Juny 2018 #53
Decoració

Mobiliari petit: solucions pràctiques i decoratives

Que no t’enganyi la mida reduïda: els mobles petits, o mobles auxiliars, tenen un doble avantatge, la versatilitat i el poder estètic. Decorar amb aquests elements pot ser la solució per a la falta d’espai si tries l’element adequat i li dónes un ús més adequat per a la teva llar.

Taules auxiliars
Acostumen a passar desapercebudes però, amb tot, tenen una funció decisiva a la llar. Una taula auxiliar pot ser el complement perfecte en una sala d’estar tant si necessites superfície de suport extra (al costat del sofà, per exemple, per posar els llibres o la tassa de te; al rebedor, per deixar-hi les claus) com per crear un racó diferenciat que atregui les mirades. Hi ha tantes opcions de disseny per a les taules auxiliars que no et costarà triar la que s’adapti millor a l’estil de casa teva. Pots optar per un model atractiu per si mateix o buscar l’efecte decoratiu a través dels detalls que hi col·loquis: llums, figures, rellotges, espelmes… No et deixis les plantes d’interior, que, a més d’alegrar la sala, transmetran sensació de frescor. Una solució interessant, especialment si tens poc espai, són les taules niu. Les pots ajuntar quan no les necessitis perquè ocupin menys espai; quan les separis, guanyaràs superfície de suport, i sempre formaran un interessant joc òptic per decorar.

Tamborets
Són simples i assequibles, però tenen tantes opcions de disseny que es poden convertir en protagonistes per si sols. Triat a consciència, un senzill tamboret pot decorar qualsevol racó de la casa, ja sigui a la sala d’estar, la cuina o, fins i tot, el lavabo. Per no dir com és de versàtil: el més habitual és usar-lo com a seient, però també et pot servir com a tauleta auxiliar o de nit.

Pufs i reposapeus
El caràcter decoratiu d’un puf és innegable: l’original disseny de formes arrodonides crida l’atenció. Pots triar un elegant model de cuir, si l’estil de la teva llar és clàssic; un amb molts colors i formes irregulars, si hi vols donar un toc divertit; un d’inspiració marroquina… El puf destaca també per la seva enorme versatilitat: el podràs utilitzar com a seient secundari, com a reposapeus o fins i tot com a taula de centre, i et serà útil tant a la sala d’estar com al dormitori, l’estudi o una habitació infantil. D’altra banda, el reposapeus constitueix una alternativa tradicional al puf. La seva funció està més delimitada però, amb tot, el podràs convertir en un seient extra si et cal.

Revisters
La tendència a consultar revistes i diaris digitals a través de telèfons intel·ligents i tauletes ha fet que aquest objecte sigui cada vegada menys freqüent a les nostres llars. Amb tot, no es pot passar per alt la seva doble funcionalitat: ens ajuda a mantenir l’ordre i decora la sala. Sigui quin sigui l’estil de la teva llar, segur que trobes un revister que hi encaixi. Pots recórrer a un concepte clàssic, com ara una cistella o una peça de tela encaixada al braç del sofà, o atrevir-te amb propostes de disseny més originals. En aquest sentit, n’hi ha que opten per crear el seu propi revister de paret: no tan sols ocupa menys espai, sinó que les revistes, penjades artísticament, es converteixen en objectes decoratius.

Tauletes de nit
És imprescindible tenir un petit moble al costat del llit, ja que hi col·loquem el despertador, les ulleres o la nostra lectura abans de dormir. És curiós, però, que aquesta funció no necessàriament l’ha de fer una taula. Com en el cas dels capçals de llit, es poden utilitzar com a substituts peces més creatives com ara baguls, maletes, tamborets o caixes DIY de palets. Si l’habitació és petita, també disposes d’alternatives que ocupen menys espai, com és una tauleta encastada a la paret o un prestatge.

Sabaters
Si hi ha una zona a la casa on l’espai és reduït, aquest és el rebedor. Així i tot, pots decorar-lo amb mobiliari petit que, a més a més, sigui funcional. Busca una calaixera o algun altre moble estret que et faciliti opcions d’emmagatzematge. Un sabater, per exemple, et permetrà mantenir el calçat en ordre només entrar a casa.

Penja-robes
Un altre objecte funcional que es pot convertir en un element decoratiu preuat. Divertits, elegants, vintage… Tens a disposició teva tantes opcions de disseny que no et costarà trobar el penja-robes idoni per al teu rebedor o la teva habitació. Si en necessites un que ocupi poc espai, considera l’opció dels penja-robes de paret: n’hi ha amb una estètica interessant fins i tot quan estan buits. També pots buscar l’originalitat amb un penja-robes DIY: en pots crear un a partir d’una branca, d’una canonada antiga (una cosa que t’interessarà si et fascina l’estil steampunk, diversos penjadors…

Aquests mobles poden ser petits, però no per això menys importants. Ho demostren la seva versatilitat i les possibilitats decoratives.

<< tornar