Juny 2018 #53
Tendències

Sis platges paradisíaques de la costa espanyola

Les platges paradisíaques no són exclusives del Carib. A la costa espanyola també hi ha algunes cales i platges d’aigües cristal·lines i sorra fina i daurada que estan dins de les platges més envejades del món.

Espanya és un país de sol… i platges. L’extens litoral espanyol amaga una plèiade de llocs idíl·lics en els quals es pot gaudir de sorres daurades i aigües turqueses que són tan envejables com les platges del Carib. Aigües cristal·lines, sorres fines i daurades, poca gent i un entorn paradisíac que ens ajudaran a desconnectar de la feina, relaxar-nos i gaudir de les nostres vacances envoltats d’onades, sol i paisatges d’impacte. A continuació t’apuntem sis platges paradisíaques de la costa espanyola per perdre-t’hi aquest estiu.

Cala Waikiki (Tarragona)
Encara que sembli mentida en el terme municipal de Tarragona hi ha una platja, l’antiga cala Fonda, avui rebatejada com a cala Waikiki, que manté el seu estat verge. Les aigües d’aquesta cala paradisíaca són poc profundes, tranquil·les i cristal·lines. Bona part de l’encant es troba en el seu aïllament i difícil accés, ja que s’hi ha d’arribar travessant un bosc de pinedes. Un aïllament que ha propiciat, per exemple, que sigui la destinació dels amants del nudisme.

Cala Sa Calobra (Mallorca)
El torrent de Pareis és un canó de més de tres quilòmetres de longitud amb parets verticals de fins a 200 metres d’altura que es va formar per l’acció durant milers d’anys de l’aigua sobre la roca calcària. La desembocadura natural és Sa Calobra, una cala de cants rodats envoltada de muntanyes. La cala, amb una gran varietat de fauna i flora, va ser declarada Monument Natural pel Govern de les Illes Balears el 2003.

Cala del Moraig (el Poble Nou de Benitatxell, Alacant)
Els 500 metres de platja més paradisíacs de la Comunitat Valenciana. La platja del Moraig està envoltada d’enormes i abruptes tils de pedres i conserva les aigües transparents que anys enrere van viure històries de contrabandistes, pirates i humils pescadors. La platja és ideal per al bany relaxat, si hi aneu amb la família, o per al submarinisme, si sou una mica més aventurers. Si sou d’aquests últims no us perdeu el riu submarí que desemboca en el mar en la Cova dels Arcs.

Cala dels Alemanys (Zahara de los Atunes, Cadis)
Per a molta gent aquesta és la millor platja d’Andalusia. La cala dels Alemanys és un entorn paradisíac on el verd de la naturalesa es confon amb el blau del mar. L’accés a la platja, de sis quilòmetres de sorra blanca, es fa baixant una empinada escala de pedra. Quan hi arribes, pots gaudir de piscines entre roques i d’una escullera natural. Aquesta cala és la destinació obligada per als amants del busseig, de la pesca amb canya i de les postes de sol. Des de la cala, zona protegida del Parc Natural de l’Estret de Gibraltar, es pot veure el continent veí, Àfrica.

Platja del Papagayo (Lanzarote)
La joia de la corona de les platges canàries és la platja del Papagayo, a l’illa de Lanzarote. Aquesta platja destaca per la magnífica sorra daurada i per les aigües tranquil·les blaves i turqueses. Encara que és una de les destinacions turístiques més visitades de l’illa, la platja mai penja el cartell de complet. En dies clars i amb bona vista es pot veure a la llunyania l’illot de Llobos i l’illa de Fuerteventura.

Platja de Rodas (illes Cies, Pontevedra)
El paradís existeix i el trobaràs en aquesta platja, situada a l’illa de Monteagudo. De les milers de platges que hi ha al món, el diari britànic The Guardian va escollir el 2007 la de Rodas com la millor platja del món. Les aigües de l’Oceà Atlàntic tenen en aquesta platja una transparència del Carib, completada per una finíssima sorra blanca. La platja acull la colònia de gavines més gran del món i està envoltada de boscos de pins i eucaliptus i hi pots trobar, entremig de les pedres, musclos i percebes.

<< tornar