Octubre 2017 @ca #45
Decoració

Terres de cautxú i linòleum en habitatges

Foto 2
foto_1
Foto 3

Duresa, impermeabilitat, resistència, varietat de colors i textures són algunes de les propietats dels terres de cautxú i linòleum. Es tracta de paviments que a més d’utilitzar-se en comerços i oficines també van guanyant terreny en l’àmbit domèstic.

Seleccionar els materials adequats per al terra de casa sempre és una tasca complicada, que exigeix enginy i reflexió per garantir la màxima durabilitat i usabilitat. Aquests materials representen l’alternativa més avantguardista per la seva llarga llista de propietats.

En primer lloc, el cautxú és un material amb molt bones qualitats medioambientals, crea un ambient més net a la llar i té unes propietats reciclables, impermeables y resistents que impliquen un valor afegit.

  • Propietats. La principal particularitat del cautxú és que és impermeable i net. Ben al contrari d’altres materials com ara el parquet, el granit o el marbre, el cautxú és ideal per les propietats impermeables. A més a més, és un material molt flexible i antilliscant, repel·leix la pols, és resistent al foc i proporciona un ambient higiènic.
  • Gamma. A l’hora d’adaptar aquest paviment al teu estil decoratiu, podràs trobar una varietat molt àmplia de colors, textures i mides. Normalment, s’utilitza en forma de rajola o rotllo; aquest últim dóna un aspecte de revestiment continu.
  • Habitacions. En general, es tracta d’un material molt utilitzat en cuines, banys i habitacions infantils. Per la seva enorme elasticitat, és una solució molt adequada per absorbir els sorolls més molests; per això es posa a les habitacions dels més petits. D’altra banda, en cuines i banys és per altres motius. En cuines, per exemple, s’utilitza perquè és higiènic i es manté lliures de pols.
  • Instal·lació. Per a una instal·lació òptima, el terra sobre el qual es col·loca el paviment de cautxú ha de ser llis, ferm, net i sec. Les rajoles portaran diversos punts adhesius per fixar-les a la superfície. Si són prou grans, aquest últim pas serà innecessari ja que quedaran fixades pel seu propi pes.

EEn segon lloc, el linòleum és un material que es fabrica amb matèries primeres i renovables. El seu component principal és l’oli de llinosa, que es barreja amb altres materials com ara pedra calcària mòlta, pols de suro o farina de fusta reciclada.

  • Propietats. Cal destacar que el linòleum és un material molt resistent i durador. Proporciona una sensació còmoda i agradable en caminar que el fa ideal per a la llar. A més a més, també és impermeable i absorbeix els impactes forts.
  • Gamma. Igual que el cautxú, el linòleum presenta una àmplia gamma de colors i textures. Des dels colors clàssics, com són el gris i el marró, fins a tonalitats més vives. També pot reproduir el color i la textura de la fusta, el formigó o el metall. 
  • Habitacions. És molt recomanable per a cuines, sobretot per les seves qualitats antilliscants, de neteja i perquè es manté sempre lliure de pols. La còmoda textura fa que sigui un terra perfecte per a habitacions i sales d’estar. Ara bé, no s’aconsella per a banys, ja que els canvis de temperatura i la humitat poden contreure el material.
  • Instal·lació. És molt fàcil d’instal·lar sobre paviments anivellats i sense esquerdes. L’única cosa que cal tenir en compte és adquirir la quantitat de metres suficients per cobrir completament l’estança.

En definitiva, per la seva alta varietat cromàtica, durabilitat i resistència, el cautxú i el linòleum poden substituir les solucions més tradicionals de paviments. Havent demostrat la seva alta eficàcia i proporcionant estàndards de seguretat molt elevats, aquests materials s’han convertit en la millor alternativa per crear habitacions amb un toc diferent.

Noticies relacionades

El retorn dels paviments marbrejats
Tendència: Paviments ceràmics retro

<< tornar