Juny 2018 #53
Decoració

Tendències de decoració per a la tardor de 2015

L’estiu s’està acabant i els decoradors ja estan treballant en les tendències d’aquesta tardor. A continuació us expliquem quines són les preferències per a aquesta època de l’any que aviat començarà.

Igual com passa en el sector de la moda, la decoració estrena tendències cada temporada. Si tens pensat decorar la teva llar seguint els estils més trendy d’aquesta tardor, continua llegint. Expliquen els especialistes que els creadors de tendències han trobat la inspiració en la naturalesa a l’hora de decidir què estarà de moda aquesta pròxima tardor. En aquest sentit, el bosc inspira els colors amb què podrem decorar el saló, el dormitori i, fins i tot, la cuina.

Els tons estrella de la tardor de 2015 seran els grisos i els tons terra, especialment el color argila, que es convertirà en un dels imprescindibles per decorar els interiors. Els grisos que manaran seran brillants. Els fogons de cuina seran de granit polit; les vaixelles i cadires del menjador demanaran tons platejats brillants, i els terres deixen enrere la moda del terra laminat per decantar-se per terres de pedres en tons grisos, evidentment.

Tampoc no podem oblidar els tons blaus i els verds, especialment per als teixits i per donar personalitat a alguna de les nostres parets. Una de les novetats d’aquests mesos tardorencs, en exclusiva per als més atrevits, és el to Minion de Pantone, un groc que està de moda en les passarel·les de mig món i que arriba a les nostres llars per donar més lluminositat i alegria a les nostres cases en els sempre nostàlgics dies de tardor.

Per als més clàssics hi ha opcions de tons com ara el rosa fum, albercoc i préssec, ideals per donar un toc shabby chic a la casa. I és que la decoració inspirada en les grans mansions de camp angleses reivindica el seu moment aquesta tardor. D’aquesta manera, si voleu donar un toc cottage a casa vostra, només us heu de decantar pels colors pastissos i els estampats florits per donar contrast i realçar el blanc com a color predominant.

Tant és el color que facis servir, però recorda que l’ideal és escollir una combinació de tres colors per pintar tota la llar i ser fidel a la regla 60-30-10. O el que és el mateix: 60% per al color dominant, 30% per al secundari i 10% per al de contrast. L’elecció més important és la del color dominant, que ha de donar personalitat a les parets. Amb el secundari hauràs de buscar combinacions que funcionin bé amb el color dominant, mentre que amb el color de contrast donaràs el toc personal a la teva llar.

A més del color a les parets, els accessoris i els detalls són ideals perquè el color de contrast llueixi al 100%. En una decoració tardorenca no poden faltar ni les espelmes ni els coixins. L’àmplia varietat de models, formes, mides i colors faran que sempre trobis els adequats perquè combinin amb la teva decoració. Una bona idea per posar l’accent tardorenc és crear alguns centres de flors per decorar les taules de casa. Una selecció de plantes i flors seques i alguna pinya seca t’ajudaran a donar el toc perfecte.

Aquestes són les principals tendències per a la tardor d’aquest any. No obstant això, hi ha tendències que no entenen de dates i que seguiran amb nosaltres durant molts més mesos: l’estil nòrdic escandinau i l’estil industrial. La fusta natural sense tractar continuarà sent tendència en el cas de l’escandinau, mentre que en l’estil industrial el que es portarà aquesta tardor són els objectes decoratius de segona mà amb efecte envellit.

Triïs els colors i complements que triïs, recorda sempre que el més important és decorar la casa amb imaginació i creativitat per aconseguir crear un ambient agradable i gaudir de la teva llar amb la teva família o amb els amics.

<< tornar