Juny 2018 #53
Decoració

Que la teva casa sembli més gran

Vivim en cases més petites del que ens agradaria. Els metres quadrats són els que són i no hi ha forma humana d’ampliar-los. El que sí que podem és utilitzar alguns petits trucs per aprofitar cada centímetre de la nostra casa sense que hàgim de ficar-nos en grans obres ni en grans despeses. El millor per burlar l’escassetat de metres és utilitzar mobles versàtils i flexibles que ens permetin aprofitar cada racó de la llar. Una decoració minimalista i utilitzar colors clars també ens ajudarà al fet que nostra casa sembli més gran i espaiosa del que realment és.

Per esprémer els metres quadrats d’una casa, aposta per distribucions compactes i emmagatzematges integrats. Una opció és separar els diferents espais amb mobles. Un sofà prou per marcar els límits entre el saló i el menjador, per exemple. També és recomanable utilitzar mobles a mesura per aprofitar espais difícils, com sota les finestres i les cantonades per rendibilitzar zones poc aprofitades. Canvia els mobles per uns altres més minimalistes i no abusis d’ells. Utilitza només els indispensables i no els decoris a l’excés. Si pots, usa prestatgeries i mobles amb portes de vidre i pinta’ls del color de les teves parets perquè s’integrin en l’ambient.

Si comuniques ambients diferents, aquests semblaran més grans. Una finestra passa-plats et pot servir per unir la cuina amb el saló, mentre que una porta corredissa pot ajudar a unificar el saló i el menjador. Altres bones idees per guanyar sensació d’espai són substituir algun envà per un panell corredís de cristall que et proporcioni major camp visual i il·luminació natural o eliminar alguna porta per un arc de pas, per exemple entre el rebedor i el saló. Et proporcionarà més llum alhora que delimita perfectament els diferents espais.

La decoració també jugarà al teu favor. Les parets són les que donen personalitat a la teva casa. Pinta la teva casa de tons clars, com els blancs, crus i beis, que sempre amplien visualment. Els miralls, utilitzats, amb mesura, són un altre dels teus aliats per ‘ampliar’ la teva llar. Reflecteixen la llum, donen profunditat visual i fan que un espai petit sembli molt major del que és. Tampoc abusis dels quadres. Millor un bon quadre gran que molts repartits per les parets. I un últim consell, mantingues la teva casa ordenada i, dues vegades a l’any, revisa tot el que tens a casa i desfés-te del que realment no necessitis.

<< tornar