Maig 2016 #29

Viure a Badalona

Badalona, ciutat mil·lenària

És una de les ciutats més antigues de Catalunya, amb gairebé cinc quilòmetres de platges d’aigües tranquil·les i sorra daurada. La ciutat, a tan sols deu quilòmetres de Barcelona, posseeix racons emblemàtics com ara  la rambla, el passeig marítim i el barri Dalt la Vila, considerat el casc antic del municipi.

Bressol de corrents artístics i culturals

Badalona conserva un dels llegats arqueològics romans més importants de tot Catalunya. En el Museu de Badalona es poden contemplar restes del que van ser les termes romanes, juntament amb una col·lecció d’utensilis d’aquella època.

El passat romà badaloní també es pot visitar en llocs com ara el Jardí de Quinto Licinio o la Casa dels Dofins, en la qual es poden veure mosaics que mostren com vivien les famílies amb diners de la zona.

 

Durant els seus més de dos mil anys d’història, la ciutat ha rebut altres influències artístiques i culturals. El corrent modernista va deixar petjada a la zona, en forma d’edificis com són la casa Pavillard i la fàbrica de can Casacuberta.

 

Altres llocs d’interès són el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, d’estil gòtic, el castell de Godmar, una casa fortificada que conjumina l’arquitectura romànica, gòtica i neomedieval, i  la masia de can Miravitges, d’origen medieval, reformada entre els segles XVII i XVIII.

Paisatges i zones verdes

El terme municipal badaloní representa un autèntic pulmó verd, format per pujols, parcs i jardins urbans. Des del parc natural de la serra de Marina, al nord-oest, s’albiren unes vistes magnífiques de muntanyes: el Turó de l’Home, el de Fra Rafael, el del Pi Candeler i la serra de la Malesa, que mereixen una visita -a peu o amb bicicleta de muntanya- per la seva varietat i riquesa paisatgística.

Un altre dels atractius de la ciutat són les zones verdes repartides entre jardins històrics com ara els de  can Solei o ca l’Arnús; d’aquest últim destaca el castell i els jardins rehabilitats, dividits en dues seccions. La primera és d’estil neoclàssic i la segona es distingeix per elements romàntics com ara grutes, illes, ponts i llacs.

Cinc quilòmetres de costa

El litoral ho configuren el port esportiu i les nou platges d’aigües límpides i sorra fina, entre les quals trobem la platja de la Barca Maria, la del Cristall (el nom de la qual prové d’una antiga fàbrica de vidre instal·lada a la zona), la del Pont d’en Botifarreta i la dels Pescadors (que ret homenatge a les barques situades al costat de la llotja). Una de les més populars és la dels Patins de Vela, situada al costat del Club Nàutic de Badalona.

Tria Badalona

Et recomanem tres promocions a Badalona perquè triïs la que més et convingui
Badalona (Barcelona)

Nou complex residencial compost per 103 habitatges d’1, 2, 3 i 4 dormitoris, locals comercials, places de pàrquing, trasters i piscina comunitària. Els habitatges es troben a la zona de Badalona–Canal, al costat del pavelló olímpic i el port esportiu.

[+]més
Badalona (Barcelona)

Les 25 habitatges que formen aquesta promoció disposen de 2, 3 i 4 dormitoris amb àmplies terrasses, places de pàrquing i trasters. Situada en ple centre de Badalona, amb tot tipus de serveis al voltant i excel·lents comunicacions, disposa també de piscina comunitària amb solàrium.

[+]més
Badalona (Barcelona)

Dúplex d’1 dormitori i 2 banys a Badalona amb una superfície de 89 m² distribuïts en 2 plantes.

[+]més
Gastronomia marinera tradicional

Peix i marisc són els ingredients principals de la cuina autòctona. Una gastronomia que es basa en receptes antigues i populars, elaborades amb productes del mar però també de la terra. Des de fa alguns anys, s’han recuperat alguns dels plats més típics en bona part de restaurants i llars de Badalona. Algunes de les especialitats més conegudes són el pop amb patates i allioli, el bacallà amb patates i allioli, conegut com a Grandicolloni, i la bullabessa, famosa sopa de peix i marisc a la qual s’afegeixen espècies, oli i vi i el préssec de vinya farcit de carn.

Badalona és una de les ciutats més antigues de Catalunya, amb gairebé cinc quilòmetres de platges d’aigües tranquil·les i sorra daurada.