Maig 2018 #52
Reportatge

Un bosc vertical a casa

moment_solvia_BOSCOVERTICALEAcaba d’obrir les seves portes a Milà un espectacular complex d’habitatges anomenat Bosco Verticale. Creat pels arquitectes Stefano Boeri, el complex està format per dos gratacels que inclouen, en total, 113 apartaments de luxe amb unes vistes esplèndides de la ciutat. Encara que el que torna tan singular aquest projecte no són precisament les vistes, sinó comptar amb els dos primers edificis d’habitatges que integren un bosc vertical en les seves façanes.

Els gratacels de Bosco Verticale inclouen balconades escalonades en les quals s’han habilitat zones enjardinades individuals. En total, als dos edificis s’han plantat més de 1.000 espècies d’arbres, arbustos i plantes, distribuïdes en funció de la posició de la façana respecte al sol. Tot això converteix les dues torres en un autèntic pulmó verd enmig d’una ciutat caracteritzada per la pol·lució.

A més d’absorbir CO2 i crear oxigen, els jardins privats esmorteeixen la contaminació acústica i protegeixen de la calor, de la llum directa i del vent als residents. D’aquesta manera, contribueixen a reduir el consum d’energia. Però la sostenibilitat de Bosco Verticale encara va més enllà, ja que inclou panells fotovoltaics a la teulada i un sistema de filtrat d’aigües grises que permet reaprofitar-les per al reg.

D’altra banda, les torres estan envoltades de 160.000 metres quadrats de zona per als vianants o per a ciclistes en la qual hi ha espais verds, places i ponts. Tant les vies per a automòbils com les places de pàrquing estan soterrades.

Bosco Verticale és tot un exemple d’edifici residencial sostenible i de projecte per a la reforestació urbana, ja que contribueix a regenerar el medi ambient i a augmentar la biodiversitat en plena ciutat.

MÉS INFORMACIÓ A Solvia.cat

<< tornar