Juny 2018 #53
Decoració

Trucs per decorar la teva llar amb plantes aromàtiques

Les plantes aromàtiques són elements que ajuden a fer de casa teva un lloc més agradable. Les seves propietats et permetran ambientar la llar amb l’olor que més t’agradi i si, a més a més, saps on situar-les, com combinar-les i en quin tipus de suport, també poden ser un element decoratiu més. 

Tradicionalment, les herbes aromàtiques s’han usat per fer curacions i tractaments relaxants. Avui dia, aquest tipus de plantes s’utilitzen per enriquir les nostres receptes i perfumar l’estança on es col·loquen. A continuació, t’expliquem quines són les més utilitzades i com aconseguir que formin part del teu estil decoratiu.

– Sàlvia. Pròpia del clima mediterrani, de fàcil manteniment, es pot conrear sense cap problema en tests o recipients i es caracteritza pel verd de les fulles i el lila de la flor.

– Romaní. Encara que es considera un arbust, amb la cura adequada es pot conrear en tests o recipients. Està acostumada als espais secs i no necessita gaire aigua. Desprèn una olor molt agradable i pot donar un toc rústic a la teva llar.

– Alfàbrega. És perfecta per a tests, preferiblement d’interior per controlar-ne el creixement i de fàcil manteniment. Les seves propietats, no obstant això, es deterioren molt de pressa. L’alfàbrega és una herba que té una fragància molt popular i natural.

– Menta. L’atractiu visual de la menta recau en les seves fulles de color verd intens. Pots tenir diferents tipus de menta però no les col·loquis juntes ja que perden les seves propietats aromàtiques. Solament requereixen estar en un ambient assolellat i regar-les amb regularitat, sobretot si el clima és sec i calorós.

– Farigola. Requereix una cura molt simple, es planta en llocs secs i necessita molt sol. Les tiges són llenyoses, de tons grisencs; les flors d’aquesta herba tenen molt potencial decoratiu ja que són de colors rosats i blancs.

Aconseguir decorar la teva llar amb plantes aromàtiques és tot un repte. Et donem alguns trucs perquè s’adaptin al teu estil i personalitat:

1.Colors. Les tonalitats verdoses de les fulles i els colors com ara el violeta i el rosat de les flors són els components que determinaran l’impacte visual de l’estança on les col·loquis. Intenta combinar les diferents tonalitats de manera que trenqui amb la monotonia i es creu un ambient divertit i original allà on les vulguis instal·lar.

2. Ubicació. Situar-les a la cuina és una aposta segura i també pràctica. Ara bé, gràcies al fàcil manteniment que tenen, també es poden posar en altres habitacions de la casa com ara finestres, centres de taula, prestatgeries…

3. Testos. Per aconseguir que les plantes aromàtiques siguin les protagonistes, has de tenir en compte el tipus de test on les col·locaràs. Els tests de ceràmica, més tradicionals, són ideals per a la cuina. Per contra, per posar-les en altres habitacions, et pots arriscar i apostar per elegants tests de vidre transparent o bé per sofisticats testos de metall.

4. Originals. Pots crear un ambient original i sofisticat utilitzant diferents objectes per plantar o, simplement situar les herbes aromàtiques: peixeres, cordes, ampolles, gots, pots, palets… Per exemple, una opció és col·locar-les en una lleixa feta amb fustes de palets, mentre que una altra possibilitat és penjar els testos mitjançant cordes del sostre.

5. Jardins verticals. Avui dia, una de les tendències en decoració amb plantes és la creació de jardins verticals d’interior. Tria les que t’agradin més i crea una combinació amb un fort impacte visual per acabar de donar l’efecte decoratiu desitjat.

Per decorar la teva llar amb plantes aromàtiques pots triar entre les cinc que t’hem presentat, ja que són les més utilitzades. També has de tenir en compte on situar-les i com, d’aquesta manera podran ser un element decoratiu més a casa teva.

<< tornar