Juny 2018 #53
Corporatiu

Projecte Madrid 0,0

Madrid00Solvia i el COAM s’uneixen per estudiar una promoció residencial de consum energètic pràcticament nul

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (COAM) i Solvia, l’operador immobiliari de Banc Sabadell, uneixen sinergies per impulsar el projecte Madrid 0,0, una iniciativa pionera a Espanya en l’àmbit dels immobles de nova construcció i eficiència energètica.

Ambdues entitats es comprometen a promoure idees, coneixements i models de treball que fomentin i desenvolupin immobles d’obra nova amb un consum energètic pràcticament nul. En aquest sentit, el COAM i Solvia han presentat el projecte Madrid 0,0 per tal de desenvolupar el futur model d’edificació d’habitatges, avançant-se a la directiva 2010/31 de la Unió Europea que entrarà en vigor a tots els estats membres a partir del 31 de desembre de 2020 i que estableix que tots els edificis de nova construcció han de ser de consum energètic pràcticament nul.

La promoció d’idees, coneixements i models de treball s’articularà mitjançant un concurs d’àmbit nacional adreçat al col·lectiu d’arquitectes i també  amb instruments que ajudin a divulgar el projecte, com ara presentacions, workshops, qüestionaris, exposicions o publicacions.

Pel que fa al concurs, tindrà dues fases. La primera, corresponent al període de lliurament de propostes, estarà oberta fins al gener de 2015. Posteriorment, s’anunciarà els cinc millors projectes que passaran a la segona fase. Aquesta segona fase, durant la qual els finalistes hauran de desenvolupar els seus respectius projectes, estarà oberta fins al març. El nom del guanyador es farà públic a final de març.

El guanyador pot rebre un premi en metàl·lic de 20.000 euros o, depenent de la viabilitat econòmica i d’oportunitat, podria rebre, fins i tot, l’encàrrec de construir i dirigir l’obra.

Solvia, com a operador immobiliari de referència a Espanta, fa temps que desenvolupa iniciatives innovadores que contribueixin a configurar un nou model del sector immobiliari en el futur. Així doncs, disposa d’un observatori, anomenat Solvia Innova, que s’ofereix com un espai d’estudi i reflexió del que ha de ser l’habitatge dels anys pròxims. De resultes d’això, l’operador immobiliari de Banc Sabadell va presentar el juliol passat l’estudi Tendències de futur al voltant de l’habitatge, el primer d’aquest tipus que s’ha fet fins ara a Espanya.

Tanmateix, Solvia està duent a terme el premi Benvingut a casa, un concurs d’idees l’objectiu del qual és reconèixer els millors projectes de disseny dels habitatges que necessita la societat espanyola del segle XXI. En relació amb aquesta actuació d’innovació en l’àmbit immobiliari, s’enmarca el recolzament i col·laboració de Solvia amb Projecte Madrid 0,0.

Més informació aquí

<< tornar