News

Estar al dia de les novetats immobiliàries, de les tendències del sector, així com de les nostres campanyes i serveis al client. És la nostra selecció de notícies sobre el més nou en habitatge.

Febrer 2014 #9

21 novembre, 2017

vivienda_plano_portada

Tot el que has de saber abans de comprar un habitatge sobre plànol

vivienda_planoLa compra d’un habitatge és una decisió important ja que suposa un dels desemborsaments econòmics més grans que realitzarà una persona durant la seva vida. Per això, convé valorar totes les opcions que ofereix el mercat. Entre elles, l’adquisició d’una casa sobre plànol és una alternativa interessant, tot i que convé tenir en compte una sèrie de recomanacions.

Comprar un habitatge abans de que s’hagi iniciat la seva construcció –quan el promotor només disposa dels plànols- ofereix certs avantatges:

Estrenar una casa nova
La compra sobre plànol és una opció atractiva per aquelles persones que desitgin estrenar un habitatge nou. A més, al no estar finalitzada permet, en certa mesura, triar l’immoble que preferim segons mida, alçada, orientació o fins i tot equipaments com terrassa o jardí.

Disseny a mida
Depenent de la fase d’edificació en la que es trobi el projecte i segons les especificacions de cada promotor, la compra sobre plànol permet personalitzar determinats atributs del futur habitatge. Aquest valor afegit respon a un requeriment imperant en el mercat: el client reclama habitatges que s’adaptin millor a les seves necessitats. I un habitatge que encara no estigui construït ofereix la possibilitat de participar en la decisió d’alguns aspectes com la distribució, els materials o els acabats.

Habitatge amb garanties
La compra sobre plànol també ofereix la garantia de compliment d’alguns estàndards d’eficiència i sostenibilitat recollits en el Codi Tècnic d’Edificació. En aquest sentit, el nou propietari pot tenir un coneixement exhaustiu de tots els permisos i certificats corresponents a cada una de les fases de la construcció. Entre ells, la qualificació energètica, obligatòria i que el promotor ha d’entregar al venedor segons el Reial Decret 235/2013.

Possibilitat de revalorització i bonificacions
El client pot negociar amb la promotora un preu de compra tancat. En aquests casos, si el mercat tendeix cap a una evolució a l’alça dels preus, l’habitatge pot anar augmentant el seu valor durant el temps que duri la seva construcció.

A més, a l’inici de la comercialització les promotores acostumen a llançar un determinat número d’habitatges sobre plànol a preus atractius per incentivar les vendes. En aquests casos, el client pot obtenir certes bonificacions.

Flexibilitat en els pagaments
Quan s’ha realitzat la reserva de l’habitatge, el client pot acordar amb el promotor costejar part del preu a través del pagament de quotes mensuals durant la fase de construcció. Això li permet fraccionar el cost i anar avançant part del total. Aquesta pràctica acostuma a oscil·lar entre el 20% i el 30% del preu total, mentre que la quantitat restant s’abona quan s’entreguen les claus de l’habitatge i es firma l’escriptura pública de la compravenda.

Abans de realitzar una compra sobre plànol convé tenir en consideració una sèrie de recomanacions:

No firmar el contracte de compravenda sense haver recopilat tota la informació sobre el promotor i assegurar-se de que disposa de tots els permisos i llicències necessaris per edificar la promoció.
– Comprovar que el promotor ingressa les quantitats que aporta el client en un compte segregat, amb l’objectiu de que els pagaments estiguin protegits; d’aquesta manera, el comprador pot recuperar aquestes quantitats en cas de que la construcció es demori o no es pugui acabar.
– Assegurar-se de que el promotor constitueix un aval pel valor de la construcció, com a mesura preventiva de que tindrà la capacitat financera per acabar l’obra o, com a mínim, de respondre monetàriament mitjançant l’aval si no ho fa.
– Exigir tota la informació sobre el projecte i la promotora oferir-la, com els plànols de la promoció i la memòria de qualitats.
– Pactar penalitzacions pel promotor en cas de no complir amb els terminis d’entrega de les claus.
– Per últim, comptar amb l’assessorament d’un professional expert com a garantia perquè el procés es desenvolupi sense problemes.

Notícies relacionades

Què has de saber si et planteges comprar un habitatge?

Com escollir un habitatge amb totes les garanties?

