Juny 2018 #53
Decoració

Tendències de decoració a la llar per a la primavera de 2015

MOMENT_SOLVIA_post_PRIMAVERA_01

Estrenem la primavera amb ganes de rebre el bon temps i gaudir de dies més llargs i lluminosos. La nova estació s’instal·la a la nostra llar mitjançant la decoració d’interiors, que s’adapta a l’ambient primaveral amb propostes més alegres, lleugeres i càlides.

És un bon moment per renovar la teva llar seguint les últimes tendències decoratives. Si vols que la teva llar estigui a punt per a la primavera, t’interessarà saber què es porta aquesta temporada.

Marsala, indi i negre

El marsala és el color per excel·lència de 2015, segons Pantone. Aquesta tonalitat de reminiscències naturals continua marcant tendència en la decoració aquesta primavera, però comparteix protagonisme amb altres colors. Un és el blau indi, que transmet elegància i serenitat. Alguns experts en decoració d’interiors animen a combinar ambdues tonalitats. També és plenament actual el negre, elegant i molt indicat per a decoracions minimalistes. Aquest color dóna bon resultat combinat amb els tons anteriors, amb fusta natural o amb bronze. A més a més, aquesta primavera la tendència són les tonalitats pastís com ara el rosa o el groc.

Flores, geometria i grafit

Els print florals, molt vinculats a l’estació primaveral, es colen en la decoració d’interiors a través dels teixits i del paper pintat. Al costat d’aquesta tendència natural i romàntica es manté la moda de les formes geomètriques, que es veu a parets, tèxtils i fins i tot taulells. Aquesta primavera, a més a més, els estampats s’inspiren en la cultura grafitera dels anys noranta per oferir vistoses propostes de motius gràfics i colors vius.

Estils mediterrani i vintage industrial

Quant als estils, aquesta primavera marca tendència la decoració mediterrània, que aporta lluminositat i frescor a la llar. Per a això, l’estil mediterrani juga amb el blanc i el blau com a colors base (combinats, de vegades, amb tonalitats terra o verdes). Introdueix materials naturals com ara la fusta, el cotó i el lli, i utilitza elements marins com a objectes decoratius. D’altra banda, continua vigent l’estil vintage industrial. En aquesta moderna tendència decorativa, els mobles i objectes retro contrasten en equilibri amb elements propis de les fàbriques.

Metalls càlids i textures

Els metalls, que abunden en la decoració d’estil vintage industrial, aposten aquesta primavera pels tons daurats i coure. Fins i tot es pot veure aquesta tendència en les aixetes de cuines i banys i en els llums. Quant als teixits, combinen diferents textures, especialment a catifes, coixins i mantes.

Decoració eco-friendly

La decoració d’interiors aposta cada vegada més per materials respectuosos amb el medi ambient, i les tendències d’aquesta primavera no són pas menys. En l’estil eco-friendly, els protagonistes són els mobles i objectes decoratius elaborats amb materials naturals mitjançant tècniques de fabricació sostenibles. Si et vols unir a la tendència ecològica aquesta primavera, tria fustes sense tractar per al mobiliari o fins i tot per al terra. A més a més, aquests elements encaixaran perfectament amb els estils mediterrani i vintage industrial. També pots introduir a la casa teva mobles i objectes reciclats (fets, per exemple, amb palets), als quals pots aportar la teva personalitat si els condiciones al teu gust. Altres materials que s’adapten a aquesta tendència eco-friendly són els teixits naturals, el bambú i el vímet.

Jardins interiors

Omplir la teva casa de plantes i flors és una opció molt apropiada per a la primavera, ja que ajudarà a reforçar a la teva llar el caràcter fresc i alegre d’aquesta estació. Si ho vols aconseguir d’una manera original i d’acord amb les últimes tendències decoratives, atreveix-te a crear un jardí vertical. Aquests jardins verticals poden decorar pràcticament qualsevol estança, des de sales d’estar a cuines i fins i tot lavabos, i encaixen amb tots els estils de decoració. Es poden introduir com a detalls individuals o cobrint parets senceres.

Decoració d’exteriors

La primavera dóna l’oportunitat de començar a gaudir dels espais exteriors, ja siguin a balcons o terrasses o a jardins. Les últimes tendències aposten, una vegada més, per la decoració sostenible: flors i plantes com a protagonistes, materials i fibres naturals, objectes reciclats…

Com pots veure, les propostes per a la nova estació són múltiples. Seguint aquests suggeriments, podràs adaptar la teva llar a les tendències més recents en decoració i preparar-lo per gaudir d’una primavera càlida, lluminosa i a la moda.

<< tornar