Juny 2018 #53
Decoració

Mobles de jardí, els mobles de l’estiu

Durant l’estiu, el jardí o la terrassa es converteixen en l’àrea preferida de la casa. Són llocs perfectes per connectar amb l’aire lliure i la naturalesa, relaxar-se o combatre les nits més caloroses. Per això val la pena dedicar-los l’atenció necessària per convertir-los en espais pràctics, acollidors i amb molt d’estil.

La decoració d’un jardí o una terrassa no passa únicament per l’elecció dels mobles adequats. En un pas previ, caldrà valorar-ne les dimensions i veure quin ús se li vol donar. Si tens d’un jardí gran, potser pots delimitar diverses àrees i assignar-hi funcions diferents (menjador, àrea de descans, hort…). Per molt gran que sigui, no et convé sobrecarregar-lo amb mobles; n’hi haurà prou que estableixis petits centres d’atenció, ben definits i ordenats. T’hi poden ajudar uns testos amplis: a més de decorar, actuen com a elements de separació.

Per contra, si la terrassa és petita, l’hauràs de decorar amb pocs mobles versàtils, als quals pots donar diversos usos. Si cal, tria’ls plegables: així els podràs recollir quan necessitis espai.

Mobles i complements

A tots ens atreu la idea de sopar a l’aire lliure a l’estiu o esmorzar gaudint dels raigs del sol. Així que la primera opció a l’hora de decorar el teu jardí o terrassa és habilitar un menjador. Imprescindibles, una taula i unes quantes cadires; encara que també podries substituir les cadires per bancs. Un banc d’obra, disposat en forma d’ela i cobert amb coixins, pot ser una bona solució per aprofitar un espai al costat d’una paret.

Si la teva terrassa o jardí és gran, pots situar el menjador a sota d’una pèrgola. A més de garantir intimitat i protegir del sol o la pluja, aportarà personalitat i ajudarà a delimitar ambients. Si no disposes de prou espai, pots jugar amb un tendal, unes teles penjades estratègicament o una ombrel·la.

Una altra alternativa per a la decoració d’exteriors és crear una zona de descans. Ho aconseguiràs amb un sofà, unes butaques i una taula de centre, que pots complementar amb pufs o coixins de diverses mides. En espais reduïts, pots recórrer a una butaca còmoda i una tauleta auxiliar per obtenir una acollidora zona de lectura.

En el teu jardí o terrassa també hi caben altres complements que poden definir l’ús del teu jardí: una hamaca per relaxar-se, un gronxador per als més petits o fins i tot una xemeneia externa, que es pot convertir en protagonista de la teva zona de descans.

Materials per a l’exterior

Quan triïs els mobles de jardí, convé que et decantis per materials que resisteixin bé a la intempèrie per evitar-ne la deterioració a llarg termini. El millor és optar per mobiliari i complements de plàstic, fusta o metall.

Els mobles de fusta aportaran elegància, calidesa i naturalitat a la decoració de la teva terrassa o jardí. La fusta de teca és una de les més usades per la seva resistència, encara que també pots trobar mobiliari d’exteriors en bambú, eucaliptus, fibra natural trenada, vímet… Sigui com sigui, hauràs de proporcionar als teus mobles la protecció adequada per evitar que es deteriorin, ja sigui pintant-los, envernissant-los o cobrint-los amb estovalles.

Quant als metalls, el ferro forjat és molt resistent i actual, especialment si busques un estil vintage. Pots combinar-lo amb altres materials, com ara la fusta o el vidre, i complementar-lo amb tapisseria per donar-li més calidesa. Els teixits, per cert, també han de ser adequats per a la decoració d’exteriors: busca’ls resistents a l’aigua i als raigs del sol perquè no perdin color.

Un jardí al teu estil

Finalment, depenent de la decoració del teu jardí o terrassa, definiràs l’estil que voldràs donar a l’espai. Què et semblen aquests cinc suggeriments?

1. Rústic: Decora el teu jardí amb mobles de fusta o vímet d’estil vintage i combina’ls amb elements de ferro forjat. Com a toc original, pots usar tauletes o tamborets creats amb troncs.

2. Minimalista: Pots jugar amb pocs mobles i complements de línies simples, en colors neutres i en materials com ara l’alumini, el formigó o el vidre.

3. Eco-friendly: Opta per la naturalitat en els materials, tant per al mobiliari (fusta) com per als tèxtils (fibres naturals). Aquest estil et permet apostar pel reciclatge decoratiu: pots utilitzar palets per fabricar sofàs o tauletes centrals.

4. Chill-out: Juga amb grans coixins o pufs a manera de seients. Un tendal format amb canyes de bambú i una tela lleugera o unes quantes espelmes t’ajudaran a crear un ambient acollidor.

5. Japonès: Mobiliari i complements han de guardar harmonia amb la naturalesa. Pots donar protagonisme a la pedra natural, el bambú i l’aigua, a més de recórrer a objectes decoratius d’estil oriental.

Les opcions per decorar el teu jardí o terrassa són múltiples. Amb els mobles i complements que més s’ajustin a l’espai i a la teva personalitat, aconseguiràs convertir-los en el punt de trobada de la teva llar aquest estiu.

<< tornar