Juny 2018 #53
Decoració

No canviïs els mobles: pinta’ls

moment_solvia_pintamuebles

No t’acaben d’agradar alguns dels teus mobles? Els veus massa antics o massa foscos? No els canviïs, transforma’ls fàcilment pintant-los. Amb una mica de traça i paciència obtindràs un resultat excepcional. Ara bé, no comencis a pintar-los de cop. Abans d’agafar les brotxes i els pinzells has de fer unes operacions prèvies per preparar els mobles per a la seva nova vida. Primer de tot, neteja’ls, decapa’ls i aplica alguna substància fixadora perquè la pintura s’hi adhereixi perfectament.

Un cop preparat el moble, ja el pots pintar. Una de les maneres més fàcils i ràpides és utilitzar un esprai. Això és senzill si segueixes dues pautes ben simples: la primera, remena bé l’esprai durant gairebé un minut de manera que la mescla interna es barregi perfectament, per tal que la pintura surti amb uniformitat; la segona, aplica la pintura des d’uns 30 centímetres de distància i col·loca l’aerosol lleugerament inclinat, mou-lo uniformement i no concentris la pintura en un sol lloc.

El resultat és excel·lent. De tota manera, si ho vols millorar, tens tres opcions extres. D’una banda, deixa assecar el moble unes hores i aplica una segona capa de pintura. Els colors guanyen en uniformitat i el resultat és més complet. D’altra banda, si vols que el moble tingui una certa lluentor, has de fer un pas previ abans de posar-hi el teu color favorit. Aplica una capa de pintura base de color blanc i deixa-la assecar durant unes hores. El resultat serà molt més brillant i espectacular. Finalment, quan tinguis el moble pintat, fes una capa amb poliuretà. Aquesta substància allargarà la vida de la pintura i permetrà netejar millor el moble.

<< tornar