Juny 2018 #53
Decoració

Una cuina americana funcional i moderna

Un habitatge amb cuina americana integra en una àrea tres estances diferents: la cuina, el menjador i el saló. Una distribució cada vegada més habitual a les llars més actuals. 

Les cuines americanes ofereixen nombrosos avantatges i possibilitats estètiques en qualsevol habitatge, siguin quines siguin les seves dimensions, com ara l’estalvi d’espai i els ambients lluminosos i funcionals. No obstant això, les facilitats de les cuines obertes no s’acaben aquí.

Les cuines americanes aporten més amplitud. La característica principal d’aquest tipus de cuines és la sensació d’amplitud que donen a la teva llar. Són ideals per a habitatges de grandària reduïda perquè, com que prescindeixen de barreres i uneixen dues o més estances, guanyes més capacitat i amplitud.

Entorns lluminosos. Com que no hi ha parets o murs separadors entre cuina, menjador i saló, la llum flueix amb facilitat. El saló acostuma a ser l’espai amb els finestrals més grans, per la qual cosa la llum natural també arriba a la cuina, menys il·luminada. I, en conseqüència, es reflecteix en la factura elèctrica un consum menor.

Més funcionals que les tradicionals. S’eviten buits i espais morts, sense ús. Els electrodomèstics es disposen al voltant de la cuina per tenir-ho tot a mà i aprofitar al màxim el lloc. També es facilita la neteja, l’ordre i el manteniment de l’estança.

Entorns més frescos i ventilats. La disposició de finestres en cadascuna de les zones farà que desapareguin les olors de menjar més ràpidament. I en les estacions caloroses, l’ambient serà més fresc i agradable.

Fàcil comunicació entre espais. Es converteix en un punt de trobada, un lloc de reunió on parlar, menjar o fer qualsevol activitat en companyia. Des de la cuina, és possible comunicar-se amb familiars o amics que es trobin al saló. Cap membre de la família queda aïllat ja que es comparteixen espais comuns.

La clau d’aquestes estances consisteix a diferenciar el saló, la cuina i el menjador. En interiorisme, això s’aconsegueix amb l’ús de tons diferents, en parets i terra, o adaptant-les a un estil decoratiu determinat. Et suggerim algunes idees:

Combinar tonalitats clares o colors vius. Per crear sensació d’amplitud, s’aconsella decorar amb tons molt clars. Un suggeriment seria col·locar mobles blancs a la cuina combinats amb peces en beix i sorra al saló. Una altra possibilitat és apostar per colors vius i donar un aire lleuger a la cuina. Els tons forts en aquest lloc contrastarien amb els més suaus del menjador i/o el saló. Una de les tendències més elegants i actuals és l’ús del blanc i negre.

Unificar o separar ambients mitjançant paviments o revestiments.
Per contrastar i diferenciar les estances, és possible utilitzar els diferents materials de paviment o parets i crear una percepció contínua o discontínua entre elles. Per exemple, si combinem parquet i rajoles, l’efecte que es crea és contrastat, dinàmic i original.

Decoració versàtil. Encara que les cuines americanes s’associen amb un estil d’interiorisme modern o tipus loft (tons clars i materials industrials), no ha de ser necessàriament així. En aquests llocs, hi tenen cabuda tot tipus d’estils. Des dels més clàssics, tipus vintage, fins als rústics, colonials o minimalistes. Per tant, es triarà el mobiliari, bàsic i/o auxiliar, els complements (quadres, marcs, gerros, objectes DIY, etc.) i els tèxtils (coixins, tapissos, catifes i cortines) que determinin l’estil triat.

Possibilitat de separar ambients. La majoria d’aquestes cuines disposa de barra americana i tamborets que donen al conjunt un toc modern, a més d’aportar un lloc extra per cuinar o menjar i servir-nos de separació. Apostar per les barres suspeses en l’aire donarà un toc més lleuger i original al lloc.

Altres elements que diferencien les zones són: catifes de tons cridaners de grans dimensions i peces de mobiliari.

Durant els últims anys, la cuina ha agafat protagonisme comparada amb altres estances de la casa. L’estil americà crea ambients diàfans i li atorga aquest lloc privilegiat que es mereix.

<< tornar