News

Estar al dia de les novetats immobiliàries, de les tendències del sector, així com de les nostres campanyes i serveis al client. És la nostra selecció de notícies sobre el més nou en habitatge.

Febrer 2014 #9

19 setembre, 2017

destacada_weimar

Els habitatges de la Bauhaus, Patrimoni de la Humanitat

bauhaus_weimarLa Bauhaus, un dels moviments arquitectònics i artístics més rellevants del segle XX, ha estat novament reconeguda per la UNESCO. Si en 1996 l’escola i els seus “Llocs de Weimar i Dessau” -grups d’edificis i monuments situats a ambdues ciutats- van ser declarats Patrimoni de la Humanitat, aquest any s’hi ha sumat l’edifici de l’Escola de la Confederació de Sindicats d’Alemanya (ADGB) a Bernau.

L’arquitectura moderna, l’estandardització i industrialització dels habitatges i part del disseny tant de mobiliari com d’interiors tenen les seves bases a l’escola Bauhaus. El moviment fundat per Walter Gropius el 1919 i que va continuar amb Hannes Meyer i Mies van der Rohe, ha deixat una petjada que es reconeix clarament en l’arquitectura actual. Molts dels edificis de nova construcció segueixen al peu de la lletra les directrius constructives d’aquesta escola alemanya que tenia com objectiu reunir a professionals de diferents àmbits com l’artesania, l’enginyeria o l’arquitectura per crear un estil d’habitatges on coexistissin les zones privades i els espais públics.

escuela_artes_oficios_weimar

Minimalisme, senzillesa i disseny al servei de la funcionalitat: aquests són els tres trets distintius dels habitatges de l’escola Bauhaus. A més, per abaratir costos i democratitzar els productes, es va optar per l’estandardització dels objectes i les edificacions, una premissa que persisteix en els processos constructius actuals.

El concepte d’habitatge total proposat per la Bauhaus persegueix facilitar la vida a les persones que habiten en una casa on tots els seus elements estan dissenyats per acomplir una funció específica. Per exemple, les estructures s’orienten buscant la llum natural a través d’amplis finestrals. També són funcionals les peces de mobiliari ideades per exemple per Mies Van de Rohe o Gropius: mobles ergonòmics formats per tubs de ferro, alumini, cristall o plàstic inusuals en aquella època però que formen part ja de les nostres llars.

Nova incorporació al llistat de la UNESCO

Aquest any, l’Escola de la Confederació de Sindicats d’Alemanya (ADGB), també coneguda com l’escola Meyer-Wittwer, s’ha sumat al Patrimoni de la UNESCO. Construïda entre 1928 i 1929 i exemple paradigmàtic de l’arquitectura funcional de la Bauhaus, aquesta escola està composta per diversos edificis relacionats, però estructuralment separats formant una “Z”. Amplis passadissos orientats a les façanes pels quals entra la llum natural a través de grans vidrieres, serveixen de conductors als dormitoris dels alumnes. Les habitacions, amb capacitat per a deu llits, estan distribuïdes en quatre blocs amb tres plantes cadascun, establint així un nexe per a les relacions socials. En l’actualitat, l’escola acull cada estiu a estudiants de postgraus i artistes que volen entre les seves parets adquirir coneixements i nodrir-se in situ de l’essència de la Bauhaus.

sindicato_baumer

Notícies relacionades

Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona: 30 anys de la reconstrucció d’una icona de l’arquitectura moderna

Le Corbusier i l’arquitectura moderna

 

 

18 setembre, 2017

capana_septiembre_portada

‘El Pla de Venda Personalitzat de Solvia’ protagonista de la nova campanya

capana_septiembre_video

Amb l’objectiu de potenciar el seu model immobiliari, Solvia ha llançat una nova campanya estratègica de comunicació focalitzada en les Solvia Stores i en els serveis d’intermediació a clients que desitgin vendre el seu habitatge amb Solvia. Aquesta campanya pretén reforçar el servei diferencial, professional i personalitzat que Solvia ofereix als seus clients. També segueix construint el concepte de ‘La Immobiliària Total’.