16 novembre, 2017

portada_ideas_ceramica

Idees perquè la ceràmica realci la decoració del teu habitatge

PORTADA_ceramica_mides-okMáxima versatilitat amb infinites possibilitats estètiques. L’ús de la ceràmica és una de les tendències decoratives més esteses ja que es pot integrar fàcilment a la llar a través d’objectes decoratius i elements constructius. 

La ceràmica és un dels materials més antics que utilitza la humanitat. Al Neolític ja s’utilitzava l’argila per elaborar objectes d’ús quotidià, tot i que sense ornamentació ni esmaltat. Altres civilitzacions, com per exemple la Xina, tenen una tradició que es remunta a 20.000 anys i que es centra en crear peces de ceràmica amb tècniques molt elaborades i amb un objectiu clarament decoratiu.

Actualment, els objectes de ceràmica mantenen una doble funció utilitària i ornamental, i representen un aliat perfecte en l’interiorisme per la seva capacitat d’adaptar-se a tot tipus d’estils i d’habitatges. A continuació, repassem algunes de les tendències més populars de l’ús de la ceràmica a la llar.

Plats per crear collages a les parets

Els plats de ceràmica són perfectes per penjar a parets llises ja que aporten un toc singular als espais. Podem combinar-los amb diferents mides, formes i fins i tot estils per aconseguir un efecte sorprenent. Idealment es recomana disposar-los a la cuina o al menjador de manera que formin un collage colorit.

Els plats de ceràmica es complementen molt bé amb elements de macramé, sobretot en aquells habitatges on predomini una decoració d’estil naïf o rústic.

raw_mides-okCombina la ceràmica amb l’estil raw

L’estil raw és una tendència que utilitza materials naturals (bàsicament la fusta) sense tractar ni embellir. Aquest estil resulta perfecte si el combinem amb elements de ceràmica llisos i d’un sol color, ja que realcen la bellesa de la imperfecció dels materials.

Reutilitzar peces de ceràmica antigues

L’ús d’estris antics de cuina com vaixelles o jocs de cafè de ceràmica poden realçar la decoració de qualsevol estança. Tant si els utensilis són heretats de la família com si s’adquireixen en mercats o en tendes d’antiquari, aquests objectes llueixen en tot el seu esplendor dins de vitrines o sobre d’estanteries i tauletes auxiliars. A més, l’augment de la moda vintage permet barrejar aquests objectes amb altres elements més moderns creant un interessant contrast visual.

cuina_mides-okEl ressorgir de les rajoles hidràuliques

L’ús de la ceràmica a la llar s’ha estès de tal manera que avui dia aquest material s’utilitza fins i tot per crear sòls vistosos o mosaics. Les rajoles hidràuliques, que en un passat s’utilitzaven com a paviments d’habitatges, s’han recuperat i avui dia són una de les tendències decoratives més populars. El seu atractiu, durabilitat i versatilitat juntament amb una gama àmplia de colors i dissenys les fan ideals per crear, per exemple, catifes en passadissos, mosaics a les cuines o sòls en banys.

Notícies relacionades

Idees de decoració amb macramé

Com decorar la teva llar a l’estil cottage

L’espart està de moda: coneix com incorporar aquest material en la decoració de la llar

14 novembre, 2017

Imatge-destacada-Eficiencia-Energetica

Consells per millorar l’eficiència energètica de la nostra llar

Eficiencia-energetica_1La ubicació, la orientació, el tipus d’aïllament o el model d’electrodomèstics amb que està equipat un habitatge són alguns dels factors que influeixen en el seu consum energètic. Però també afecten els nostres hàbits diaris. Per això, et donem deu consells que t’ajudaran a aconseguir una llar més eficient.  

Aconseguir una major eficiència a la nostra llar és el resultat de tenir cura i/o canviar alguns hàbits que acostumem a realitzar diàriament; també aplicar una sèrie de mesures preventives que repassem a continuació:

Eficiencia-energetica_21. Un bon aïllament. El tipus de fusteria dels marcs de les portes i de les finestres influeix en la climatització del nostre habitatge. És a dir, si una casa té tancaments antics convé substituir-los per evitar la fuga de calor i millorar l’aïllament tèrmic aconseguint un estalvi no només energètic sinó també en la factura de la llum (aire condicionat) i/o del gas (calefacció).

