Juny 2018 #53
Decoració

Tendències i decoració en rebedors per a 2015

solvia_moment_almacenaje_2Els rebedors són l’estança de la nostra llar que donen la benvinguda a les nostres visites i, per tant, el primer que veuen, la primera impressió de casa nostra. Aquí tens tres tendències en voga durant 2015 perquè triïs la que casa més amb el teu estil.

”La primera impressió és la que compta” diu el popular refrany. I és ben cert. Els rebedors, la primera estança de la nostra llar, tenen la difícil missió de descriure a la perfecció el nostre estil al primer cop de vista. Els rebedors són, per tant, un element clau per definir la personalitat de la nostra llar. D’estils per decorar-los n’hi ha molts. L’important és que la carta de presentació de casa nostra estigui presidida per l’harmonia i l’ordre. D’ella dependrà, en definitiva, la impressió que fem a les nostres visites.

Abans de posar-nos a decorar el rebedor, hem d’analitzar una mica quins són els nostres costums i quines són les nostres necessitats. On deixem les claus, la bossa o la cartera? Guardem o pengem els abrics i les jaquetes? Ens traiem les sabates només més arribar a casa? Respondre a aquestes preguntes et donarà moltes idees sobre el tipus de rebedor que realment necessites. Si et sobra l’espai, no tindràs cap problema per decorar-lo. Hi ha molts estils per decorar i personalitzar els nostres rebedors, per molt petits que siguin.

Tots volem un rebedor pràctic, amb espai per guardar-ho tot; però aquest espai, sovint oblidat pels arquitectes en els seus plànols, sol oferir mil versions, i gens fàcils, de com distribuir el que necessitem i al final, la majoria de vegades, ens hem de conformar amb molt poc. En decoració, cada any té les seves pròpies tendències. I l’any 2015 no n’és pas una excepció. A l’estil vintage i retro que ens va conquistar l’any passat, es suma aquest any l’estil industrial i la decoració ecològica o eco-friendly. Vegem quins rebedors podem crear amb cadascuna d’aquestes tendències.

Estil vintage
Una de les tendències heretades de 2014 i que continuarà amb força el 2015, segons el portal Decoora, és la decoració vintage, basada en la decoració amb mobles antics sense restaurar que evidencien el pas del temps i donen caràcter i personalitat. Una senzilla consola o taula estreta de color clar i d’inspiració retro, juntament amb un mirall antic i un telèfon vell o qualsevol altre element decoratiu amb una mica d’història poden donar aquest toc vintage al teu rebedor amb el qual mostraràs un estil molt personal. També són benvinguts elements decoratius com ara flascons, pots, safates de fusta, gerres de metall, quadres de tons suaus i flors… L’estil vintage és una opció cridanera si volem barrejar elements ben dispars. El resultat final serà un rebedor amb encant.

Estil industrial
Si parlem de murs de maó, de bigues i canonades a la vista, pisos i sostres de formigó, i ambientacions enfocades cap a la funcionalitat, parlem d’estil industrial, un estil atemporal que, segons la decoradora Virginia Esber, mai passa de moda. La decoració industrial passa per deixar a la vista l’arquitectura al màxim: canonades, parets de maó i terres de formigó. Els mobles i la resta d’elements decoratius acostumen a ser de fusta rústica, acer sense tractar, cuir, materials usats, antics i textures que aporten contrast i calidesa. Els mobles gastats o decapats funcionen perfectament amb aquest estil, sobretot si tenen alguna pàtina de color coure o òxid. L’ideal per decorar un rebedor industrial és focalitzar l’atenció en poques peces i que sempre siguin funcionals. L’única excepció a la funcionalitat caldrà buscar-la en els tèxtils de lli, cotó, arpillera o cuir, que són els encarregats de donar calidesa al conjunt.

Estil eco-friendly
Segons la interiorista Virginia López (VIRLOVA), una de les tendències que es consolidarà aquest any és l’estil ecològic o eco-friendly, que es basa en la reutilització d’elements naturals i reciclats amb un doble objectiu: donar-los una segona vida i estalviar diners. En un bon rebedor eco-friendly no pot faltar un element fet amb palets de fusta reciclats, ja sigui algun seient baix o algun prestatge. Altres bàsics d’aquest estil decoratiu són els elements reciclats de metall o l’ús d’elements decoratius sorprenents com ara velles maletes i baguls o rellotges antics.

A més d’aquestes tres tendències, hi ha molts altres estils per decorar i personalitzar els nostres rebedors. Des de l’estil minimalista al nòrdic passant pel clàssic o el funcional. Triïs el que triïs, recorda que el rebedor és la teva targeta de presentació, la sala que t’acomiada quan marxes i la que et dóna la benvinguda en arribar de la feina.

<< tornar