Juny 2017 #41

Viure a Gijón

La capital de la Costa Verda

Industrial i cultural. Adjectius que es converteixen en arguments a favor si es decideix fixar una llar a Gijón, la ciutat més poblada del Principat d’Astúries i capital de la Costa Verda. Actualment, la creació del Parc Tecnològic i la reestructuració de la Laboral -edifici que alberga facultats i centres de creació artística- han convertit a Gijón en un lloc ideal per viure no només pels seus atractius culturals sinó per les oportunitats que ofereix la ciutat.

Una àmplia oferta lúdica

Gijón compta amb unes fantàstiques platges, freqüentades per amants del surf i també per famílies a l’estiu. Però el mar també pot gaudir-se des d’altres llocs de la ciutat, com per exemple des de la pujada del Cholo, on hi ha una vista privilegiada del port esportiu de la ciutat. Al nucli urbà, els barris de l’Arena, Cimadevilla o el revaloritzat barri de Viesques alberguen una àmplia oferta d’oci. Però és en el casc històric on conflueixen comerços tradicionals amb tendes de nous creadors i establiments multimarca.

Els seus senyals d'identitat

L’escultura d’Eduardo Chillida “Elogi de l’Horitzó”, situada al turó de Santa Catalina, és un element distintiu de Gijón. Les vistes impressionants que es contemplen des del seu emplaçament proporcionen una instantània preciosa de la ciutat i del Mar Cantàbric.

 

La Laboral, un impressionant edifici declarat Bé d’Interès Cultural amb la categoria de monument al 2016, és una altra de les insígnies de la ciutat. En aquesta grandiosa construcció es troben la Facultat de Comerç, Turisme i Ciències Socials; l’Escola Superior d’Art Dramàtic i el Conservatori. Des del 2007, aquest complex és també la seu del LABoral Centre d’Art i Creació Industrial, un veritable campus on es programen diàriament exposicions, obres de teatre, cicles de cinema, tallers i debats. Una autèntica ciutat de la cultura.

La locomotora d'Astúries

El port de Gijón és el primer port graner espanyol (carrega seques a granel) i compta a més a més amb una gran activitat pesquera i comercial. El 22% del PIB de la comunitat asturiana prové del sector industrial, siderúrgia principalment, i troba a Gijón el seu centre neuràlgic i administratiu. Però la reactivació econòmica de la ciutat es deu sobretot al Parc Científic i Tecnològic. El complex, en funcionament des de 1999, està considerat com un dels principals impulsors empresarials d’Espanya. En l’actualitat són molts els habitants que s’han establert a la ciutat gràcies a les oportunitats laborals que genera aquest innovador parc empresarial.

Tria Gijón

A la zona de Viesques trobem aquest assolellat àtic de 2 dormitoris i 2 banys amb una espectacular terrassa. L’habitatge compta amb armaris de paret, terres de parquet, banyera d’hidromassatge i caixa forta. A més, disposa d’una plaça de garatge i dos trasters dins la mateixa finca.

[+]més

Promoció d’habitatges de nova construcció de 1 i 2 dormitoris amb terrassa, garatge i traster. El residencial disposa de zones verdes i piscina i es troba a primera línia del Parc Fluvial.

[+]més

Promoció d’habitatges situada en una zona residencial tranquil·la, amb excel·lents comunicacions i a menys de 15 minuts del centre de la ciutat. Els pisos compten amb 2 o 3 habitacions i 1 o 2 banys i disposen de traster.

[+]més
Gastronomia de Gijón

La favada asturiana, el formatge de Cabrales i la famosa sidra són alguns dels productes asturians més populars, però Gijón al ser una vila marinera ofereix, a més, una àmplia varietat de peixos i mariscs procedents del Cantàbric.