2. Finestres amb doble vidre. A més dels tancaments, tenir unes finestres amb doble vidre o doble finestra també ajuda a prevenir les pèrdues de calor i protegir del soroll de l’exterior. Una altra mesura que podem aplicar per millorar la climatització és mantenir durant les hores diürnes d’hivern les persianes apujades i les cortines obertes per aprofitar millor la calor del sol. Per contra, a l’estiu és preferible tenir-les mig abaixades per evitar la calor excessiva a l’interior de l’habitatge.

3. Canonades i calderes en bon estat. És important realitzar inspeccions periòdiques de les canonades de distribució de calefacció, aigua i gas per evitar fugues o desperfectes. D’altra banda, els sistemes de caldera per condensació consumeixen entre un 30% i un 50% menys que les convencionals. Aquesta modalitat redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle perquè s’aprofita l’energia de la calor continguda en el vapor d’aigua. Tot i així, les calderes amb sistemes de producció centralitzada són les més eficients perquè permeten que l’aigua, una vegada escalfada, s’emmagatzemi en un tanc acumulador aïllat pel seu ús posterior, evitant així que contínuament s’encengui i s’apagui la caldera.

4. Aixetes correctes. Les fugues i els degoteigs de les aixetes poden suposar una gran pèrdua d’aigua. Per aquest motiu es recomana revisar-les i substituir-les per exemple per nous sistemes de polsador, o amb termòstat per regular l’aigua més fàcilment i així evitar deixar l’aixeta oberta inútilment fins aconseguir la temperatura desitjada. Els capçals de dutxa de baix consum gasten la mitat d’aigua i per tant d’energia. També cal recordar que una dutxa consumeix molta menys aigua i energia que una banyera.

Eficiencia-energetica_35. La temperatura ideal. Igualment és important que els radiadors tinguin un termòstat per ajustar la temperatura i no consumir energia de més. Segons l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), adscrit al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, la temperatura màxima en l’interior d’un habitatge a l’hivern ha d’oscil·lar entre els 19º i 21º C i per cada grau de més o de menys, el consum d’energia al nostre habitatge augmenta un 7%. A l’estiu, en canvi, la temperatura ideal a l’interior de casa no ha de sobrepassar els 24-25º C.

Eficiencia-energetica_46. Bombetes de baix consum. L’ús de leds i llums de baix consum proporcionen un consum menor. També les llums automàtiques amb sensor (molt útils en habitatges grans) són la solució per no deixar-nos-les enceses, a més de ser molt còmodes i contribuir a la seguretat de la nostra llar ja que s’activen a través d’un sistema de presència.

7. Electrodomèstics amb qualificació A++. Escollir electrodomèstics amb qualificació A++ significa pagar un preu una mica més elevat, però a llarg termini l’estalvi energètic és significatiu. Els electrodomèstics que consumeixen més energia són, en aquest ordre, el frigorífic, la televisió, la vitroceràmica (cuina elèctrica) i la rentadora.

8. Desconnectar els dispositius si no s’utilitzen. No s’aconsella deixar els dispositius electrònics en repòs o mode stand by. Especialment la televisió, ja que pot arribar a consumir fins el 15% més que en condicions normals. La incorporació de regletes amb interruptor és una opció recomanable si volem apagar completament tots els dispositius connectats a una mateixa xarxa elèctrica. Desendollar cafeteres o carregadors de mòbils dels interruptors quan no els necessitem també són gestos correctes per estalviar energia.

Eficiencia-energetica_59. Rentar la roba a baixa temperatura. És més eficient rentar la roba amb aigua freda o a baixa temperatura, aprofitar al màxim la càrrega i escollir programes de mitja càrrega i cicles de rentat curts. No hem d’utilitzar més detergent del que recomanen els fabricants ja que la rentadora haurà de treballar més per eliminar-lo. A més, aprofitar el sol per assecar la roba en comptes de l’assecadora també ajuda a reduir el consum energètic de la nostra llar.

10. Materials aïllants. Finalment, l’ús de materials aïllants com teixits sintètics, panels de fibres en divisions interiors, maons reciclats de vidre o plàstics, o panels de fusta contralaminada propicia que no hi hagi pèrdues de calor i ajuda a estalviar en el consum energètic de la llar.

Notícies relacionades

Com estalviar energia en una comunitat de veïns

Aspectes clau en el certificat d’eficiència energètica

Com és una casa amb eficiència energètica?

