Juny 2018 #53
Decoració

Posada a punt del teu apartament de platja

apart_cabeS’acosta l’estiu i és moment de preparar la teva segona residència per l’arribada de les vacances. Convé ventilar les habitacions, fer una neteja a fons i detectar aquells possibles desperfectes que hagin pogut sorgir durant els mesos que no hagis gaudit del teu apartament de la costa.

La falta d’ús i el pas del temps poden haver causat algun desperfecte a la teva casa de la platja. És possible que hagin aparegut humitats en la paret, problemes en les canonades, que les aixetes tinguin alguna fuita d’aigua o que alguna finestra que no tanqui bé. A més, els aparells elèctrics són sensibles als canvis de temperatura i poden haver deixat de funcionar. Per poder detectar i solucionar tots aquests problemes, es recomana que unes setmanes abans de començar les vacances t’acostis al teu apartament per comprovar que tot funciona correctament i d’aquesta forma disposar d’un marge de maniobra prudencial per adequar-ho en cas que s’hagi produït algun imprevist.

Un ambient fresc

En primer lloc, obre les finestres perquè entri aire fresc i l’ambient es ventili. Comprova també les baranes i els poms de les portes. Revisa les bombetes, l’escalfador, els electrodomèstics i abans de connectar algun aparell assegura’t que els cables estiguin en bon estat per evitar un curtcircuit.

aparta_playa_balcon

La terrassa i el jardí en bon estat

Si l’apartament disposa de terrassa, és necessari revisar-la per si el sol, la pluja o el vent han provocat algun desperfecte als objectes que s’hagin quedat a l’exterior. En general, aquest tipus de mobles són resistents a la llum solar i a les altes temperatures, tot i això cal revisar-los cada any. Una capa de vernís, quan es tracti de fusta, millorarà el seu aspecte i la seva conservació.

També és important adonar-se de qualsevol problema en el terra de la terrassa. Un canvi brusc de temperatura o la degradació de les de juntes de dilatació poden haver provocat l’aixecament o enlairament d’algunes rajoles. Per això, en ambients exteriors es recomana utilitzar materials porcellànics, per la seva duresa, però sobretot, perquè són molt resistents als agents meteorològics. Si tens jardí, revisa també possibles danys com branques caigudes o que els aspersors estiguin en bon estat

apart_playa_jardin

Repassar i renovar el mobiliari

És aconsellable evitar materials delicats (teixits que puguin tacar-se, fustes difícils de tractar, terres rugosos que acumulin brutícia, etc.), ja que un apartament de platja és per gaudir-lo: ha de ser còmode i fàcil de netejar. A més, durant les vacances poden aparèixer convidats per sorpresa: algun familiar que estava de pas i volia saludar, un amic que fa temps que no veus. I per acollir a aquestes visites —previstes o no— serà més fàcil si disposes de taules extensibles i sofàs llit polivalents. Són opcions que no et treuen espai i et solucionen part de la logística de les teves vacances.

Notícies relacionades

Prepara la terrassa per al bon temps

Com mantenir la casa fresca

Piscines que es fonen amb l’horitzó

 

<< tornar