Juny 2018 #53
Tendències

Sis tecnologies que canviaran el sector immobiliari

realidad_aumentadaLa digitalització del sector immobiliari segueix transformant la manera com es comercialitzen els habitatges. Realitat augmentada, Big Data o tours virtuals són algunes de les noves tecnologies que estan modificant els processos de gestió i els fluxos de comunicació entre l’assessor immobiliari i els seus clients.

La implantació d’innovadors sistemes informàtics permet que l’agent immobiliari ara tingui un contacte molt més proper amb els seus clients. Però les noves tecnologies també han modificat com s’anuncien i visiten els habitatges. En definitiva, aquests i altres avenços estan transformant les dinàmiques pròpies del sector immobiliari plantejant un nou context en el que la tecnologia juga un paper fonamental.

Un major coneixement del mercat gràcies al Big Data

Gràcies a les tècniques d’anàlisi Big Data, els assessors immobiliaris ara poden tenir un coneixement molt més exhaustiu del mercat en el que operen perquè aquestes eines aporten una gran quantitat de dades d’àrees concretes. Això permet als agents establir estratègies de comunicació d’actius molt més efectives.

Eines que optimitzen la gestió comercial

La tecnologia també ha evolucionat els models de gestió propis del sector. La proliferació de softwares immobiliaris – Customer Relationship Management (CRM)- no només permet gestionar la cartera d’immobles sinó també facilitar la comunicació entre l’assessor i els seus clients.

movil_lavabo

Visites a habitatges sense necessitat de desplaçament

Gràcies als tours virtuals els clients poden realitzar visites als immobles còmodament des de la sala de casa seva o des de l’oficina de l’empresa que els comercialitza. Només fa falta un ordinador, una tablet o un smpartphone. Actualment, existeixen dispositius que permeten reproduir i/o consultar qualsevol detall dels habitatges.

Nous punts de vista dels immobles

Contemplar des de l’aire la ubicació d’una propietat només és una de les moltes possibilitats que ens ofereixen els drons. Disposar de fotos i vídeos des de totes les perspectives possibles ajuden a l’agent a presentar millor el producte i al client a valorar amb més dades la idoneïtat d’una propietat.

drones

Realitat augmentada

Els avenços en el camp de la tecnologia immersiva també són enormes. Existeixen eines com el perifèric Kinect que permeten als clients seleccionar diverses opcions d’acabats de la llar amb tan sols una pantalla i el reconeixement del moviment de l’usuari que interactua amb ella. Altres aplicacions com Interactive Print ofereixen la possibilitat de convertir fotos de catàlegs o mapes impresos, en imatges 3D.

L’evolució del Home Staging

Les aplicacions que permeten realitzar simulacions d’un servei de Home Staging abans de contractar-lo ja són una realitat. D’aquesta manera, els agents poden oferir als seus clients una visió del resultat d’aquesta pràctica abans de contractar-la.

Notícies relacionades:

Com les noves tecnologies estan canviant el sector immobiliari

Solvia, pionera en l’ús de la realitat virtual per mostrar els seus habitatges

SOLVIA. Visites virtuals amb tecnologia immersiva

 

<< tornar