News

Estar al dia de les novetats immobiliàries, de les tendències del sector, així com de les nostres campanyes i serveis al client. És la nostra selecció de notícies sobre el més nou en habitatge.

Febrer 2014 #9

22 febrer, 2018

Cases giratòries: un nou concepte d’habitatge eficient

L’arquitectura avança cap a models d’habitatges cada vegada més sostenibles. Un exemple d’aquests nous plantejaments són les cases giratòries, amb un disseny que permet aprofitar al màxim les condicions de l’entorn i la llum solar.

Les últimes tendències en l’àmbit de l’arquitectura i l’habitatge estan cada vegada més lligades a l’eficiència energètica. Les cases passives i els edificis de consum d’energia gairebé nul són alguns dels projectes que el sector està impulsant en aquesta matèria, però no són els únics. A aquestes innovadores propostes se’ls sumen ara les cases giratòries, un nou concepte d’habitatge sostenible que aposta per l’estalvi energètic de la llar. A continuació, analitzem com són aquest tipus de cases i els beneficis que aporten als seus habitants.

Disseny avantguardista i sostenible
El tret diferencial d’aquest tipus d’habitatges és que disposen d’una estructura giratòria que roda sobre un mateix eix de manera que permeten aprofitar al màxim la llum solar aconseguint fins a un 70% de l’estalvi energètic. Els materials que s’utilitzen en aquests desenvolupaments són diversos, des de la fusta al metall. A més, al construir-se sobre una plataforma o pedestal giratori, aquests habitatges eviten el contacte amb el terreny i prevenen millor la humitat. En el seu interior, les cases giratòries disposen d’un disseny confortable i vistes circumdants des de totes les habitacions. El seu disseny i construcció permeten estalviar en la climatització del seu interior, en la il·luminació i refrigeració, sumant-se així a la tendència de l’arquitectura sostenible que fomenta el baix consum energètic de les llars.

Gir intel·ligent
Els primers habitatges giratoris funcionaven amb un sistema mecànic però els avanços tecnològics han permès integrar sistemes intel·ligents que permeten programar la rotació a través de la domòtica. D’aquesta manera, l’usuari de l’habitatge té el control del gir i pot ajustar-ho per aconseguir un major o menor impacte als raigs solars. Es pot programar fins i tot l’orientació d’una única habitació cap al paisatge que es triï, o bé que una estança segueixi la trajectòria solar tot el dia.

Envoltades de llum solar
Les cases giratòries estan exposades a la llum natural en tota la seva construcció. Encara que no totes les parets siguin exclusivament circulars, la rotació de la casa sobre el seu propi eix permet que l’habitatge rebi llum solar en tot moment sobre la seva superfície. Com en el cas de l’arquitectura passiva, que es basa en l’aprofitament de l’energia solar per aconseguir temperatures agradables i constants a l’interior dels habitatges, les cases giratòries obtenen energia mitjançant la llum solar que reben i això les situa en l’àmbit de les edificacions eficients.

Energia en el seu interior
Un dels principals avantatges d’un habitatge giratori és que té menys superfície de construcció (de terra i parets), ja que la seva planta circular i la seva forma corba eviten els espais residuals de les cantonades, per tant, s’aconsegueix un estalvi en materials de construcció. Un habitatge amb menys superfície exposada a les condicions climàtiques exteriors facilita una major conservació de la temperatura i d’energia en el seu interior.

Vent sense impacte
Les construccions giratòries exposades en 360º també afavoreixen que el vent circuli amb naturalitat al seu voltant per superfícies corbes, sense xocar ni quedar atrapat en les cantonades d’estructures rectangulars. Per tant, l’impacte fred en l’habitatge és menor.

Acústica adequada
Els habitatges giratoris completament circulars aconsegueixen una bona acústica en el seu interior. La seva forma corbada suavitza i esmorteeix el so procedent de l’exterior, molest i perjudicial per a la salut i proporciona benestar per als seus habitants.

Fotos ©Sunhouse360

Notícies relacionades

10 cases que voldràs visitar i fotografiar

Els edificis de consum d’energia gairebé nul proliferen a Espanya

6 tendències en arquitectura i habitatge

Claus de l’arquitectura passiva

Cases que s’adapten a l’entorn per estalviar energia

20 febrer, 2018

Idees de decoració per la teva casa de muntanya

Descobreix quines són les claus essencials perquè la teva casa de muntanya adquireixi més personalitat i estil.

