Juny 2018 #53
Decoració

Trucs perquè la calefacció no et cremi la cartera

post_moment_solvia_calefaccion_01Ha costat però finalment la tardor ha arribat. És el moment de fer tot el que calgui perquè la factura de la calefacció no esdevingui el nostre pitjor enemic. Els sistemes de calefacció són una de les despeses principals energètiques a la llar. Aconseguir un bon confort tèrmic no està renyit, tanmateix, amb mantenir la despesa a ratlla. Si no vols que s’escapin els diners per la finestra, segueix uns senzills consells.

Utilitza el termòstat. La clau per estalviar diners és fer un bon ús del termòstat. L’ideal és mantenir la temperatura de casa entre els 16 i els 20 graus, depenent si és de nit o de dia. Cada grau de més augmenta el consum un 8%. Hi ha termòstats que et permeten regular la temperatura a la mida que vulguis i, fins i tot, apagar i encendre la calefacció quan vulguis.

Vesteix-te bé. No té cap sentit que posis la calefacció per passejar per casa amb pantalons i màniga curta. Vesteix-te d’acord amb l’època de l’any i notaràs que el teu consum es redueix sensiblement, ja que podràs ajustar el termòstat a la temperatura més eficient per a la teva llar.

Aïlla l’habitatge. Has comprovat que les teves portes i finestres tanquin bé? Uns bons rivets i algunes tires de massilla t’ajudaran a fer que la calor no s’escapi per portes i finestres.

Tria bé la caldera. Les calderes de gas són més eficients i econòmiques que les d’elèctriques o les que funcionen amb gasoil. Si la tries malament pots tenir un sobrecost de més de 650 euros. Si tens a casa subministrament de gas canalitzat, és millor que instal·lis una caldera de condensació, un 18% més eficient que la convencional. Si no tens gas canalitzat, és millor que instal·lis acumuladors elèctrics i un escalfador elèctric per a l’aigua calenta sanitària.

Revisa la calefacció. Un manteniment correcte de la caldera pot fer que estalviïs fins a un 15% del teu consum energètic en calefacció. Neteja els radiadors, no els cobreixis ni amb mobles decoratius ni amb altres coses i purga’ls abans d’engegar-los, així eliminaràs l’aire que hi pugui haver al circuit i que dificulta la difusió correcta de la calor.

Tanca alguns radiadors. Si hi ha habitacions que quasi no utilitzes, no cal que malgastis diners per escalfar-les. Tanca el radiador i mantingues la porta tancada. Si necessites escalfar aquestes habitacions puntualment, és millor que hi posis un calefactor elèctric. Amb un parell de minuts n’hi haurà prou per aconseguir un confort tèrmic òptim.

<< tornar