La nova campanya ‘Et presentem la nostra forma d’ajudar-te a vendre millor la teva casa: El Pla de Venda Personalitzat de Solvia’ promou la proposta de valor de la companyia amb els seus clients que destaca pel seu assessorament expert i professional; el seu potencial de visibilitat dels immobles que comercialitza, arribant a milers de persones cada dia, i la seva capacitat tecnològica i d’innovació contínua.

Coneix la campanya

La figura de l’Assessor Personal segueix estant present en aquesta nova onada de comunicació i recull els valors d’expertise i professionalitat que Solvia aporta a tots aquells clients que desitgin comprar i alhora també vendre el seu habitatge amb la companyia.

En aquesta nova campanya, Solvia ha utilitzat el recurs creatiu de l’escaparatisme per il·lustrar la seva xarxa de Solvia Stores, les tendes a peu de carrer amb les que la companyia pretén estar encara més a prop dels seus clients. Pots veure tots els anuncis de televisió de Solvia al canal de YouTube.

Notícies relacionades

Solvia llança la seva nova campanya ‘Ens importen totes les teves preguntes’

Mètode Solvia, protagonista de la nova campanya

Solvia estrena nova web

14 setembre, 2017

divorcio_destacada

Què passa amb l’habitatge en cas de separació

divorcio_portadaSegons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) l’any 2016 es van separar més de 120.000 parelles a Espanya. A aquesta xifra caldria sumar també totes aquelles separacions de parelles que no estaven inscrites en el Registre Civil. En aquest context, quan es produeix la ruptura una de les qüestions que afloren és què fer amb l’habitatge.

Segons el Consell General del Poder Judicial en els tres primers mesos del 2017 les demandes de dissolució matrimonial han augmentat un 4,8% respecte el mateix període de l’any passat, sent els divorcis contenciosos (sense acord i recorrent als tribunals) els que han experimentat un major augment. L’habitatge i la custòdia dels fills són alguns dels primers temes a tractar quan s’extingeix la convivència. Per això, és convenient conèixer totes les vies que existeixen, així com el marc jurídic que regula els habitatges conjugals.

Abans de res, convé saber que si no s’han realitzat capitulacions matrimonials -acords celebrats abans o en l’acte de contreure matrimoni i que tenen com a finalitat regular el règim econòmic d’un matrimoni- quan es produeixi una separació caldrà emparar-se al règim econòmic matrimonial (REM) de cada Comunitat Autònoma; per exemple, a Catalunya regeix la separació de béns mentre que a la resta d’Espanya majoritàriament s’estipula la de guanys. Atenent a aquesta regulació, els béns que s’hagin generat durant el matrimoni seran de només un o de tots dos i, encara que la propietat de l’habitatge la marca la titularitat que apareix en l’escriptura, en cas d’arribar als tribunals, depenent del règim econòmic matrimonial, els jutges podran dictaminar a favor d’un cònjuge o de l’altre.

Si en el Registre de la Propietat i, en el cas d’haver hagut de recórrer a finançament, a l’escriptura del crèdit hipotecari, figuren com a propietaris els dos integrants de la parella aquests podran arribar a un acord atenint-se a aquestes diferents opcions:

a) Vendre la part corresponent a l’ex parella: es realitzaria una compra privada abonant a l’ex cònjuge la meitat de la xifra de la taxació de la casa. Perquè es pugui realitzar aquesta opció la part compradora ha de tenir la liquiditat suficient i/o poder subrogar-se al crèdit hipotecari (si n’hi hagués) a més de poder satisfer les quotes.

b) Vendre l’habitatge a un tercer: l’immoble es comercialitza i quan s’efectua la venda els diners obtinguts es poden utilitzar per liquidar la hipoteca (si n’hi hagués) i per repartir el capital obtingut a parts iguals.

c) Encara que no és l’opció més utilitzada algunes famílies que adopten la modalitat de custòdia compartida estableixen l’habitatge familiar com a “casa niu” i són els progenitors els que es desplacen a aquesta llar cada quinze dies (o com hagin establert per mutu acord).

d) També per mutu acord pot donar-se la possibilitat de llogar el domicili i que la renda obtinguda serveixi per pagar la hipoteca o per dividir-se els beneficis.

e) Si es vol conservar l’habitatge, el dret d’ús (seguir vivint en ella) s’atorga per sentència i per un temps determinat: fins a la majoria d’edat dels fills en el cas que la guàrdia i custòdia correspongui al membre de la parella que es quedi al domicili o per altres causes de major necessitat.

f) Si la parella vivia de lloguer la solució és a priori més senzilla però, independentment de que el contracte estigui a nom d’un o altre, la persona que es quedi a residir en l’habitatge, per acord o per sentència, haurà de comunicar-ho a l’arrendador per escrit, adjuntant sentència o acord, en el termini màxim de dos mesos.

