Marzo 2018 @ca #
Assessor

Què és la Llicència de Primera Ocupació

licencia_portadaSi has d’escripturar la compra d’un habitatge d’obra nova assegura’t que el promotor hagi complert amb les seves obligacions amb l’ajuntament i disposi de la Llicència de Primera Ocupació (LPO). Aquest document acredita el compliment de la normativa urbanística, mediambiental i de seguretat de l’edifici. També regula la superfície útil, la distribució de l’habitatge i els equipaments mínims perquè sigui habitable.

Qualsevol immoble acabat de construir ha de disposar de la Llicència de Primera Ocupació per certificar que s’ha edificat segons el que estableix la llicència d’obres i els permisos urbanístics. El document també se sol·licitarà si s’executa una rehabilitació integral d’un edifici o es modifiquen els usos d’una construcció més antiga, per exemple, si s’altera la distribució i augmenta el nombre d’habitatges d’un immoble o si un local comercial es transforma en un apartament.

Per a què serveix aquest document?

La Llicència de Primera Ocupació és un document obligatori per vendre i escripturar un habitatge de nova construcció o rehabilitat integralment. D’aquesta forma es garanteix l’adquisició d’una propietat que reuneix tots els requisits bàsics d’habitabilitat. A més de per poder comprar i/o vendre la propietat, el document també es necessita per contractar el finançament bancari i donar d’alta els subministraments d’electricitat, aigua i gas.

licencia_ocupacion_2

On podem sol·licitar-la?

El promotor de l’immoble ha de dirigir-se a l’ajuntament per sol·licitar que els tècnics municipals inspeccionin l’edifici i puguin certificar que l’obra s’ajusta a la normativa. A Espanya, la legislació que regula aquest document depèn del govern de cadascuna de les comunitats autònomes i és per això que el contingut de la normativa pot variar sensiblement segons la regió.

Notícies relacionades

Com s’escriptura un habitatge

Tot el que cal saber per donar d’alta els subministraments d’un habitatge

<< tornar