 

 

 

 

9 novembre, 2017

portada

Una vil·la espectacular a Port d’Andratx, candidat a millor habitatge del món

EAGLES 08La casa “Where Eagles Dare”, obra del despatx Gras Arquitectos, ha estat seleccionada al World Architecture Festival (WAF) per aconseguir la distinció de millor vil·la del món. Es tracta d’un impressionant habitatge unifamiliar situat al Port d’Andratx.

El seu emplaçament privilegiat, al cim d’un turó a primera línia de mar, no només ha motivat el nom d’aquest projecte singular, “Where Eagles Dare” (El niu de l’àliga) sinó que també ha condicionat la construcció de l’edifici i la urbanització del seu espai del voltant. Un conjunt que es postula com ferm candidat per obtenir el guardó a la categoria de Vil·la al World Architecture Festival (WAF) d’enguany.

EAGLES 02

Maximitzar les vistes panoràmiques

El plantejament estructural de la casa es basa en aprofitar al màxim unes vistes panoràmiques de 360º. També en crear un habitacle que protegeixi de l’exterior i garanteixi la intimitat dels seus habitants. El resultat és un magnífic habitatge “suspès” a la part alta de la muntanya, relativament apartat i que gaudeix de la privacitat sense renunciar a unes vistes espectaculars del mar i de la muntanya del Port d’Andratx a Palma de Mallorca.

EAGLES 04

Disseny simple però efectiu

L’accés a l’habitatge es realitza a través d’una plaça pavimentada amb pedra local i d’inspiració mediterrània. L’exuberant vegetació que envolta aquest accés amaga una mica la casa i la protegeix de les mirades de l’exterior. Aquest original accés fusiona l’exterior amb l’interior de la vil·la en un gran saló obert. També a l’exterior, on es troba una piscina d’efecte infinit amb vistes al mar.

EAGLES 07

‘L‘àguila’ o primer pis

Les dues plantes de l’habitatge estan connectades per un ascensor de vidre i una escala flotant que, com a eix vertebrador, permet unir la planta baixa –amb les seves àrees d’estar i cuina- amb la primera planta on es troben les habitacions, totes elles amb terrassa. Aquesta és la zona de la casa que sobresurt per sobre del turó, i això aporta unes millors vistes. La seva arquitectura crea un efecte sorprenent, com si es tractés d’una ‘àguila’ que vola.

EAGLES 14

Caràcter mediterrani

El disseny del jardí, amb una forta pendent i inspirat en les terrasses mallorquines o bancals, s’ha revestit de pedra local, oliveres, lavanda, romaní i altres plantes. A part de la seva vegetació local, aquestes terrasses es converteixen en miradors privilegiats sobre el paisatge mediterrani de l’entorn. Fins i tot el soterrani de l’habitatge està construït amb la mateixa pedra que la muntanya, amb el que també s’aconsegueix un efecte de fusió visual amb el seu paisatge immediat.

EAGLES 05

Arquitectura sostenible

En el disseny d’aquesta casa s’ha tingut en compte un altre tipus de connexió amb l’entorn: l’ús d’estàndards sostenibles en la seva construcció com per exemple la utilització d’un aïllament passiu, d’aigua de pluja pel rec o la construcció de façanes ventilades. La inclusió de models ecològics en el dissenys de vil·les com en aquest cas va ser precisament un dels atributs que més es va valorar a l’hora de premiar la millor casa de l’any en l’edició del Word Architecture Festival de l’any passat, un guardó que va obtenir la Casa MM situada a Palma de Mallorca.

Fotos  © José Hevia

Notícies relacionades

La millor casa del món es troba a Espanya

Cases integrades a la naturalesa

7 novembre, 2017

Imatge-destacada-Solvia-Stores

Raons per acudir a les Solvia Stores quan es necessita comercialitzar un habitatge

Torrejon_837x436Gestionar adequadament la compra, venda o lloguer d’un immoble no és una tasca fàcil. Per això, Solvia posa a disposició dels seus clients les Solvia Stores, un espai on professionals immobiliaris proporcionen l’assessorament i l’ajuda necessaris durant tot el procés de compravenda o lloguer d’un habitatge.

