misteri d’Elx, representació litúrgica d’origen medieval, que també es celebra durant l’estiu i que des de 2011 és Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Tria el sol de la Costa Blanca

El Campello, Alacant

Apartaments d’1 o 2 dormitoris amb cuina equipada i armaris encastats. Situació estratègica a pocs metres de la platja i a només 30 minuts de l’aeroport. Aire condicionat pre instal·lat i opció de plaça de garatge.

[+]més
El Campello, Alacant

Habitatges d’1 a 3 habitacions i 2 banys en una urbanització privada a escassos metres de la platja. El residencial disposa de piscina comunitària, zona enjardinada, parc infantil, gimnàs i spa. Plaça de garatge inclosa.

[+]més
Benidorm, Alacant

Esplèndids apartaments a només 10 minuts a peu de la platja, d’1 o 2 habitacions. Equipats amb armaris encastats, doble vidre i porta d’entrada de seguretat.

[+]més
Dieta Mediterrània

A pocs llocs podrem trobar mostra tan completa de productes lligats a la dieta més venerada pels nutricionistes i més celebrada pels bon vivants. La dieta mediterrània no només es troba a les guinguetes i als restaurants especialitzats en arròs de la Costa Blanca. Al nespra de Callosa d’en Sarrià, el torró de Xixona i Alacant, les cireres de la Muntanya d’Alacant o el raïm del Vinalopó se li afegeix ara una pròspera producció enològica amb D.O de vins d’Alacant.