Juny 2018 #53
Assessor

Quins aspectes cal destacar quan es ven una casa

A l’hora de vendre una casa a més de detallar el preu, els metres quadrats o el nombre d’habitacions, també es recomana oferir informació d’aquells aspectes de l’habitatge que el puguin fer encara més atractiu per a possibles compradors.

Un dels passos previs a la comercialització d’un habitatge consisteix a detectar els punts forts de l’immoble i saber-los mostrar de forma rellevant perquè captin l’atenció de clients potencials. Els assessors personals de Solvia poden ajudar-te en aquest procés amb un servei diferencial en la visita aportant tota la seva visió experta del mercat per identificar els elements més atractius de l’habitatge.

Atributs diferencials
Si la casa compta amb característiques especials que diferencien d’altres habitatges que s’estan comercialitzant és important que els identifiquem i potenciem de cara a despertar l’interès de possibles clients. Per exemple, si l’habitatge disposa d’una cuina àmplia, potser resulta interessant per una família amb nens. Si compta amb un aparcament a la mateixa finca, pot ser un punt a favor per a persones que requereixin de vehicle propi per desplaçar-se al treball. Una terrassa amb vistes pot ser un dels requisits més demandats en zones de platja o un ampli equipament comunitari un altre punt a favor.

Materials i equipament
Els materials amb què està construït i equipat l’habitatge també poden ser un punt a destacar a l’hora de vendre’l. Doble vidre per aïllar del soroll exterior, terres de parquet per protegir del fred, armaris encastats o una cuina moblada són elements que potencien el valor de l’immoble i que poden atraure a possibles compradors. D’altra banda, si es tracta d’un habitatge energèticament eficient també es recomana destacar-ho.

Climatització
Un altre aspecte que podem ressaltar són els sistemes de climatització de la casa, per exemple, si l’habitatge disposa d’aire condicionat, calefacció, humidificador o qualsevol altre dispositiu. També és aconsellable destacar si aquests sistemes són eficients i fomenten l’estalvi energètic de la llar.

Distribució i orientació
Més enllà dels aspectes bàsics com els metres quadrats i el nombre d’habitacions o banys, també convé aportar dades extres sobre la distribució i l’orientació de la casa que seran d’interès per a possibles clients. Per exemple, si es tracta d’un habitatge amb espais polivalents pot resultar molt interessant per persones que treballen des de casa. En el cas d’un habitatge compartimentat però que pugui transformar-se amb facilitat també pot resultar interessant especificar-ho. Pel que fa a l’orientació, podem facilitar dades sobre la ventilació i lluminositat de l’habitatge.

Situació i serveis
La ubicació és un altre de les dades bàsiques, però els serveis pròxims a l’immoble també poden resultar interessants pels clients que estan buscant un habitatge en una zona concreta. En aquest sentit, podem ressaltar les comunicacions i accessos, els serveis pròxims com per exemple comerços, centres sanitaris, escoles o la xarxa de transports.

Quan et disposis a vendre l’habitatge a més d’identificar tots aquests aspectes que reforçaran la seva comercialització, també hauràs d’adequar-lo perquè puguis mostrar-lo en les millors condicions. Recorda també que per iniciar el procés es requerirà tota la documentació legal i tècnica relativa a l’immoble.

Notícies relacionades

Què has de valorar si et planteges vendre un habitatge

Quins passos has de seguir abans de posar la teva casa en venda

Consells per millorar l’eficiència energètica de la nostra llar

Raons per acudir a les Solvia Stores quan es necessita comercialitzar un habitatge

<< tornar