Juny 2018 #53
Decoració

Sis consells per crear el teu racó de lectura

Vols tenir un espai a casa per llegir, relaxar-te i carregar les piles? Aquí et donem sis consells perquè dediquis un racó de la teva llar al món de la lectura.

Si t’agrada la lectura i la tranquil·litat, per què no et construeixes el teu propi i molt personal racó de lectura? Solament has de reservar una petita zona, d’uns dos metres quadrats, un espai que sigui tranquil i que tingui una decoració que convidi al repòs, a la meditació o, simplement, a desconnectar i descansar una estona. Una vegada localitzis el teu refugi, compra una butaca còmoda, una tauleta per deixar els llibres i un bon llum i comença a crear el teu refugi lector. Amb molt pocs diners i els nostres sis consells pots aconseguir un espai relaxant per gaudir dels teus autors favorits.

  1. La butaca. El primer pas per construir el teu racó de lectura és triar el seient. Depenent de l’espai disponible i dels teus gustos personals pots optar per una butaca, una chaise longue o una cadira de disseny. Si ets d’estar-te hores i hores entusiasmat en la lectura, aposta per la butaca més còmoda que trobis i millor si és de pell. No estaria de més que hi posessis un reposapeus.
  2. La tauleta. Tan imprescindible com la butaca al teu espai de lectura és la tauleta auxiliar, el moble que t’ha de permetre acompanyar els bons moments de lectura amb alguna beguda o refrigeri, a més de servir de punt de suport per deixar el llibre fins a la següent estona de lectura. És important és que conjugui bé amb la decoració de la resta de la sala i que formi un bon conjunt amb la butaca i el llum.
  3. La il·luminació. El tercer element clau de qualsevol racó de lectura és la llum. Sempre que puguis, situa el mobiliari descrit en els punts anteriors prop d’una finestra perquè tingui molta llum. Si, per contra, escasseja la il·luminació natural, intenta que les parets de l’estada estiguin pintades de colors clars, que sempre donem més lluminositat. De totes maneres, és important que la il·luminació artificial sigui l’adequada. A més del sistema d’il·luminació general de l’habitació en la qual situïs el teu espai de lectura, el millor és col·locar un llum de peu al costat de la butaca que et proporcioni al màxim de claror per a una lectura confortable.
  4. La biblioteca. Llegir acompanyat de més llibres, no hi ha res millor! L’ideal seria que, tant com fos possible, afegissis alguna prestatgeria al racó de lectura per tenir els llibres més a mà i crear un ambient més propici a la lectura. Si l’espai és més limitat, unes altres bones opcions poden ser uns prestatges a la paret o col·locar una petita prestatgeria a sota de les finestres.
  5. Els accessoris. El racó de lectura ha de ser l’espai de la casa en el qual més a gust et trobis. Per aconseguir-ho hi ha una infinitat de detalls i accessoris que t’ajudaran a sentir-te a gust mentre gaudeixes de la lectura. Una bona estora, un parell de coixins, un quadre, una manteta per si fa fred o una planta d’interior t’ajudaran a donar forma i personalitat a aquest espai.
  6. La ubicació. El normal és que la teva sala privada de lectura estigui al saló de la casa o, si no pot ser, al dormitori. Almenys això és el que recomana la decoració més clàssica i convencional. Per què no treus els llibres a fora? Si tens una bona terrassa, un jardí o un porxo, sempre hi pots habilitar un racó i condicionar-ho convenientment per poder-hi passar hores i hores. Protegeix-ho i regala-hi una estufa, així podràs gaudir de la teva afició lectora encara que la climatologia no t’acompanyi.

Amb aquests consells, segur que pots trobar a casa teva el racó de lectura i gaudir de moments de tranquil·litat i pau per llegir els teus llibres favorits. Bona lectura!

<< tornar