Notícies relacionades

Com s’escriptura un habitatge

Què cal tenir en compte abans de signar un contracte de lloguer

 

12 setembre, 2017

cole_destacada

Prepara la teva casa per la tornada a l’escola

cole_portadaAmb la fi de les vacances i l’inici de les classes toca posar ordre a casa i preparar els espais per començar el curs escolar amb bon peu. Amb aquestes senzilles idees de decoració aconseguirem il·lusionar als més petits i fer de la nostra llar un lloc més agradable i confortable.

Treu partit al rebedor

Un espai a vegades poc utilitzat però que pot resultar molt útil per emmagatzemar els objectes que els nens utilitzen quan tornen de l’escola. A més dels típics penjadors podem habilitar un moble d’emmagatzematge amb calaixos oberts a la vista per situar les motxilles i les bosses d’esport. També podem disposar de bols de ceràmica, fusta o plàstic perquè cada integrant de la família dipositi els seus objectes personals, des de les claus fins a les targetes de transport o petites joguines que atresoren els nens i que acaben rodant per tota la casa. El lema que podem seguir en aquest nou curs és “un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc”.

recibidor1_californiaclosets

Més espai per a l’estudi

Després de més de dos mesos de vacances toca tornar a les obligacions i una habitació desordenada no afavoreix ni els bons hàbits ni la concentració en l’estudi. Per això, la zona de jocs s’haurà de limitar i ordenar mitjançant caixes que ens serveixin per emmagatzemar les joguines i tots els gadgets tecnològics. També podem situar un escriptori amb flexo a l’habitació perquè els nens puguin fer els deures còmodament.

Encara que no és temps de realitzar el canvi d’armari sí que ha arribat el moment de col·locar en primer terme la roba i els utensilis que s’utilitzaran per anar al col·legi. Mobles oberts amb la roba diària i els estris a la vista facilitaran els difícils matins dels primers dies.

La cuina, el centre de la casa

El concepte de cuina oberta ha modificat positivament la relació dels integrants de la llar i ara són moltes les famílies que utilitzen aquest espai no només per cuinar o menjar, també per realitzar altres activitats com repassar els deures. Només fa falta establir una petita àrea a la cuina on podrem supervisar les tasques dels nostres fills. La nevera, per la seva part, es pot convertir en el suport dels horaris escolars i de les obligacions de tota la família.

© Mark Lund

© Mark Lund

Notícies relacionades

Claus per tenir una habitació infantil ordenada

Com habilitar un escriptori en qualsevol racó

DIY: decora el material escolar amb els teus fills

 

7 setembre, 2017

hub_destacada

Solvia obre el seu primer HUB a Madrid

portad_hubSolvia ha inaugurat el seu primer HUB a Espanya, nau capitana per a la immobiliària situada al barri de Salamanca, en ple centre de Madrid.

El passat mes de maig Solvia va obrir una nova botiga a la Comunitat de Madrid. En concret, en el centre de la ciutat, al número 94 del carrer Alcalá. Aquesta nova Solvia Store, diferent a les que la companyia havia anat estrenant per tot Espanya, és el primer HUB, una nau capitana situada en un dels barris més exclusius de la capital. Amb aquesta inauguració Solvia consolida el projecte Solvia Stores a la regió, on ja compta amb altres tres botigues als municipis de Getafe, Leganés i Alcalá de Henares.

hub_2

A la posada de llarg del HUB, Solvia va presentar el seu estudi “Sentir-se com a casa” en una experiència interactiva que va mostrar les principals emocions que els espanyols desitgen trobar a la seva llar a partir dels resultats extrets d’un estudi realitzat a cinc-centes persones.