L’ús de la fusta com a material indispensable, l’encant de les bigues vistes i l’autenticitat de les parets i terres de pedra o fang cuit, es converteixen en els elements imprescindibles que mai poden faltar a la decoració d’una casa de muntanya. Si a més pares atenció a la decoració i als detalls, aconseguiràs dissenyar espais més acollidors i confortables per gaudir d’aquest tipus d’habitatges especialment durant la temporada d’hivern.

Mobiliari reciclat
Atreveix-te a donar una nova oportunitat a aquells mobles antics oblidats a les golfes, decapa’ls en tons més clars i lluminosos perquè resultin visualment més lleugers. Transforma l’aparença de la vella còmoda canviant els tiradors per peces més actuals amb les que aconseguiràs renovar el seu aspecte de manera senzilla i econòmica.
Les peces recuperades i restaurades es convertiran en les teves grans aliades per decorar la teva casa de muntanya: una antiga porta o una reixa de ferro tornejat pot transformar-se en una original capçalera de llit o uns baguls o maletes de brocanter reconvertits en tauletes de nit, per exemple, convertiran el teu dormitori en un espai més acollidor i amb caràcter.

Tèxtils imprescindibles
Si els tèxtils –cortines, coixins, jocs de llit, plaids i mantes, etc.– són un tipus d’element indispensable en qualsevol decoració, a les cases de muntanya adquireixen un protagonisme essencial. A la sala d’estar, afegeix coixins flonjos i mantes de punt gros de fabricació artesanal perquè puguis gaudir de la calidesa que aporten aquest tipus de complements. Amb acabats i colors naturals o estampats botànics i florals, una de les tendències del moment, aconseguiràs que l’espai resulti més acollidor. Pel dormitori, vesteix el teu llit amb jocs de llit complets, multitud de capes i coixins, especialment durant els mesos més freds de l’any; comptaràs amb una habitació més confortable. Si vols que el teu dormitori respiri un aire més romàntic penja un dosser o mosquitera al sostre; amb aquest senzill detall el sostre aconseguirà més presència, multiplicant la bellesa de les bigues originals.

Elements de tall contemporani
Fins i tot a les cases de muntanya, amb el seu aire rústic encantador, pots aplicar elements d’estil actual amb els que aconseguiràs afegir identitat a l’espai. Escull alguna peça contemporània per decorar la teva sala, una butaca de disseny o una catifa de tall actual en un entorn especialment rústic, al costat del foc acollidor, la calidesa de la fusta o la textura dura de la pedra, per crear un joc de contrastos carregat de personalitat i estil. Dissenya un menjador únic combinant-lo amb una taula rústica, amb un sobre de fusta gros sense polir i afegeix cadires d’estil contemporani al voltant. Icones del disseny mobiliari del segle XX t’ajudaran a crear una zona de menjador singular sense perdre el caràcter de l’entorn, eminentment rústic.


Les cuines funcionals també són ideals a les cases de muntanya. Atreveix-te a utilitzar dissenys i materials contemporanis a la teva cuina per crear un joc de contrastos molt afavoridor: combina elements de fusta amb superfícies ultra-compactes, colors atrevits i contrastats, amb el blanc i negre com a grans protagonistes i accessoris luxosos, en acabats materialitzats com el coure o el daurat, per grifaries, aigüeres o tiradors de caixons i portes d’armaris. Finalment, en quant als materials, arrisca’t i introdueix també superfícies que contrastin amb els elements estructurals originals: la combinació d’un paviment de fusta massissa amb un element polit t’ajudarà a dissenyar un espai exclusiu i molt singular.

Detalls amb encant
En una casa de muntanya no poden faltar els complements naturals; alguns cistells de ratà o vímet, vaixelles de ceràmica de fabricació artesanal, grans gerros de vidre reciclat o porta espelmes de ferro i zinc, entre altres propostes, t’ajudaran a dissenyar la teva casa de muntanya amb més estil.

