Maig 2018 #52
Decoració

Mix & Match, l’art de combinar

Decorar la nostra llar és una tasca complexa i, de vegades, es pot arribar a convertir en tot un repte. Podem ambientar qualsevol habitació amb molts estils diferents: industrial, retro, vintage… Però t’atreveixes a combinar-los?

El Mix & Match és una tendència que barreja estampats, estils, colors, mides i formes trencant amb el que hi ha establert i que aporta un aire nou, renovat i fresc a casa teva.

En general, exigeix dues premisses bàsiques. La primera és tenir clar, des d’un inici, quin efecte volem aconseguir i la segona, evitar crear una composició confusa i desorganitzada. A continuació et donem algunes claus per aplicar-ho al teu habitatge: 

  • Estils. Aquest estil decoratiu sol combinar dos corrents diferents, com si es tractés d’un de sol, en un mateix lloc. Per exemple, s’alternen uns elements retro amb uns altres de tipus nòrdic, minimalista, industrial, contemporani, ètnic i fins i tot oriental. D’aquí neixen creacions originals, lligades als nostres gustos i personalitat..
  • Estampats. Poden ser diferents, però és aconsellable que siguin de la mateixa paleta cromàtica de manera que els colors actuïn de vincle entre motius que no tinguin res en comú.
  • Colors. Els colors suaus i/o pastissos, ajuntats amb estampats com les rodonetes i les ratlles, per exemple, transmeten un aire més tradicional i mai passen de moda. Per contra, també pots apostar pels tons intensos com ara el mostassa, el vermell, el taronja i fins i tot els fluor.
  • Mobiliari. Una altra manera de jugar amb aquesta tendència és mitjançant el mobiliari. Pots barrejar mobles més tradicionals amb altres més moderns o amb entapissats divertits i diferents per contrastar i crear un impacte visual més trencador.
  • El DIY és un altre dels punts forts d’aquesta estètica. Les manualitats amb objectes reciclats, amb estructures i colors desiguals, configuraran entorns únics i diferents a la resta.

<< tornar