Maig 2018 #52
Decoració

Parets de vidre

Estem acostumats a veure parets de vidre com a façanes exteriors en algunes cases de disseny i també en oficines, per separar l’espai de treball de cada empleat mantenint la unitat del local. Ara, a més a més, les parets de vidre creen tendència a l’interior de les llars com a element decoratiu.

Els avantatges són evidents. A més de ser modernes i de cridar l’atenció, permeten que la llum natural circuli sense obstacles per la casa, amb la qual cosa l’habitatge guanya lluminositat. També potencien la sensació d’amplitud; per això són una solució ideal per a petits apartaments tipus loft, en els quals poden servir per delimitar habitacions sense necessitat d’utilitzar envans convencionals.

D’altra banda, les parets de vidre ajuden a crear ambients diferents en una sala molt àmplia conservant la sensació d’unitat i amplitud. Poden servir, per exemple, per aïllar una escala o per separar la cuina de la sala  i mantenir la unitat visual impedint que les olors s’escampin.

Com a contrapartida, una dels principals desavantatges que tenen és el preu. Instal·lar una paret de vidre tipus és molt més car que fer un envà convencional de maó o Pladur. Hi ha qui diu també que poden ser molt fredes, per la qual cosa no convé abusar d’aquest tipus de parets a les cases.

Un altre factor que cal tenir en compte és la falta de privacitat: convé pensar amb deteniment on es vol instal·lar una paret de vidre, ja que hi ha estances que no l’admeten bé. De totes maneres, sempre hi ha solucions per mantenir aquesta privacitat: escollir vidres opacs, col·locar-hi vinils o afegir-hi cortines per passar-les quan calgui.

Hi ha molts tipus de parets de vidre, i l’elecció dependrà de l’estil decoratiu que busquem. A l’hora de decorar les estances unides per aquestes parets, la divisió transparent podrà servir com a nexe d’unió i permetre que es mantingui el mateix estil a totes dues estances, o bé pot actuar com a separadora d’ambients i servir d’excusa per aplicar estils diferents.

<< tornar