Febrero 2018 @ca #

Viure a Còrdova

Vida a l’aire lliure

La bonança del clima facilita el plaer d’una vida a l’aire lliure en aquesta ciutat històrica, que es complementa amb altres atractius com una gastronomia mediterrània amb productes denominació d’origen, un estil de vida relaxat i ric en tradicions locals i bones comunicacions. Tot això fa d’aquesta ciutat un lloc molt interessant per viure-hi.

Ciutat a peu, ciutat en expansió

Els camps i la serra rodegen Còrdova capital, una característica que ja va descriure el poeta Antonio Machado: “¡Tus sendas de cabras y tus madroñeras, Córdoba serrana! ¡La del romancero, Córdoba la llana! Guadalquivir hace vega, el campo relincha y brama”. Tot i així, la ciutat, assentada al peu de Sierra Morena, és més coneguda pel seu gran patrimoni arquitectònic de passat califal i monuments únics com la Mesquita, la Sinagoga, el Pont Romà o l’Alcàsser dels Reis Cristians. Aquest conjunt històric, que es pot recórrer a peu passant per places singulars com la de Jerónimo Páez, la Corredera o el Potro, aglutina el centre financer i contrasta amb els barris del Vial Nord. Aquests últims van ser construïts a partir dels anys 90 i ofereixen habitatges més moderns i espais urbanístics més oberts. Pels que busquen tranquil·litat, el barri perifèric de El Brillante –a només cinc minuts del centre– és la zona residencial per excel·lència de la ciutat. La concentració de població a la ciutat de Còrdova es deu, en part, a la seva bona comunicació amb Madrid (a dues hores en AVE) i per carretera amb la resta de poblacions de la seva àrea metropolitana.

Ambient 'a tente bonete'

Les temperatures agradables a l’hivern i més càlides a l’estiu fan que a Còrdova es tingui per costum fer vida al carrer, matisant a l’estiu, quan cau el sol i la calor disminueix. Es diu que els carrers queden ‘a tente bonete’, una expressió molt comú entre la població local cordovesa que significa ‘molt ple’. Aquest qualificatiu pot associar-se als barris de Còrdova durant les revetlles populars de juny a octubre, amb fires protagonitzades pel flamenc, el vi i les tapes. La Setmana Santa o els Carnavals són algunes de les festes populars que reuneixen més ambient al carrer. A diari, als carrerons irregulars de la jueria es rendeix tribut al vell vi de Montilla i a la gastronomia tradicional de les tavernes, especialment al carrer de Las Tendillas, el centre neuràlgic de la ciutat.

Els patis cordovesos

Si hi ha una característica tradicional que defineixi l’habitatge cordovès són els seus patis, des de 1933 cada mes de maig els veïns de Còrdova engalanen de flors els seus bells patis durant el Concurs de Patis i Racons de la Província, una tradició declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La creativitat dels veïns participants en aquesta festa representa la tradició popular de fer vida als patis de la ciutat.

Tria la província de Còrdova

Còrdova

Xalet independent de 6 habitacions i 3 banys a només 15 minuts a peu del centre de Còrdova. L’habitatge té vistes directes a Sierra Morena i inclou un aparcament per a 4 vehicles i una piscina a reformar.

[+]més
Còrdova

Habitatge situat al barri de Santa Marina, al costat del Palau de Viana amb 5 habitacions, 6 banys, terrassa, 2 patis i garatge per a 2 vehicles.

[+]més
Còrdova

Complex d’habitatges plurifamiliars de 3 i 4 dormitoris, amb 2 i 3 banys i plaça de garatge en un edifici avantguardista que destaca per la qualitat dels seus acabats. El residencial se situa en una zona de creixement de la ciutat, al costat del nou Hipercor-El Corte Inglés.

[+]més
Gastronomia cordovesa

A la gastronomia tradicional cordovesa només li calen matèries primeres senzilles, la majoria com a resultat de la influència de vàries cultures a la província: romana (l’oli d’oliva), àrab (els fruits secs, verdura i rebosteria) i cristiana (la carn). Un dels plats més populars és el salmorejo cordovès (amb múltiples variants) a base de pa, tomàquet, all, oli i sal. Altres plats molt típics són els seitons en vinagre, les albergínies fregides, les escarxofes a la montillana o el flamenquí de pernil serrà i, pels amants de la carn, la famosa cua de bou o el llom de porc ibèric. I els vins de Montilla-Moriles acompanyen o reguen tradicionalment alguns d’aquests plats suculents.