Juny 2018 #53
Decoració

Trucs per renovar la teva casa de forma fàcil i ràpida

T’imagines poder renovar l’aspecte de la teva casa en només 48 hores? Descobreix les millors solucions per realitzar una reforma exprés a la teva llar.

Renovar determinats espais del teu habitatge no té perquè ser costós ni dur-te molt de temps. Existeixen multitud d’opcions i materials que et permetran reformar la teva casa en menys de dos dies. Si vols guanyar confort i/o et ve de gust donar un canvi a l’estil del teu habitatge, t’expliquem alguns trucs perquè sàpigues com fer-ho de forma simple i efectiva.

Terres nous en un tres i no res
Gràcies als nous paviments que poden instal·lar-se directament al terra original, aconseguiràs renovar ràpidament l’aspecte de la teva casa i sense realitzar obres. Una de les millors alternatives són els paviments sintètics, molt fàcils de mantenir, sòlids, resistents a les taques i ratllats i que aporten la calidesa de la fusta natural. Els nous dissenys de terres laminats ofereixen multitud d’acabats que simulen perfectament la textura de la fusta natural, sense nusos i vetes característiques, en lames de diferents formats, perquè puguis escollir el que millor s’adapti als teus gustos i necessitats. També podràs col·locar-los directament sobre el paviment preexistent, gràcies al sistema de clic; un procediment d’encaix de ranura i llengüeta, en el que no s’utilitzen adhesius. Si l’instal·les a la cuina o al bany, espais en què es genera una alta condensació i humitat, hauràs d’escollir un tipus de laminatge especial impermeable, perquè la seva durabilitat i resistència sigui la més adequada.

D’altra banda, els terres de vinil ofereixen unes característiques similars als laminatges: poden col·locar-se directament sobre un paviment original ben anivellat, són càlids, resistents a ratllats i taques i impermeables. Al mercat hi ha infinitat d’acabats, des dels que simulen la fusta natural a diferents tipus de pedres com la pissarra, marbres, etc.

Actualitzar les portes
Unes portes antiquades o en mal estat poden alterar l’estètica de la teva casa, per aquest motiu, pots optar per renovar-les aplicant una mà de pintura i esmalt i canviant les manetes o poms. Si prefereixes substituir-les, existeixen diferents tipus de portes molt fàcils d’instal·lar, amb les que aconseguiràs modificar la percepció de cada espai, de forma senzilla i molt efectiva. Les portes en bloc es presenten en un kit en el que trobaràs tot el necessari, des de les frontisses, al marc i la porta. La seva instal·lació és fàcil i ràpida, per aquest motiu fins i tot les podràs canviar tu mateix. Només necessitaràs mesurar correctament el forat, ja que existeixen diferents mides estandarditzades, escollir el tipus d’acabat i la qualitat –buides, semi massisses o massisses-, en funció de les teves necessitats i pressupost. Les portes corredisses són ideals pels espais amb pocs metres i poden ajudar-te a guanyar amplitud.

Finestres que aïllen
Renovar les antigues finestres no és només una qüestió estètica; aconseguir aïllar correctament l’interior del fred i la calor, et permetrà viure de forma més confortable i estalviar a la factura de llum i gas. Depenent del tipus de material que triïs, de PVC, alumini, fusta, etc., l’aïllament i el sistema d’obertura, l’impacte econòmic serà major o menor.

Renovar sanitaris i mampara
Si vols canviar l’aspecte del teu bany reduint el temps d’execució que suposa una obra i les seves runes, escull sanitaris volats, que no arribin a terra. Existeixen molts models amb el tanc integrat, amb el que evitaràs haver de fer obres per instal·lar el muret i aconseguiràs dissenyar una habitació de bany més actual i visualment més lleugera. Substituir la clàssica cortina de dutxa o banyera per una mampara, també resulta més ràpid i senzill del que penses. Si t’agraden els espais diàfans i de tall actual, escull un disseny de vidre temperat, en el que la perfilaria pràcticament desapareix, per gaudir d’un bany visualment més ampli i lluminós. Per banys de dimensions reduïdes tria una mampara plegable o corredora; això sí, en qualsevol cas, no escatimis en decantar-te per bons materials, amb un sistema d’obertura i tancament fàcil, un accés còmode a l’interior de la dutxa o la banyera i un bon estancament, perquè l’aigua no es filtri a l’exterior.

Renovar la cuina
Si pintes el mobiliari de la cuina, canvies els tiradors d’armaris i calaixos per unes peces noves o pintes les rajoles amb un tipus de pintura específica per aquest ús, aportaràs un aire renovat a la teva cuina, molt afavoridor. D’altra banda, canviar el taulell de cuina et permetrà gaudir d’un espai pràcticament renovat i dissenyar una cuina més decorativa i funcional. Per exemple, les superfícies de quart i les ultracompactes són la proposta ideal si estàs buscant una cuina de fusta natural més càlida, mentre que les d’acer inoxidable, ideals per a les cuines d’estil industrial són molt higièniques.

Notícies relacionades

Com aprofitar fins l’últim centímetre del teu pis

La versatilitat decorativa dels panells OSB

Com instal·lar una xemeneia a casa sense fer obres

Terres de cautxú i linòleum en habitatges

Com renovar la cuina sense fer obres

<< tornar