Juny 2018 #53
Assessor

Quines necessitats té l’actual comprador d’habitatge?

Aquests últims anys, la societat està canviant profundament en diferents àmbits. Un dels impulsors d’aquests canvis és la implantació de les noves tecnologies i l’aplicació d’aquestes en la nostra vida quotidiana, juntament amb el foment de la consciència col·lectiva pel respecte al medi ambient, la qual cosa està provocant una transformació en els hàbits de vida de les persones i en les seves exigències a l’hora de triar una casa.

Actualment, l’habitatge evoluciona per satisfer les peticions i els requeriments del consumidor, que busca una llar que s’ajusti als reptes d’una societat canviant. A continuació, et presentem cinc necessitats que avui dia influeixen de manera decisiva a l’hora de comprar una casa.

Noves tipologies
Amb l’aparició de noves i variades estructures familiars, cadascuna d’elles amb els seus propis hàbits, el mercat immobiliari ha hagut de diversificar la seva oferta d’habitatges per adequar-se a les condicions vitals dels diferents tipus d’habitants. Des de propostes més econòmiques a pisos més petits i reduïts.

En aquest sentit, l’oferta d’habitatges que aprofiten i transformen els espais s’ha convertit en tendència en l’àmbit immobiliari. Es tracta de cases amb sistemes modulars, que permeten modificar els espais i adequar-los a les necessitats dels seus habitants en qualsevol moment. Un exemple són les que creixen en funció del desenvolupament vital dels seus residents. Aquest concepte és el que ha impulsat la promoció d’habitatges “Solvia Innova Maresme” a la localitat barcelonina de Sant Andreu de Llavaneres. Aquesta promoció té el seu origen en l’objectiu de satisfer i adaptar-se als criteris establerts pels seus usuaris, tant en el moment de la compra com en el futur.

Personalitzats
Personalitzar els acabats i la distribució de l’habitatge és una altra de les actuals possibilitats a l’hora de comprar un immoble. Aquesta opció permet al client adquirir una llar a la seva mida. Amb això, la compra d’una casa nova es converteix en una experiència molt satisfactòria.

Sostenibles
El futur de l’edificació passa per l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables. De fet, la Unió Europea s’ha proposat que tots els edificis construïts a partir de 2021 tinguin un consum energètic gairebé nul. La sostenibilitat d’aquests habitatges beneficiarà el medi ambient i els seus residents, que en reduir el consum d’energia també notaran un estalvi econòmic més elevat.

D’aquesta manera, estan cobrant cada vegada més protagonisme alguns sistemes de construcció que potencien l’ecoeficiència dels habitatges, com ara les cases passives, que aprofiten els elements de la naturalesa, o la tendència a instal·lar sostres verds als edificis.

4. Intel·ligents
La tecnologia s’ha convertit en un poderós aliat per a la construcció d’habitatges. Gràcies a Internet i a la domòtica, les cases del futur es tornen més eficients, confortables i segures per als seus habitants. Els usuaris disposen a casa seva de tota mena de dispositius que els faciliten el dia a dia i que poden controlar fàcilment des de l’habitatge i, sovint, també des de la distància. Les cases intel·ligents “saben” ajustar-se als costums i als gustos dels seus residents, amb la qual cosa viure-hi esdevé una experiència òptima.

5. Col·lectius
Des de fa anys, cada vegada hi ha més iniciatives que plantegen el concepte de llar com un espai comunitari, en el qual els residents comparteixen zones, recursos i vivències. Un exemple és el cohousing, un procés d’habitatge col·lectiu que combina la propietat privada amb l’habilitació de zones i serveis comunitaris.

Avui dia, les necessitats dels compradors d’habitatges han evolucionat. Cada vegada més, l’habitatge és el que s’adapta a les exigències dels usuaris per convertir-se en una autèntica llar a la seva mida.

<< tornar