Solvia ha reestructurat la seva xarxa comercial obrint tendes físiques en tot el territori espanyol. Actualment, la companyia compta amb Solvia Stores a Andalusia, Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya, Astúries, Murcia, País Basc i Balears. D’aquesta manera, Solvia pretén complementar la seva estratègia comercialitzadora amb presència física al carrer, però també respondre a la inquietud que te la companyia per estar més a prop dels seus clients.

Solvia-Stores_3_837x436Quins serveis ofereixen les Solvia Stores?

Les Solvia Stores són un centre integral d’intermediació basats en l’atenció individualitzada. Una aposta pel servei proper i personalitzat al client, de la mà de l’assessor personal.

Des de l’inici de la cerca fins a la formalització de la venda o quan el client trobi aquell habitatge que necessita, un grup d’assessors personals experts i coneixedors de les particularitats del mercat l’acompanyen en tot moment oferint un servei pròxim, de qualitat, i treballant amb les eines que promouen un procés eficaç i que compleix amb totes les garanties.

Tot això amb l’aval d’una marca consolidada i reconeguda, amb visibilitat en portals i una àmplia cobertura comercial.

Si desitges conèixer tot el que Solvia pot fer per a tu clica aquí.

Notícies relacionades

Beneficis de vendre una casa amb assessor personal

10 raons per les quals és important acudir a un assessor immobiliari

Solvia t’ajuda a comprar, però també a vendre i a llogar la teva llar

2 novembre, 2017

Imatge-destacada-Decoracio-Musica

Idees per decorar la teva llar amb elements musicals

Portada musical_mida-okLa música aplicada a l’univers domèstic ofereix múltiples possibilitats decoratives. A més, és un recurs que podem incorporar fàcilment a qualsevol ambient de la nostra llar aportant-li una perfecta harmonia.

Musica capcaleraTant si ets un melòman com un apassionat de la música en general, amb aquests senzills consells podràs plasmar la teva afició a qualsevol racó de casa teva.

Acords a la paret

Les parets de la teva llar poden convertir-se en un llenç ideal per crear un pentagrama vistós. Des de papers pintats a il·lustracions o vinils, tens moltes opcions per omplir d’acords qualsevol espai de la teva llar. Si el teu llit no disposa de capçal una bona opció és utilitzar adhesius en formes de nota per crear una bonica partitura al dormitori.

Si ets fan d’un artista o grup de música fins i tot pots incloure la lletra de la teva cançó favorita a les parets del saló. Aquest recurs llampant aportarà personalitat a l’habitació i serà el reclam perfecte per iniciar converses quan celebris dinars o reunions amb amics.

Musica_3_mides okDispositius que també decoren

Si ets dels que recorren a sistemes sofisticats de so i àudio per reproduir música a casa, has de saber que el mercat ofereix una gran varietat de tipologies i dissenys d’altaveus i reproductors. Tot i així, sempre cal saber escollir aquells dispositius que encaixin millor amb l’estil i el mobiliari de l’habitació on els instal·larem.

Els més nostàlgics poden decantar-se per tocadiscs antics o noves edicions que encaixaran a la perfecció en habitatges on predomini l’estil vintage.

Teixits amb motius musicals

Els coixins, catifes o roba de llit també poden impregnar-se de motius musicals. Tot i que es recomana no saturar els estampats dels tèxtils i sempre combinar-los amb tapissos o parets monocromàtiques.

L’auge del vinil

Els discs de vinil no només s’han recuperat per reproduir música sinó que també com a propostes originals per decorar la llar. Pots emmarcar-los i penjar-los a les parets per omplir de color les habitacions. També pots reciclar-los i usar-los com a estalvis o sotacopes.

Musica_2_mida-okInstruments com a protagonistes

Si toques un instrument com la guitarra, el saxo, el violí o el piano pots dotar-lo de protagonisme situant-lo en un lloc destacat del saló o del dormitori. Amb aquesta elecció no només tindràs l’instrument sempre a mà, sinó que aportaràs un aire bohemi a l’habitació.

I pels més manetes el reciclatge també és una opció interessant per donar una segona vida als instruments antics que ja no utilitzis. Per exemple, les cordes de la guitarra poden convertir-se en penjadors per subjectar fotografies i un estoig vell en un curiós boteller per emmagatzemar ampolles de vi.

Notícies relacionades

Col·leccions que decoren la teva llar

Torna l’estil Memphis

Half painted, pintar a mitges la teva llar està de moda