Juny 2018 #53
Tendències

Solvia, pionera en l’ús de la realitat virtual per mostrar els seus habitatges

 

Solvia és una de les immobiliàries pioneres en la utilització de la realitat virtual per mostrar les característiques dels habitatges que comercialitza. La companyia, en el seu afany per fer un pas més enllà en l’assessorament i acompanyament dels seus clients, va emprar aquesta tecnologia per primera vegada durant la celebració del Saló Immobiliari de Madrid 2014 (SIMA). Aquella vegada, Solvia va recórrer a unes ulleres que permetien a l’usuari gaudir de l’experiència d’estar en un dels habitatges gràcies a un vídeo filmat en 360º.

realidad_aumentada_bmp 2015Posteriorment, en l’edició del Barcelona Meeting Point de 2015 (BMP), Solvia va presentar l’experiència Kinect, un sistema de control que detecta el cos humà i funciona segons els moviments de les mans. Així, aquesta tecnologia permet al client “viatjar” per l’interior de l’habitatge, seleccionar diferents opcions d’acabats de terres i comprovar in situ quin d’aquests s’ajusta millor als seus gustos, i gaudir alhora de les espectaculars vistes de la promoció.

D’altra banda, Solvia va utilitzar diverses experiències d’interactive print. Una d’aquestes eines possibilitava la visualització, mitjançant l’ús d’un dispositiu mòbil o una tauleta, d’un model 3D d’una promoció d’obra nova.

Així, amb una tauleta o un dispositiu mòbil (en què prèviament es descarrega una aplicació) s’apunta cap a un catàleg on es veu una fotografia estàtica de la promoció, però en visualitzar aquesta imatge a la tauleta o el mòbil es projecta una imatge en 3D amb moviment de l’habitatge.

El desenvolupament i l’aplicació d’aquesta tecnologia en l’àmbit immobiliari i, concretament, en la comercialització d’un immoble és un valor afegit per a la clientela de Solvia. Per aquesta empresa, la realitat virtual o qualsevol d’aquest tipus d’experiències tecnològiques enriqueixen moltíssim el procés de comercialització d’un immoble i, en definitiva, permeten que la clientela de Solvia tingui més informació i assessorament.

<< tornar