Juny 2014 #13

Benvingut a casa

Premi Solvia a la innovació en el disseny de l’habitatge

Participació al Premi Solvia

Algunes dades

Comparteix el concurs:

Un total de 237 projectes s’han presentat a la primera edició del Premi Solvia, destinat a estimular la innovació en arquitectura i aportar idees que contribueixin a definir com ha de ser l’habitatge del segle XXI, adaptat als usos i requeriments socials actuals.

Segons Miguel Montes, president del jurat del premi i vicepresident de Solvia: “El nombre i la qualitat dels projectes presentats reflecteix perfectament l’interès que ha despertat aquesta primera convocatòria. Estem molt satisfets; volíem fomentar la innovació en el disseny i la construcció d’habitatges. La resposta dels professionals fa evident que hem encertat amb la iniciativa i amb la nostra voluntat de promoure una reflexió sobre el procés immobiliari en el context actual de canvi i d’introducció de nous usos i models socials sota l’impuls dels avenços tecnològics.”

Como es natural, el percentatge més elevat de projectes prové d’Espanya i, més concretament, de Catalunya (40%), Comunitat de Madrid (20%), Comunitat Valenciana (12%) i Andalusia (7%), però han arribat de totes les comunitats. Hi ha també projectes d’Alemanya, Bèlgica, Itàlia i Polònia, i un total de 24 projectes han estat elaborats per arquitectes d’Argentina, Colòmbia, Mèxic, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

Dels 237 equips participants, el 60% correspon a equips liderats per professionals menors de 40 anys i en la resta també hi ha 15 equips que han estat liderats per arquitectes de més de 60 anys.

Preguntes freqüents

On puc dirigir-me en cas de dubtes?

Pots dirigir-te a innova@solvia.es, estem a la teva disposició de dilluns a divendres en horari de 8 a 15h.

On puc trobar la normativa fixada pel procés d’admissió del concurs?

Trobaràs les bases del concurs aquí.

Es pot participar des de fora d’Espanya?

No hi ha cap limitació pel que fa al país de residència dels participants al Premi. No obstant, es recomana previsió per part dels participants per tal que garanteixin que els arxius siguin rebuts a les dates previstes en el Premi.