Juny 2018 #53
Decoració

Què és el hygge i com s’aplica a la llar

alfeiza_2El hygge és un concepte danès que no té traducció a altres idiomes però que el seu significat engloba totes aquelles coses que produeixen benestar. En l’àmbit de la decoració, persegueix la cura dels petits detalls, l’aprofitament de la llum solar i l’ús de materials naturals. En definitiva, la utilització de tots aquells elements que ens ajudin a aconseguir ambients on ens sentim feliços.

dormitorio_hyggie

Comoditat per sobre de tot

El confort és la base del hygge. Tots els elements i materials estan destinats a proporcionar calidesa. Les catifes de cotó, llana i lli; franel·la o feltre en coixins; les mantes de ganxet; els entapissats de sofàs i butaques de pell són els encarregats de transmetre aquesta sensació agradable. Sense oblidar els edredons, el gran invent escandinau l’ús del qual s’ha adoptat en la majoria de les llars del món.

exterior_interior

Llum natural

El concepte hygge procedeix d’una zona geogràfica on les hores de llum són escasses. Per això, els amplis finestrals i les cortines amb colors i materials translúcids es disposen per facilitar el pas del sol. A més a més, l’estil decoratiu dels països nòrdics respon a unes necessitats molt concretes. Per exemple, la climatologia obliga a romandre moltes hores a dins de les cases, per aquest motiu els habitatges intenten retenir els efectes de la llum i la calor del sol.

salon

Colors clars i lleugers

L’aspecte de les estances ha de transmetre serenitat, per això, els colors més utilitzats són el blanc i tota la gamma de marrons tènues. A les habitacions de major grandària és preferible no situar elements que recarreguin la decoració, com ara quadres o mobles grans, per aconseguir una major amplitud.

montaje_madera

Fusta pels mobles

Els materials naturals prevalen sobre qualsevol altra textura artificial. Per això, la fusta és fonamental per dotar la nostra llar de calidesa. En els tapissos també sobresurten els teixits d’origen vegetal com el cotó, cànem o el lli. La naturalesa, omnipresent en l’exterior, s’introdueix d’aquesta manera a dins de les llars.

flores_velas

Flors, moltes flors

Per alegrar les estances també es recorre a les flors fresques repartides per taules, racons, ampits, tests, i fins i tot escampant pètals en determinades zones de la llar, com el vestíbul o els dormitoris. Les flors es renoven diàriament i aquesta simple tasca quotidià passa a convertir-se en un gratificant hobby.

velas_chimeneas

Espelmes relaxants

En certs llocs de la casa, el foc de les espelmes ens retorna la sensació de confort, intimitat i naturalitat característics del hygge.

mesa_ventanal

En definitiva, una llar hygge no només és una casa decorada seguint l’estil nòrdic. Els detalls ornamentals o el mobiliari funcional fan que els individus se sentin protegits i feliços, envoltats d’una atmosfera agradable i positiva.

Notícies relacionades

L’estil nòrdic

Comprar una casa a la muntanya

Materials naturals per decorar la teva llar

<< tornar