Juny 2018 #53
Decoració

Protegeix la teva llar

Les vacances de Nadal arriben i també potser tindràs uns dies de descans fora de casa. Aquests dies poden ser molt temptadors per als amants de les coses alienes. És el moment, per tant, de pensar com es pot protegir millor la nostra casa. Una protecció que comença, lògicament, per la porta d’entrada, la línia que marca la frontera entre una llar segura i una altra que no ho és. Una bona porta i un bon pany són, en definitiva, la millor garantia per evitar que els lladres desestimin fer-nos una visita inesperada i indesitjada mentre estem celebrant el Nadal i l’Any Nou.

De portes, n’hi ha de molts tipus: de seguretat, blindades o cuirassades. Les portes de seguretat són les que tenen algun tipus de reforç exterior. Són les més barates del mercat i, per tant, les més utilitzades, tot i que són realment les que ofereixen un nivell menor de seguretat. L’excel·lència en seguretat l’ofereixen les portes cuirassades, portes fabricades en acer i amb xapa de fusta. Aquestes portes són una autèntica barrera contra intrusions, però tenen un preu que pot arribar a ser prohibitiu per a la majoria de butxaques. A mig camí de les unes i les altres hi ha les portes blindades, que són les ofereixen una millor relació seguretat/preu.
Les portes blindades solen tenir una estructura de fusta i incorporen una fulla d’acer de diferents gruixos, cosa que els proporciona una gran solidesa. Aquestes portes acostumen a tenir, com a mínim, un parell de punts de tancament i tres punts d’ancoratge mitjançant cilindres metàl·lics en el marc, element que també es reforça amb la instal·lació d’uns perfils metàl·lics que impedeixen que els lladres puguin fer cap tipus de palanca que faci saltar la porta.

Una bona porta no ens serveix de gens, però, sense un bon pany. De panys, també n’hi ha de moltes menes: de pestell, de pastilla, de claus… o electrònics. El millor és que, com a mínim, tinguin el certificat A2P, que en garanteix el nivell de seguretat. D’altra banda, tots els panys es classifiquen per estrelles, d’una a tres. Com més estrelles tenen, més segurs són els panys. A més d’un bon pany també és convenient instal·lar algun forrellat de seguretat d’acer que doni més seguretat a la nostra porta. Una bona combinació de porta, pany i forrellat pot fer que casa teva sigui infranquejable. I, el que és més important, a un preu ajustat.

<< tornar