Notícies relacionades

Com decorar la teva casa per fer-la més càlida a l’hivern

Com donar una vida nova a una casa rural

Com decorar la teva llar a l’estil cottage

5 propòsits per decorar la teva llar el 2018

15 febrer, 2018

Quins aspectes cal destacar quan es ven una casa

A l’hora de vendre una casa a més de detallar el preu, els metres quadrats o el nombre d’habitacions, també es recomana oferir informació d’aquells aspectes de l’habitatge que el puguin fer encara més atractiu per a possibles compradors.

Un dels passos previs a la comercialització d’un habitatge consisteix a detectar els punts forts de l’immoble i saber-los mostrar de forma rellevant perquè captin l’atenció de clients potencials. Els assessors personals de Solvia poden ajudar-te en aquest procés amb un servei diferencial en la visita aportant tota la seva visió experta del mercat per identificar els elements més atractius de l’habitatge.

Atributs diferencials
Si la casa compta amb característiques especials que diferencien d’altres habitatges que s’estan comercialitzant és important que els identifiquem i potenciem de cara a despertar l’interès de possibles clients. Per exemple, si l’habitatge disposa d’una cuina àmplia, potser resulta interessant per una família amb nens. Si compta amb un aparcament a la mateixa finca, pot ser un punt a favor per a persones que requereixin de vehicle propi per desplaçar-se al treball. Una terrassa amb vistes pot ser un dels requisits més demandats en zones de platja o un ampli equipament comunitari un altre punt a favor.

Materials i equipament
Els materials amb què està construït i equipat l’habitatge també poden ser un punt a destacar a l’hora de vendre’l. Doble vidre per aïllar del soroll exterior, terres de parquet per protegir del fred, armaris encastats o una cuina moblada són elements que potencien el valor de l’immoble i que poden atraure a possibles compradors. D’altra banda, si es tracta d’un habitatge energèticament eficient també es recomana destacar-ho.

Climatització
Un altre aspecte que podem ressaltar són els sistemes de climatització de la casa, per exemple, si l’habitatge disposa d’aire condicionat, calefacció, humidificador o qualsevol altre dispositiu. També és aconsellable destacar si aquests sistemes són eficients i fomenten l’estalvi energètic de la llar.

Distribució i orientació
Més enllà dels aspectes bàsics com els metres quadrats i el nombre d’habitacions o banys, també convé aportar dades extres sobre la distribució i l’orientació de la casa que seran d’interès per a possibles clients. Per exemple, si es tracta d’un habitatge amb espais polivalents pot resultar molt interessant per persones que treballen des de casa. En el cas d’un habitatge compartimentat però que pugui transformar-se amb facilitat també pot resultar interessant especificar-ho. Pel que fa a l’orientació, podem facilitar dades sobre la ventilació i lluminositat de l’habitatge.

Situació i serveis
La ubicació és un altre de les dades bàsiques, però els serveis pròxims a l’immoble també poden resultar interessants pels clients que estan buscant un habitatge en una zona concreta. En aquest sentit, podem ressaltar les comunicacions i accessos, els serveis pròxims com per exemple comerços, centres sanitaris, escoles o la xarxa de transports.

Quan et disposis a vendre l’habitatge a més d’identificar tots aquests aspectes que reforçaran la seva comercialització, també hauràs d’adequar-lo perquè puguis mostrar-lo en les millors condicions. Recorda també que per iniciar el procés es requerirà tota la documentació legal i tècnica relativa a l’immoble.

Notícies relacionades

Què has de valorar si et planteges vendre un habitatge

Quins passos has de seguir abans de posar la teva casa en venda

Consells per millorar l’eficiència energètica de la nostra llar

Raons per acudir a les Solvia Stores quan es necessita comercialitzar un habitatge

13 febrer, 2018

Com habilitar una terrassa per aprofitar-la a l’hivern

Amb aquests consells sabràs com adequar la terrassa de casa teva per poder gaudir d’ella durant els mesos més freds de l’any.

L’arribada de l’hivern i la baixada de temperatures no tenen perquè convertir-se en inconvenients per gaudir al màxim de la teva terrassa. T’expliquem quines són les millors solucions perquè puguis aprofitar els càlids raigs de sol del migdia, gaudir d’una tassa de te a la terrassa o organitzar un dinar o sopar plàcidament amb els amics.

