Juny 2018 #53
Decoració

Portes d’interior per donar un toc diferent a la teva llar

Les portes de l’interior de la nostra llar, a més de ser un element estructural de l’habitatge, també tenen un component decoratiu. Una elecció encertada pot arribar a canviar radicalment l’aspecte de la casa.

Algunes de les característiques que comparteixen totes les portes, independentment d’on siguin, són la capacitat d’aïllament tèrmic i acústic, i la calidesa i intimitat que aporten.

Actualment, al mercat hi ha multitud d’opcions. Saber escollir la més adequada per a cada espai et dóna l’oportunitat de personalitzar la teva llar, fer-la més funcional i acabar de donar el toc de decoració que t’agradi més.

Corredissa: si tens un pis de pocs metres quadrats, aquest tipus de portes són ideals per estalviar espai. Les portes batents ocupen molt lloc. A més a més, si hi poses vidre deixaran passar la llum. Poden ser massisses, amb planxes de fusta o buides.

Francesa: són unes de les més esteses i clàssiques. Es componen de marc de fusta i vidres formant petites finestres a la part frontal. Divideixen amb folgança estances àmplies o també es poden instal·lar per separar l’interior del pati o jardí exterior.

De vidre complet: molt utilitzades per a oficines i despatxos. Donen un aire corporatiu a l’estança i solen ser molt aptes per deixar passar la llum natural en espais professionals.

De làmines: també són del tipus corredisses, però menys pesades i amb possibilitat de tenir escletxes per deixar passar la claror. Són ideals per separar l’habitació del lavabo i poden ser de fustes nobles (cedre, per exemple).

Amb rails: una altra varietat de porta corredissa, però aquesta vegada amb els rails vistos. Això evita fer dobles envans per amagar la porta, cosa que comporta fer obres o reformes. Els rails i el panell que ho sustenten es poden pintar del mateix color per integrar-los amb la porta.

Amb mirall: ideals per a dormitoris o banys, poden ser de cos sencer o mig cos. A més a més, donem més profunditat i sensació d’espai a l’estança. Poden reflectir elements com ara paper pintat o taulells, la qual cosa aporta un element més a l’hora de decorar l’habitació on es col·loquin.

Ull de bou: portes molt indicades per separar el menjador de la cuina i li dóna un aire més professional perquè tindrà aparença de restaurant. El més adequat és que el vidre sigui transparent.

Ara bé, si el que vols és redecorar concretament alguna porta per donar un nou aire a la teva llar, pots seguir aquests consells:

  • Canvia el pom. Substituir aquest element de la porta és un petit detall que pot fer diferent qualsevol estança, simplement canviant el color o l’estil, o ben col·locant-hi una maneta.
  • Tria un altre color. És molt senzill, escull el to i aplica una capa de pintura a sobre. Una altra opció són uns acabats diferents, com ara la pissarra o el ferro.
  • Vinils adhesius. Aquest material és molt utilitzat per decorar parets i dotar així de personalitat qualsevol habitació; però té un ús il·limitat, atreveix-te i enganxa’ls, per exemple, a la porta del teu dormitori.
  • Accessoris. Finalment, una manera de transformar l’estil d’una porta és col·locant-hi teles, fotografies, quadres o fins i tot un mirall, que donarà una sensació de més amplitud.

<< tornar