hub-3

Els clients que van visitar la Solvia Store de Madrid van poder gaudir d’aquesta experiència durant diversos dies. Així, van descobrir que la principal emoció i/o sensació que els espanyols desitgen trobar a casa seva és disposar d’un espai en el qual estar amb els seus éssers estimats (seleccionada pel 69% dels enquestats). Al mateix temps, van poder seleccionar també les seves preferències, comparar-les amb els resultats de l’enquesta i obtenir un perfil personal amb les fites que els fan “sentir-se com a casa”.

hub_4

Notícies relacionades

En primera persona: coneix la Solvia Store d’Alacant

Solvia t’ajuda a comprar, però també a vendre i a llogar la teva llar

Quins aspectes fan als espanyols “sentir-se com a casa”?

5 setembre, 2017

extranjeros_destacada

Qui compra habitatge a Espanya?

extranjeros_portadaL’interès dels estrangers per Espanya ve de lluny. Si als anys seixanta el nostre país es va posicionar com una destinació de vacances de primer ordre, cada vegada són més els forans que adquireixen una segona residència o estableixen de forma definitiva el seu domicili a Espanya.

Segons les dades de l’últim Solvia Market View, l’informe de tendències sobre el sector immobiliari que elabora Solvia, l’any 2016 es van comptabilitzar més de 90.000 transaccions de compravenda d’habitatges a estrangers, encadenant així set anys consecutius de creixement. De totes aquestes vendes, un 51% van ser realitzades per estrangers no residents mentre que el 49% restant per residents. La previsió de Solvia per 2017 és que les transaccions rondin les 100.000 transaccions al tancament de l’any.

info_1_buenaPel que fa a les nacionalitats dels compradors d’habitatge, Regne Unit, França, Alemanya, Suècia, Bèlgica i Itàlia segueixen liderant el rànquing de països que adquireixen immobles a Espanya. Encara que el Brexit (la sortida de Regne Unit de la Comunitat Econòmica Europea) hagi creat un clima d’incertesa que s’ha traduït en un descens de les transaccions d’habitatge per part dels clients britànics (el pes d’aquest comprador va suposar un -11% en 2016 respecte a 2015), aquesta baixada s’ha vist compensada per l’augment de la demanda d’altres nacionalitats com alemanys, francesos, nòrdics o belgues.

grafico_1

Per regions, la zona preferida pel comprador estranger és la Comunitat Valenciana, amb més de 20.000 transaccions, seguida d’Andalusia i Catalunya. La previsió per aquest 2017 és que aquesta tendència a l’alça es mantingui i que pugin posicions, en el rànquing de compradors, francesos, alemanys, belgues i nòrdics.

grafico_2

Altres zones com les Illes Balears també destaquen per la forta demanda internacional i per l’auge del lloguer de vacances. Concretament, a la ciutat de Palma de Mallorca la manca de producte ha generat una pujada dels preus. També el desenvolupament d’algunes promocions d’habitatge d’obra nova en el casc antic de la illa, el comprador de la qual és fonamentalment client de nacionalitats sueca, anglesa i alemanya.

La Costa del Sol (Andalusia) i especialment les zones de Mijas-Costa, Marbella i part d’Estepona, atreuen a un comprador no resident de nacionalitat britànica i escandinava que demanda habitatges plurifamiliars situats a prop de camps de golf. A Cadis, en canvi, les nacionalitats de clients estrangers que predominen són l’anglesa, francesa, holandesa i russa que demanden bàsicament segona residència en la línia de costa entre Sotogrande i San Roque.

La província d’Alacant, per la seva banda, s’ha consolidat com un referent en el turisme de vacances europeu. La demanda en aquest cas és de segona residència, encara que s’observa una tendència a l’alça al mercat del primer habitatge, per part del client estranger resident. Respecte a l’activitat promotora, les zones d’Orihuela Costa i Torrevieja focalitzen les noves construccions d’habitatge d’obra nova el comprador de la qual és fonamentalment client escandinau i belga.

Notícies relacionades

Com es comportarà el mercat de l’habitatge durant els propers anys?

Aspectes que cal considerar en comprar un habitatge: inversió o residència habitual?

Els efectes del Brexit en el mercat de l’habitatge a Espanya