Maig 2018 #52
Tendències

Solvia preveu que l’habitatge mantindrà el creixement el 2016

habitatges_iniciatsInfografies elaborades per Solvia Research

El mercat immobiliari continuarà amb el seu ritme de creixement moderat durant 2016. Segons les previsions de Solvia Research, la compravenda d’habitatge augmentarà lleugerament fins a les 450.000 unitats, mentre que el preu mitjà pujarà un 3,3% respecte a 2015. Així mateix, la promoció d’habitatge nou rondarà les 70.000 unitats.

Per Solvia Research, el mercat immobiliari espanyol continua sent atractiu per a la inversió en comparació de l’escenari d’incertesa global que es presenta en altres mercats i segments d’actius. D’aquesta manera, des de 2015 la inversió estrangera, que havia centrat el seu focus d’atenció en els actius d’ús comercial, s’està traslladant als actius immobiliaris residencials, la qual cosa és un canvi de tendència significatiu. Així mateix, es constata que el client minorista té ara més confiança en l’economia com reforça l’augment de la demanda d’habitatges.

evolució_interanualLes últimes dades publicades pel Consell General del Notariat han confirmat un creixement interanual del 8,6% en les transaccions de compravenda el 2015 i s’ha arribat així a les 401.236 unitats.

Amb aquest escenari, el departament d’anàlisi de Solvia calcula que el nombre de transaccions de vendes d’habitatges a Espanya augmentarà fins a les 450.000 unitats el 2016. D’altra banda, Solvia Research estima que el nombre de visats d’obra nova que superarà les 70.000 unitats el 2016.

Finalment, les dades de Solvia Research destaquen que el comportament més dinàmic quant als preus es continuarà produint a les àrees de nivell de renda més elevat, amb un comportament laboral millor i on no hi ha un estoc rellevant encara, sobretot de producte de qualitat, com per exemple a Madrid, Barcelona, les Balears, la costa d’Alacant, Sevilla i la costa del Sol.

Per contra, les zones amb els mercats menys dinàmics, com ara la costa de Castelló i Toledo, o amb un alt estoc com passa a la província d’Almeria, requeriran d’un més gran dels servicers immobiliaris per posar en valor aquests actius. No obstant això, Solvia Research considera que, tot i que aquestes zones parteixen d’una situació complexa, també s’aniran sumant a la recuperació immobiliària.

 

Solvia, en el seu afany per fer un pas més enllà en l’assessorament i acompanyament dels clients, disposa d’un departament d’anàlisi denominat Solvia Research, dedicat a l’estudi del mercat immobiliari.

 

 

<< tornar