Juny 2018 #53
Decoració

Un habitatge d’ambient mariner

mariner1La lluminositat i la frescor del clima mediterrani poden entrar fàcilment a casa teva. Només necessites combinar els tons blaus, blancs o gris pedra en parets, mobles i cortines. Selecciona també elements propis de la navegació —per exemple, un timó, rems o fanals de petroli— i transforma’ls en llums o miralls, podràs comprovar com la teva llar s’embolcalla de l’aire del mar.

Els colors blaus i blancs. Si vols crear un ambient mariner a casa teva, comença per utilitzar el to anyil, denominació tradicional de les varietats fosques del color blau. Pots pintar alguna paret d’aquest color i incloure detalls d’una gamma més clara en cortines, coixins o cobrellits. I sempre combinant-ho amb el blanc o tons gris pedra, que aportaran lluminositat. Les bigues de fusta pintades de colors clars, per exemple, donaran amplitud als espais.

mariner2

La combinació de ratlles blava i blanca també recorda la vestimenta tradicional dels gondolers de Venècia i a la dels navegants francesos. Per això, en decoració, l’estampat a ratlles donarà un toc mariner si s’utilitza en teixits —llençols, sofàs, catifes— i també a les parets. Els papers pintats són una bona opció per imprimir ambients mariners en una habitació.

solvia_mariner3

Detalls nàutics. També és important dedicar-se als petits detalls, especialment en objectes decoratius d’inspiració nàutica: maquetes de velers, faroles de petroli, quadres de fars i paisatges d’inspiració mediterranis o marcs amb forma d’ull de bou que imiten les típiques finestretes circulars de les mampares exteriors dels vaixells. Es tracta d’objectes de formats i materials versàtils que amb una mica d’imaginació es poden transformar en làmpades o miralls per imitar —o aproximar-te— a l’ambient d’un vaixell. A més, uns rems de fusta penjats a la paret, atuells de fang en una estanteria o sofà de vímet afegiran a l’entorn un aire de casa de pescador.

solvia_mariner4

Entre la fusta i les veles. Juntament al ferro i l’acer, un dels materials que més s’han utilitzat per a la construcció de vaixells és la fusta. Per això, si recobreixes les parets i el sostre d’alguna estança de casa teva amb aquest material podràs donar un aspecte nàutic a l’habitatge. Un recurs similar també es pot utilitzar al jardí o la terrassa: inspirant-se en la posició de les veles dels vaixells, pots construir una coberta de teixits de color blanc disposats en forma de vela que, a la vegada, et protegirà del sol de l’estiu.

Notícies relacionades:

Decoració a l’estil mediterrani a la teva casa de la platja

Com treure el màxim partit a la llum natural

Materials naturals per decorar la teva llar

Posada a punt del teu apartament de platja

 

<< tornar