Febrer 2016 #23

La Sagrada Família, el Park Güell i la Rambla són algunes de les seves senyes d’identitat més internacionals, però no les úniques que la defineixen. Barcelona ha forjat el seu caràcter gràcies a una infinitat de tresors i propostes culturals que mereixen ser descoberts.

Mercats

Els mercats formen part del patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat. Als emblemàtics
edificis de la Boqueria i Santa Caterina, s’hi uneixen obres modernistes com les de Galvany i Sants. Com a mostra de la Barcelona més actual, els espectaculars nous Encants.

Racons amb història

Passejar pel Barri Gòtic permet descobrir les restes de la muralla romana que protegia l’antiga Barcino. Algunes parts es mantenen ocultes en edificis i d’altres es poden veure en carrers com el de la Palla i en places com la de la Catedral. Una manera alternativa de conèixer la història de la ciutat és a través de les seves variades rutes literàries: “La catedral del mar”, “L’ombra del vent” o fins i tot “El Quixot”. També és interessant recórrer els seus comerços més emblemàtics (alguns s’acosten als dos segles d’antiguitat).

Un no pot anar-se’n de Barcelona sense haver visitat Gràcia o Sarrià, districtes que acullen interessants vestigis del passat barceloní. Dues antigues viles, absorbides per la ciutat amb el temps, que encara conserven la seva disposició de petita població.

Capital de tendències

Barcelona és una ciutat en constant ebullició, que sap reinventar els seus districtes en funció de les demandes més actuals. Sant Martí ha deixat enrere les seves fàbriques en desús i s’ha convertit en el districte tecnològic del 22@, amb edificis significatius com la Torre Agbar i el Disseny Hub, espai de referència del disseny. Poblenou, que ha atret una destacada activitat artística i empresarial, disposa d’un rocòdrom de primera línia internacional. Des de fa algun temps, a la ciutat s’imposen amb força els mercats ambulants de carrer. Alguns aposten per la moda vintage o pel consum sostenible, uns altres promouen la creativitat i la innovació.

Juntament amb ells, les foodtrucks creen tendència amb els seus vehicles atractius i la seva oferta gastronòmica de qualitat. Solen sumar-se a altres esdeveniments, però també tenen el seu propi mercat gastronòmada.

Tria Barcelona
Et recomanem tres promocions a Barcelona perquè triïs la que més et convingui
Residència
Barcelona

La promoció Residència està composta per 66 habitatges de 2, 3 o 4 dormitoris amb traster inclòs, places de pàrquing i locals. Amb acabats de primera qualitat i instal·lacions d’alta eficiència energètica. La promoció està situada al barri de Sant Andreu del Palomar, amb tot tipus de serveis a les rodalies.

[+]més
Les Arcàdies
Barcelona

Al costat del passeig de Gràcia es troben aquestes d’habitatges d’1 dormitori que tenen saló menjador, bany complet, cuina equipada i terrassa de 8 m2. A més a més, disposen de terrasses enjardinades, zones de descans, menjador comunitari i gimnàs.

[+]més
Sancho de Ávila
Barcelona

Aquest edifici està situat al barri el Parc i la Llacuna de Poblenou i disposa d’habitatges de 2 a 4 dormitoris, amb acabats de primera qualitat. Es troba a l’entorn de la plaça de les Glòries a molt pocs minuts del parc de la Ciutadella i del Port Olímpic.

[+]més
Aire, mar o terra

Hi ha noves perspectives per gaudir de Barcelona. Últimament s’ha popularitzat la tendència d’obrir terrats privats de la ciutat, des d’on els visitants poden gaudir de vistes privilegiades dels edificis i monuments més emblemàtics, a més d’assistir a tallers o activitats culturals i lúdiques. Una altra opció és descobrir la Ciutat Comtal des del mar, a bord d’alguna de les diferents embarcacions que recorren el front marítim. Una forma diferent de veure l’skyline de Barcelona i contemplar el port, les platges de la Barceloneta i la Vila Olímpica, apreciant com ha crescut la ciutat. També hi ha la possibilitat de conèixer la Barcelona subterrània a través de la seva xarxa de línies de metro, amb més de noranta anys d’existència. Alguns recorreguts guiats expliquen la història de les seves estacions, analitzen la seva arquitectura i revelen secrets de les seves estacions fantasma.

Panoràmiques de la ciutat

Accedir a una de les muntanyes que envolten Barcelona és una excel·lent manera de gaudir de la naturalesa i d’obtenir unes vistes impressionants de la ciutat. Montjuïc té diversos miradors interessants, com el del castell, el del Migdia i el dels jardins de Miramar. Apropar-se al Tibidabo, el punt més alt de la serra de Collserola, pot ser l’excusa perfecta per visitar el seu emblemàtic parc d’atraccions: és el parc operatiu més vell d’Espanya i un dels més antics del món. Al Tibidabo també hi trobarem l’Observatori Fabra, l’històric observatori astronòmic de la ciutat. A Barcelona també hi ha set pujols més, illes de naturalesa que sobresurten en el nucli urbà. Un d’aquests és el turó de la Rovira: a més de ser un mirador perfecte, des del qual s’obté una panoràmica completa de la ciutat, conserva les restes d’una antiga bateria antiaèria.