Maig 2018 #52
Decoració

Solucions per cases on habiten mascotes

portada_2La teva casa és també la llar de les teves mascotes i encara que ells no decideixen en temes de decoració, tu sí que ho fas. Per això, et donem algunes idees originals perquè sàpigues com incorporar utensilis pensats per animals sense que aquests desentonin amb l’estil del teu habitatge.

El sector dedicat als animals de companyia ofereix un ampli ventall d’opcions perquè els utensilis creats a priori per a ells, es converteixin també en recursos decoratius per al teu habitatge. A més de la gran oferta de productes fabricats per a mascotes, també pots recórrer als recursos DIY (fes-ho tu mateix) i així aconseguir una casa per tots els seus integrants.

soluciones_casa_perro

La seva casa dins de la nostra

Els animals, com les persones, solen escollir els seus racons favorits dins de les llars. El nostre treball consisteix en localitzar aquests espais i adequar-los, sempre que sigui possible, perquè la nostra mascota se senti a gust. Prenent com a referència l’estil decoratiu que predomina a la nostra casa, podem situar casetes i llits de diferents estils: rústics, moderns, romàntics i fins i tot d’estètica vintage.

Recorda que els felins tenen la necessitat de llimar les seves ungles, per tant si en el nostre habitatge conviuen gats hem de disposar de rascadors perquè els nostres mobles no pateixin esgarrapades. Comptem amb una infinitat de models i molts d’ells també poden utilitzar-se com a zona de jocs i de descans.

rascador_2

Tendència decorativa i centre d’atenció

Les gàbies són uns dels elements decoratius que s’han integrat amb més èxit a l’interiorisme dels habitatges. El cant dels ocells, a més, crea una atmosfera natural i alegre.

Els peixos, per la seva part, també estan guanyant adeptes, sobretot en habitatges decorats seguint tècniques com el feng-shui. En aquest camp, existeixen des de senzilles peixeres que aporten llum i color a les habitacions fins a enormes aquaris que s’utilitzen constructivament com a envans a les cases.

acuario_pajarera

Plantes i elements decoratius perillosos

La ponsètia, el vesc i el grèvol, tan utilitzats en les decoracions nadalenques, són tòxics per les nostres mascotes. Si roseguen tulipes, ciclàmens, hortènsies o narcisos els nostres gossos i gats també poden patir greus trastorns intestinals. Per tot això, es recomana una especial atenció quan adquireixis o disposis plantes d’interior a la llar.

En el cas dels gats, l’herba purgant –la reconeixeràs per les seves fulles allargades i espesses– li servirà al nostre felí per evitar les boles de pèl en el seu intestí i perquè no busqui la seva ració de fibra a les plantes de casa. Aquest tipus de fullatge el pots trobar a qualsevol floristeria o botiga d’animals en testos o en llavors per plantar. Ubicar la seva herba en bonics testos serà la nostra tasca decorativa.

gato_hierba_purgante

Neteja bàsica de la llar

Es recomana no col·locar els menjadores de gossos i gats a la nostra cuina per higiene i també per evitar que les nostres mascotes caiguin en temptacions alimentàries que no els convenen. També ventilar la casa tots els dies i no emmascarar les olors amb ambientadores. Encara que la desinfecció és bàsica, evita l’amoníac ja que la seva olor s’identifica amb el de l’orina.

Escull mantes, catifes i tapisseries fàcils de netejar. Evita els teixits i textures de pèl en les quals és molt més difícil eliminar el pelatge dels nostres animals. L’aspirador serà el nostre gran aliat no només pels terres sinó per a tots els llocs per on passi la nostra mascota. Els models tipus robot poden espantar-los, per això, és millor observar les seves reaccions abans de deixar que l’aparell vagi actuant sense la nostra supervisió.

camitas_diferentes

Notícies relacionades

Què és el hygge i com s’aplica a la llar

Trucs per decorar la teva llar amb plantes aromàtiques

Incorporar un aquari a casa teva

Fengshui: consells per decorar la llar en harmonia

<< tornar