Tancaments i tendals
Una bona opció és instal·lar un tancament mòbil que et permeti aïllar la terrassa durant l’hivern i obrir-la quan arribi el bon temps. Es tracta d’un tipus d’instal·lació que ajuda a mitigar el vent molest i fred propi d’aquesta estació. Els dissenys autoportants –amb braços articulats i sense tancaments als costats– et permetran modificar la seva ubicació, ajustant-los a les teves necessitats, en funció de l’estació i temperatura exterior. Instal·lar un tendal o una pèrgola t’ajudarà a crear un espai semi tancat que també reduirà l’impacte de les baixes temperatures.

Calefacció exterior
Si vols gaudir de les millors vetllades al voltant d’una taula exterior amb la teva família i amics pots col·locar una xemeneia o una estufa exterior, una solució pràctica i efectiva perquè puguis aprofitar al màxim la teva terrassa fins i tot quan fa fred. Trobaràs diferents tipus d’estufes per exterior. Les estufes de bioetanol, ideals per terrasses de tall contemporani, són una de les propostes més sofisticades, especialment per disseny i prestacions, ja que el bioetanol és net, ecològic i molt econòmic. Les estufes de gas exterior (de gas butà o propà) són ideals per a tot tipus de terrassa i tenen un abast aproximat de 20 m2  proporcionant la suficient calor a la teva sala d’estar o menjador. Si et decideixes per les estufes halògenes, el seu abast és d’uns 10 m2, consumeixen menys que les de gas i tenen amb una potència superior.

Plantes d’hivern
Una terrassa amb plantes sempre resultarà més acollidora i alegre però a l’hivern cal escollir espècies adequades a les baixes temperatures. Les prímules i pensaments afegiran color a la teva terrassa ja que floreixen durant els mesos d’hivern i suporten molt bé les baixes temperatures i les gelades. El gessamí, una planta enfiladissa espectacular i molt aromàtica, també aguanta molt bé el fred, especialment la varietat trachelospermo jasminoides que és de fulla perenne. L’heura, molt resistent a les baixes temperatures, és vigorosa i perfecta com a planta enfiladissa frondosa, mentre que les palmeres, la iuca, la whasingtonia robusta o palmera mexicana i la palmera excelsa o trachycarpus fortunei resisteixen també les baixes temperatures.

Tèxtils i complements
Els tèxtils són elements decoratius indispensables per a qualsevol tipus de decoració, tant per l’interior com per l’exterior. Utilitza’ls especialment a l’hivern per afegir calidesa i confort també a la teva terrassa. Si vols deixar-los sempre a l’aire lliure, sense preocupacions, decanta’t per teixits que siguin apropiats per l’ús exterior com catifes o coixins decoratius vinílics, acrílics o de PVC, perquè suportin de forma adequada les inclemències del temps; trobaràs models de dissenys molt actuals, amb acabats que simulen tot tipus de teixits naturals i estampats de tendència.
De forma puntual, pots decorar la teva terrassa amb alguns elements tèxtils d’interior, per gaudir encara més de la calidesa que transmeten aquest tipus de complements; les catifes i plaids de textures agradables com la llana, el vellut o pèl sintètic et permetrà sentir-te més abrigat en un entorn més agradable. I si tens un moble auxiliar amb capacitat d’emmagatzematge com un bagul o banc abatible utilitza’l per guardar-los còmodament perquè no es facin malbé.

Il·luminació de nit
Quan caigui la nit, no t’oblidis de les espelmes, un complement imprescindible per crear una atmosfera tènue i acollidora, perfecte també per decorar els espais a l’aire lliure. Afegeix fanalets o garlandes decoratives d’exterior perquè la teva terrassa llueixi de forma impressionant a l’hivern.

Notícies relacionades

Com decorar la teva casa per fer-la més càlida a l’hivern

Com preparar el teu jardí o terrassa per a la tardor

Prepara la terrassa per al bon temps

5 propòsits per decorar la teva llar el 2018

Quina és la millor xemeneia per a la teva llar?

8 febrer, 2018

Solvia preveu que la compravenda d’habitatge seguirà creixent el 2018

El mercat de l’habitatge mantindrà la seva dinàmica positiva el 2018. La previsió de Solvia per l’exercici actual és que el nombre de compravendes d’habitatges arribin a les 565.000 unitats, el que suposa un increment del 7,2% respecte a 2017.

