Maig 2018 #52
Decoració

Renova les teves parets amb paper pintat

El paper pintat torna a estar de moda. Descobreix-ne les possibilitats i personalitza o transforma la teva llar empaperant les parets. Et mostrem els  diferents tipus de paper pintat i alguns consells perquè els adaptis al teu habitatge i estil decoratiu. 

El paper pintat és un dels elements decoratius més utilitzats. Actualment hi ha moltes opcions per escollir un bon empaperat més enllà del disseny. N’hi ha de fàcil instal·lació, més resistents a la humitat o amb textures especials.

Tradicionalment, el paper pintat s’ha utilitzat en dormitoris i salons, però avui dia hi ha quantitat de possibilitats per emprar-los i situar-los en altres estances; des de la cuina a l’estudi o fins i tot al lavabo. En funció de les característiques del lloc on l’hagis de col·locar, decanta’t per un o un altre i aconsegueix l’impacte visual que desitges.

1. Amb base tèxtil. Aquest tipus d’empaperat és, sens dubte, el més elegant i sofisticat. Són típics els dissenys florals clàssics i tradicionals. És un tipus de paper al qual s’adhereixen unes fibres d’origen natural com són el cotó o la seda. Es fixa a la paret mitjançant una cola especial.

2. Vinílic. Aquesta opció és la més popular avui dia, a més de ser la més resistent i versàtil. Un vinílic és el que sobre la base de paper incorpora una pel·lícula de vinil que és la que ofereix la qualitat resistent a la humitat ja que evita la transpiració. Aquesta mateixa característica és la que el fa molt fàcil de rentar i de mantenir. És ideal per a qualsevol part de la llar però es recomana col·locar-lo en habitacions petites i ben il·luminades. Pel que fa a la cola, hem de procurar tenir la paret ben allisada.

3. Autoadhesiu. Un dels grans avantatges d’aquesta alternativa és que no necessita cola especial. Actualment, per la facilitat de col·locació, s’ha convertit en un dels més utilitzats. S’usa per donar un toc original i divertit; és recomanable no emprar-lo a tota una habitació sinó per afegir-hi un detall diferent.

4. Amb relleu. Quan en lloc de voler personalitzar l’estança on el col·loquem el que pretenem, en primer lloc, és tapar les imperfeccions d’una paret, el més ideal és el texturitzat o amb relleu. Té una base de paper i damunt s’hi col·loca la textura desitjada, que si s’envernissa la podem fer més resistent a la humitat. És fàcil d’aplicar i els seus dissenys poden aportar un estil molt modern i sofisticat.

5. Sanefes. Són un recurs senzill a l’hora d’aportar originalitat a l’estança. Pots utilitzar-les per separar dos tons diferents o bé per senzillament trencar amb la monotonia de la paret. Hi ha varietat de sanefes: les normals de paper pintat, autoadhesives o vinílicas i fins i tot amb relleu.

A l’hora de decidir en quina estança vols col·locar el paper recorda que el més apropiat per als banys és el vinílic, ja que és el més resistent a la humitat. Per contra, el de base tèxtil o amb relleu és ideal per a menjadors i salons, ja que aporta un toc més sofisticat i elegant. Si el que vols és empaperar un dormitori, és recomanable jugar amb les sanefes i crear un impacte visual contrastant els colors i estampats. I, finalment, el paper autoadhesiu el pots emprar per donar un toc original en qualsevol estança de la llar.

Aquests són els principals tipus i estils de paper pintat que pots trobar avui al mercat. Amb aquests consells pots escollir el que s’adapti millor a la teva llar i estada i així aconseguir treure tot el potencial que cadascun ofereix.

<< tornar