Maig 2018 #52
Decoració

Materials naturals per decorar la teva llar

 

La fusta, el marbre, la pedra, la pissarra, el suro… Aquests materials naturals poden fer que la teva llar tingui una decoració diferent i connectada amb la naturalesa. A continuació et presentem alguns consells útils per fer d’aquestes matèries primeres, una font d’inspiració decorativa. 

Hi ha moltes formes d’aconseguir que la nostra llar tingui personalitat i ens faci sentir còmodes. Una d’elles és adoptar com a font d’inspiració la naturalesa per transmetre harmonia i tranquil·litat. Amb alguns materials naturals aconseguiràs donar-li un aire natural a la teva llar. Aquí tens cinc materials i idees per aconseguir-ho.

Suro. El suro és l’escorça de la surera. Es tracta d’un material molt útil pel revestiment de parets i sòl ja que proporciona un excel·lent aïllament tèrmic i acústic. D’altra banda, el suro va més enllà dels típics taulers de missatges que tots hem tingut alguna vegada. Actualment, aquest material s’utilitza per fabricar llums, mobles, taules, caixes o butaques; amb la combinació de complements adequada aconseguiràs que la teva llar tingui un aire més natural i desenfadat.

Fusta. La fusta és un dels materials naturals més populars i utilitzats en decoració. Tradicionalment, aquest tipus de decoració es limitava a l’ús en el mobiliari; des de fa uns anys, el seu ús s’ha estès a altres àmbits com per exemple, als revestiments de fusta. No es tracta de cobrir tota la paret de fusta, n’hi ha prou amb col·locar taules en alguna part de la paret per donar-li un aire natural. L’ús de fusta en brut, ja siguin uns tamborets, un tauler de fusta convertit en taula de centre, o un vell barril transformat en tauleta de nit, també t’ajudarà a crear un estil original i diferent. Recorda que els petits mobles o complements solen ser crucials a l’hora de donar personalitat a un espai.

Marbre. El marbre és sinònim de riquesa i estatus. És un dels materials de construcció amb més segles a les seves esquenes; ha adornat palaus, residències i mansions de totes les èpoques i totes les cultures. Després d’uns anys de declivi, les noves tendències decoratives ho han recuperat. No limitis el seu ús a les seves funcions tradicionals com a sòls o fogons. Interioristes de tot el món ho utilitzen ara per recobrir parets o per crear mobles o complements.

Pedres. Les pedres són un dels elements més abundants de la naturalesa, són un component que pot donar un toc divertit i diferent a la teva llar; que pot crear decoracions molt sorprenents. Per a això podem utilitzar pedres grans o petites. Pots utilitzar pedres grans, que es venen de diversos colors i grandàries, per construir un petit pati zen o per envoltar la zona de la banyera. Les pedres petites solen utilitzar-se com a paviments o revestiment de parets, freqüentment en els banys. L’ús d’aquestes pedres no té perquè limitar-se als banys, també serveixen per decorar parets o crear complements més imaginatius com estalvis o porta folis.

Pissarres. La decoració amb pissarra és una opció que pot donar moltíssim joc per decorar la llar. Segur que més d’un vegada has vist algun bar o restaurant de moda decorat amb una gran pissarra. Per què no traslladar aquest tipus de decoració a la teva llar? Una bona opció, per exemple, és revestir de pissarra la paret de la capçalera del llit del dormitori i adornar-la amb els missatges que millor representin el teu estat d’ànim o dibuixant cada dia alguna cosa diferent. L’ús d’aquestes pissarres és un recurs que et permetrà canviar de decoració gairebé diàriament, que s’adapta a qualsevol personalitat i a qualsevol espai. Si les utilitzes en la cuina t’ajudaran a donar-li un toc més divertit i et servirà per apuntar les tasques setmanals i la llista de la compra.

Com podeu observar, aquests materials naturals poden fer que la teva llar tingui personalitat, estigui connectada amb la naturalesa i llueixi una decoració diferent i original.

<< tornar