Tal i com constaten les dades recollides en el quart informe de tendències Solvia Market View, des de que el 2013 el nombre de compravendes d’habitatge a Espanya es va situar a mínims (300.000 transaccions), s’ha produït un increment de les operacions del 50% en només tres anys, per tancar 2016 al voltant de les 450.000 transaccions.

Davant d’aquest escenari, el departament d’anàlisis de Solvia estimava per 2017 que les transaccions d’habitatges arribessin a les 500.000 unitats, unes xifres que, a falta de fer-se públiques les dades oficials, Solvia estima que es superin aquest any.

Concretament la previsió de Solvia per 2018 és que les vendes totals arribin a les 565.000 unitats, que representa un creixement del 7,2%. En aquest sentit, es preveu un volum de compravendes similar al registrat el 2008 quan es va arribar a les 564.000 transaccions.

Segons Solvia Research, l’increment de les transaccions d’habitatge bàsicament està motivat per tres factors: la recuperació econòmica, la creació d’ocupació i els tipus d’interès baixos.

El departament d’anàlisis de Solvia també destaca que el 2018 les transaccions d’habitatges d’obra nova creixeran un 26%, tot i que no superaran les 56.000 unitats degut a la falta de producte. El mercat de segona mà, per la seva part, se situarà entorn a les 508.000 unitats seguint una marcada tendència ascendent des de 2013.

Finalment, pel que fa a les estimacions per comunitats autònomes, Solvia Research preveu que les regions més dinàmiques seran Madrid, Catalunya, Andalusia i la Comunitat Valenciana.

Notícies relacionades

Com es comportarà la compravenda d’habitatges en els pròxims anys?

Com es comportarà el mercat de l’habitatge durant els propers anys?

Com ha evolucionat el preu de l’habitatge el 2017?

6 febrer, 2018

Solvia Stores El Campello

En primera persona: coneix la Solvia Store de El Campello

Solvia Stores El CampelloSolvia compta amb diverses tendes a la província d’Alacant, entre elles, la Solvia Store de El Campello. Aquesta Store es troba en una de les artèries comercials i turístiques més importants de la localitat i ofereix serveis d’intermediació immobiliària a tots aquells clients que necessiten comprar, vendre i/o llogar un habitatge amb Solvia al municipi.

Com a professional del sector, José Manuel Olmedilla sempre havia sentit la necessitat de treballar amb els criteris de gestió més moderns i innovadors i, definitivament, va arribar a la conclusió que el projecte Solvia Store era la millor manera de posicionar el seu negoci immobiliari de la resta d’empreses que es dediquen a la intermediació. Per això, va decidir apostar pel model de franquícia de Solvia.

La Solvia Store del Campello es va inaugurar el 2016 i per a José Manuel ha aconseguit una cosa molt difícil de fer: convertir a tots els integrants de l’empresa que gestionava anteriorment en subjectes actius, és a dir, tots els assessors aporten valor al negoci optimitzant els processos i oferint un servei de màxima qualitat als clients que volen comprar, vendre o llogar un habitatge a El Campello amb Solvia.

Solvia Stores El Campello oficina

El mercat immobiliari de El Campello és molt dinàmic, un fet que obliga a estar molt atent a les oportunitats. Tot i que el municipi es troba en una zona de costa –fet que podria incitar a pensar que les vendes estan sotmeses a una estacionalitat concreta– la demanda en aquesta zona no només es concentra en determinats mesos de l’any. Al contrari, l’excel·lent climatologia de El Campello fa que els clients s’interessin a fixar no només una segona residència sinó també la seva llar habitual al municipi.

Xalet en venda a Solvia Store El Campello

Xalet en venda a Solvia Store El Campello

José Manuel afegeix que els clients que visiten la Solvia Store comencen a percebre que és un bon moment per comprar un habitatge i que, entre les seves principals inquietuds, destaca conèixer al detall els costos associats a la compravenda d’un habitatge. En aquest sentit, els professionals de la Solvia Store de El Campello vetllen per oferir el millor assessorament possible; acompanyant en tot moment als clients, resolent aquests i altres dubtes que puguin sorgir durant el procés de compra i/o venda d’un immoble.

Notícies relacionades

Raons per acudir a les Solvia Stores quan es necessita comercialitzar un habitatge

Franquícies Solvia, un nou model d’intermediació immobiliària