Juny 2018 #53
Corporatiu

Solvia “transforma” una obra inacabada en la nova seu corporativa de Vodafone

bs vodafone

Els responsables de gestionar l’estoc immobiliari del banc van decidir acabar les obres que estaven aturades aixecant un total de cinc edificis de set plantes d’altura, distribuïts al voltant d’un gran pati central, que totalitzen 50.600 metres quadrats d’oficines.

Es tracta d’un dels immobles comercials més grans de Madrid, ubicat al costat d’Ifema i l’aeroport de Barajas, i on Vodafone traslladarà la seva seu corporativa, en el marc d’un pla estratègic de transformació, dissenyat per reduir ineficiències i eliminar duplicitats i, a més a més, comportarà un sensible estalvi de costos. L’equip de Vodafone treballarà en un nou entorn que adequa i optimitza els espais, facilita la col·laboració entre departaments i orienta la manera de treballar cap a models més flexibles i eficients.

Segons Joan Bertran, director d’Inversió Immobiliària de Banc Sabadell: “Aquesta operació demostra que no tot el sector immobiliari està en depressió i que, per mitjà d’una gestió proactiva, no tan sols s’aconsegueix reduir l’exposició immobiliària, sinó que també es possibilita la generació de valor.”

La transformació d’actius immobiliaris, una estratègia consolidada

La promoció d’aquest edifici d’oficines forma part del paquet de mesures dissenyat per Banc Sabadell per posar en valor el seu estoc d’actius immobiliaris. Una d’aquestes mesures consisteix que Solvia transformi determinats actius en altres que puguin encaixar millor amb les necessitats actuals del mercat.

Així, i en aquest sentit, aquests darrers mesos, Banc Sabadell ha posat en marxa dos hotels (a Jerez de la Frontera i a Màlaga); ), la gestió dels quals ha estat confiada a empreses amb sòlida experiència en aquest àmbit.

L’entitat també ha posat en marxa una residència per a la tercera edat i apartaments tutelats a Canet d’en Berenguer (València). En tots tres casos, aquestes iniciatives s’han portat a terme adaptant per als nous usos edificis que inicialment s’havien planificat amb un altre objectiu.

Així mateix, en aquesta mateixa població valenciana, l’any passat, Solvia va aconseguir vendre en pocs dies més de 600 apartaments d’un edifici on anteriorment s’havia previst un hotel apartament i que també va ser remodelat completament.

L’any 2012, Banc Sabadell va aconseguir tancar més de 13.000 operacions de venda de la seva cartera d’actius immobiliaris, superant àmpliament els objectius marcats per a l’exercici i doblant el ritme de vendes obtingut l’any anterior. D’aquesta manera va aconseguir uns resultats sensiblement millors al comportament mitjà del mercat, que va experimentar durant el mateix període una reducció del nombre de transaccions.

<< tornar